tiistai 21. tammikuuta 2014

Talvir(i)emuja

 

Tuisku: Olipa kirpsakka keli.
Meikämäykyn vauhtia ei ees gaumee pakkanen hyydyttänny.
Myrsky: Mä kyl meinasin ryytyy.
Onneks iskä kanto välillä.
Nää villanutut ja töpikkäät on kyl lämpimät.

 

Tuisku: Rati-riti-ralla-la-la-lallati-lallati...

Kyä ramasi lenkuran jälkeen.
Köllin äipän mahan päällä.


Noh, ainakin yritin kölliä.
Meijän äipällä on vatsa ku omena, ei yhtä kova, mut yhtä pyäree.
Mä putosin.
Mut ei hätää, voihan sitä nokostella näinkin.

40 kommenttia:

 1. Mistä ootte tossukat hankineet ja saako udella hintaa? Näillä pakkasilla kun palelee isommankin koiran varpaat. Vähän kateellisena täällä katson tuota teidän menoa ja meinikiä!

  Terkuin, Mufi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa udella, ole hyvä vaan, meijän äippäkin utelee aina kaikkee, semmonen on kuulema tiedon haluu ja sehän on vaan hyväks, että haluu tiätää. Joo.

   Tossut on ostettu Mustista ja Mirristä ja ne makso yli 20 euroo, muistaaksemme. Ne on vliisiä, helppo panna jalkaan ja pysyy, ku niissä on semmoset kuristus... eiku kiristysteipit. Lämpöset. Ei mekään niistä ensin tykätty, mut sit hokattiin, että himpulapimpula, jalkoi ei palella ja pystytään lenkuroimaan kovalla pakkasella.

   Mufi, käypä kuule hankkimassa töpikkäät. Jos sun äippäs on näppärä, niin tommoset voi ittekin tehä, jokku kato osaa, meijän köntysäippä ei osaa. Reipasta menoo sulle ja pikku-ihmiselle!

   Poista
 2. Párek: Hienosti olitte varustautuneet lenkille. Mullakin oli tänään talvimantteli metsälenkuralla. Mutta töppösiin en edelleenkään suostu. Varmaan kyll kannattais?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek sulla onkin niin istuvia noi manttelit ja puvut. Meil tahtoo olla aina kaikki liian suuria, mut nää villanutut on sopivat, mut nää onkin teetetty meijän mitoilla. Äippä on miättinny, että pitäskö tilata vielä toiset, semmoset missä on piänet puntit. Sulla on semmonen vliisipuku, hiano ja tyylikäs, ihan niiku säkin.

   Paleeks sun varpaat? Kuvista ku katteellaan, niin sähän mennä paukutat kelillä ku kelillä ihan viipottaen.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Töppöset on lämpimät ja melkein ei huamata niitä, ku painetaan raitilla nutun helmat paukkuen.

   Teilpä on kissoilla mahtavat kiipeilytornit ja olopaikat!

   Poista
 4. Aivan mahku kuva tuo eka rivin oikeanpuoleinen kuva! Siinoon vauhti kohillaan ja pylly ilmassa. Ja ihkut töppöset teillä on. Mulla on ne lenkkarit. Kyllä nekin menettelee. Nautitaan nyt isäntäväen mieleliksi näistä keleistä. Vaikka kesällä on varppina mukavampaa. Ja "meidän äidin vatsa on takuulla pyöreämpi kuin teidän äidin vatsa!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Meijän ihmisii kyl nauratti toi mun poukkoileva meno, mut mulla on niin riamuisaa. Myrsky köpötteli vakavana, se ei osaa ottaa iloo irti, siit on tullu vanha. :)

   Varppina meijän köntysäipän maha on maailman kaikista pyärein, kih hih, on hän semmonen punkero. Piä kuule kuoma hyvä niitä tossukenkiä tassuissa näillä pakkasilla. Kyä se kesä siältä tulee.

   Poista
 5. Heihoi talvikset!
  Ihanat töppöset, meillä herättää kuohuntaa ja karkuun juoksua pelkkä valjaiden, huomioliivien ja toppapuvun näkeminen. Puoli tuntia mäyräkoiran pyydystystä ja hirmee hiki, kolmella jalalla pikatarpeet nurkalle hermostus ja nurkalle ja kiireesti kotii sekä sama ähellys toisin päin.

  Koira tosiaan häviää kuin pieru saharaan kun näkee noi kolme, mummon kutoman villapuvun se onnistu riisumaan lenkuralla kun sukelsi lumihankeen, ni sinne jäi. Toppapukupäällä koira kulkee kuin vaipat housussa ja vähä löysät siellä.... Ja aiheuttaa ihastusta (naurua) vastaantulijoissa...... jostai syystä Jotai nolottaa selvästi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih, Talvikset. Meil on näitä nimiä siunaantunnu: Tuuliset Pojat ja Puhuripojat.

   Voi että meitä nauratti, ku nähtiin sialumme silmin, kuinka Riitu sukeltaa hankeen villapuku päällä ja palaa hangesta nakkena. Ihan riamuisaa! Reipasta menoa edelleen, puvulla ta ilman. :D

   Poista
 6. Tapaturma! Onneksi ei sattunut pahemmin eikä tarvinnut vakuutusyhtiötä vaivata. (Hyvä että teillä on pehmoiset matot lattialla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks on toi YKSI matto, se on ihan meitä vartan pantu sohvan eteen. Kih hih, pehmee lasku, ei asiaa vakuutusyhtiölle. Musta tuntuu, että mä putosin unipöpperössä, ku äipän maha hytky naurusta.

   Poista
 7. Hienoo pojat, että ootte saaneet "haamukirjoittanne" taas peliin mukaan! Tosi makeita nuo teidän talvivaatteet. Töppöset on söpöt, mutta toivottavasti meidän äippä ei yritä mulle noita. En tartte, en! Eilen oltiin illalla lenkillä ja siihen tuli jotain tyttöjä, jotka halus silitellä mua ja mä sain hirveen hepulin. Aloin juosta äipän ympäri niin paljon kun remmiä riitti ja olin ihan villinä. Niitä tyttöjä nauratti! Äipän mielestä olin kuin koulutettava hevonen......höh! Mutta tunnin lenkki tehtiin ja oltais tehty pitempikin ellei äipän naama olisi jäätynyt......hankkis kunnon turkin! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, vitsi, tunnin lenkki, kyl sulla ja äipälläs on kuntoo ja pakkaskestävyyttä. Hepulit nyt vaan on niin lystikkäitä ja usein ne iskee, ku vähiten odottaa. :D

   Poista
 8. En mäkkään erityisemmin ulkona viihy,paitsi jos saan hättyyttää oravaa niin asia on toinen ;) Mulla on vaan haalaripäällä ja ehkä mä oon sen kanssa sinut. Komiat on vermeet pojat teillä, mutta kyllä se lämmin houkuttelee sisälle muaki enempi, ku kylymä ilima :) Terkuin: Raisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raisa, paree meijän lyhkäreiden on olla tupahommissa, kyl toi pakkanen tosta tasaantuu ja päästään taas vauhtiin, ja mialuusti ilman toppahaalareita. Sä kyl varmaan oot söpö haalarissas. Muiskut!

   Poista
 9. Töppöset! Sellaiset mekin tarvitsisimme! Paleltaa niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töppöset on kyl tällä kelillä poikaa, niin ihmisille ku eläimille. Hrrr. Toivottavasti kohta hellittää.

   Poista
 10. Mainiot kuvat hyvin fyllatuista mäykyistä :)
  Ehkä meidän kattiloille voisi pukea neulejumpperin (joka muuten on oikeasti koirien) , jos ulkoilu maistuisi sitten paremmin. Siis yhdelle kissalle kerrallaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, meinaakko, että teijän kattiloille voi pukee jumpperin? Me ollaan aina luultu, että kissat ei huali mitään vaateparsia, vaan lyä hanttiin tiukasti moisille turhakkeille. Paakko kuule videon tai kuvasarjan esille, niin päästään ihaileen jumpperikissaa. :)

   Poista
  2. Oli ihan pakko kokeilla ja siinä kävi aivan samanlaisesti kuin ensilumien yhteydessä :D
   http://haivahdyspurppuraa.blogspot.fi/2013/10/villapaitahalvaus.html

   Poista
  3. :D

   Vähänkö me repeiltiin, ihan hulvaton villapaitahalvaus.

   Poista
 11. Ootte te vaan aika mäykkyjä kun noin hienosti käytätte vaatteitakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei mekään alussa tykätty ja sinnikkäästi nyhdettiin tossuja pois, mut nyt ollaan alistuttu ja totuttu. Tosin on myännettävä, että eipä kyllä olis ulosmenemistä ilman näitä varusteita. Ei joo.

   Poista
 12. Voi kuinka hauska kuvasarja! Talvista karnevaalia. Kyllä kääntyis pää jos toinenkin, jos olisi vastaantulevia ihmisiä... Pääasia on, että teillä on hauskaa eikä pakkanen pääse puremaan, se on nimittäin paljon pahempi kuin Naapurin Musti. Puremaan nimittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh heh, olisko se sitten aivan huippukauheus, ku pakkanen ja Naapurin Musti puris yhtäaikaa. ;D

   On kyl meinannu muutaman kerran käydä niin, että auto viisteli ojanpientareita, kun kuski niin kovasti seuras meijän tallusteluja ja nauro. Aattele, nauro! Meis mitään naurettavaa oo. Eihän?

   Poista
 13. IIh, ihania reipastelukuvia!! :))))

  Täällä reipastelee yksi Rilla-neiti, mutta hänen emäntänsä sekä ystävämme pitkuliininen eivät ole yhtään reippaita. "Liian kylmää" - he voihkivat ja käpertyvät tiukemmin filttien sisään sohvalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reippahasti käypi askeleet, mut ihan hyvä sitä on kyl köllötellä vilteissä ja vällyissäkin. Meil on pakkasta välillä 23 ja vähintäänkin 15, joten ilman tossuja ja nuttuja on turha yrittää ulos. Meijänkin äippä suasii sohvaa. :)

   Poista
 14. Voi, kunpa Ronjakin viipottais tossuilla noin mainiosti, mutta ei. Se ei liiku metriäkään. Elviira liikku viimetalvena ainakin hieman. Tänä talvena ei olla vielä testattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me pidettiin tossuja ensin sisällä, sit tökötettiin ulkona ja lisäks yritettiin päästä niistä eroon, mut ei siinä auttannu ku taipua tuumaa. Mut tiäkkö kuule, meissä koirissa on eroja, joku tykkää ja toinen ei. Toivotaan, että pakkaset lauhtuu, niin päästään kaikki reipastelemaan. Joo.

   Poista
 15. Tyylikkäät asut teillä, murut! Mulla tahtoo tossut lentää, kun vauhti kiihtyy. Mites teillä, pysyykö töppöset mukana vauhissa?
  Pakkasmuiskaukset!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Tänks, Mirkkunen! Sul onkin aina niin hirmee vauhti päällä, niiku ny siinä videossakin, missä suihkit eestaas sun kamus edessä, takana, ympäri ja yli.

   Mun vauhdissa tahtoo joku tossu vällein irrota. Myrsky etenee tasatahtiin, joten tossut pysyy hyvin sen mukana. :D

   Tuplamuiskelot!

   Poista
 16. Hianot kenkät !! Iha olen katteelline tost färistki. Punaset, vähäx on räyheet. Mul ei ol kenkkii ku mää ole russeli enkä siis suastu semmossii pitämä. Vaik toisaalt ne kyl sopeis mun talvitaki färiin. Kyl mar mun täyty miättä vähä sit uurestas.
  Mää en kauhjast tykkä kenenkä maha pääl maata. En tiä tulenks mää jollan tappa merisairaaks , ku ne massut nousee ja laskee. Niinkö vuaristoraral olsis.
  Terkkussii sinne ja toivota et pakkaset loppusiva.
  t. Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyä tosiaan riittäs nää pakkaspaukuttelut. Töppösis kyl pysyy varpaat lämpiminä, mut vatta meinaa jäätyy, ku meil pojilla siin nutun alaosassa on melko suuri aukko. Kyä varmaan ymmärrät miks. :)

   Olisit sää, Essi, kyl ihan ylihianonihana punasissa töppösissä ja nutussa, mut mitäs turhaa sitä hankkimaan töppösiä, jos kerta sun varpaat ei palele. Tota noin niin, meijän äipän maha on juurkin vuoristorata. :D

   Poista
 17. Hei tuulen tuivertamat (onks tää vähän sama kuin löylyn lyömät?:D), teillä on mahtavan hienot töpökkäät jalassa! Miten se on, pysyykö ne jalassa vai auttaako kaveri hädässä ja käy nykimässä toiselta ne pois, jos alkaa ahdistaa liikaa? :)

  Meillä ei ole kokeiltu töppösiä, mutta veikkaan, että suksee ei olisi kovinkaan kummoinen...toisaalta taas ukoilla on tuota tassukarvaosastoa sen verran kuitenkin enemmän lyhkäreihin verrattuna, että tähän asti on omalla varustuksella menty. Mutta ei meilläkään ulkona turhia viipyillä kun on oikein kylmä.

  Tossuja vois kyllä tietenkin kokeilla...hmmm...teidän esimerkki on meinaan aika rohkaiseva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin nää töppöset pysyy koivissa, joskus tosi harvakseltaan tippuu, sillonkin syy on äipässä. Iskä osaa panna töppöset paremmin jalkaan. Me miähet kato ostataan, joo.

   Meil palee pakkasella tassut, mut teijän pojilla vissiin suajalla paakkuntuu lumi varpeitten väliin. Tepsutteluja!

   Poista
 18. Olipa hyvä juttu että sulla Myrsky oli kantojoukot mukana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on aina ja välillä Tuisku hyytyy, lähinnä kesällä ku on kuuma.

   Poista
 19. Ihanaa vauhdin hurmaa teillä! Ja näyttääpä mukavilta ja lämpöisiltä noi teidän tossut. Olen harkinnut hankkivani Typyllekin tuollaiset. Se ei kyllä niistä varmaankaan tykkäisi mutta jos yrittäisin sillä suostutella, että tekin pidätte sellaisia. Reipasta menoa teille jatkossakin!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyä nää töppöset toimii ja niihin tottuu pian. Tämmösillä pakkasilla ku joutuu konaan 3 koivella, niin viäl jotenkin etenee, mutta ku käytössä on enää 2 tassua, niin kyllä tyssää matka. Ku otetaan töppöset pois, niin tassut on ihan lämpöset. Muiskut Typylle!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!