maanantai 12. elokuuta 2013

Reissupoikia laulattaa

Me oltiin minilomalla Pohjanmaalla. Meil oli mukana meijän ihmisveli, joka on kovanluokan kalamies. Hän saikin monta haukee ja 1,8 kg painavan kuhan. Se paistettiin uunissa ja mekin saatiin maistiaisia. Hyvää oli.

  

Me autettiin meijän ihmisveljee kalastuksessa. Kurkittiin veteen ja vahdattiin tarkasti niitä kaloja. Illalla oltiin ihan puhki.

  

Sitten me ulkoilutettiin meijän porukoita ja nuuskittiin suon sulotuoksuja ja vahdattiin kaloja ja illalla oltiin taas ihan puhki. Tälleen tää miniloma meni ja loppu meijän miälesti ihan liian nopeesti. Uutta retkee suunnitellaan ja ootellaan!

17 kommenttia:

 1. Kalastus on parasta! Ja etenkin kalat. Lohikala on mun suosikki. Sitä vaan ei taida järvistä paljoa saada... Affenetkin menettelee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sullahan onkin kokemusta kalastuksesta ja varsinkin rispiin onkimisesta järvestä. Kala on hyvää.

   Poista
 2. Kalat on hyvän makusii, varsinki jos saa nuolla mamman lautasen jossa on kans kermakastike :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Sulla onkin ekstraherkut, meinaan toi kermasoosi. Maistuis varmaan meillekin. :)

   Poista
 3. Voi, kalaa! Me voitais kyllä aina syödä kalaa. Viimeksi saatiin savumuikkuja, meidän annos jätettiin ilman suolaa. Kielet meinas mennä mukana, ja melkein huuletkin.
  Kalastamisen jätämme suosiolla ihmismiehille, riittää paremmin energiaa leikkimiseen.
  Ihmekö se nyt sitten oli, että loma meni liian nopeasti? Taisitte nukkua enimmän aikaa.
  Mekin otamme laiturit varovasti jalat harallaan :)Turvallisuus kunniaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis meillähän ei oo kalaa koskaan, ku äippä on kaikelle meren- ja järveneläville allerginen. Haljuu. Mut lomalla saadaan kalaa, onneks.

   Savumuikut kuulostaa just niin hyvältä, että viä kiälen mennessään. Namskut.

   Ei me mitään nukuttu, ei keretty, paitti tiätysti illalla ja yällä. Oli koko ajan äksöniä ja ihmisiä pörräs ympärillä. Nähtiin paljon sukulaisia.

   Poista
 4. Minua huvittavat nuo kuvat, takajalat levällään ja peppu kaukana. Kertovat varovaisuudesta, epäröinnistä, onhan reviiri uusi ja tuntematon, voisi vaikka sikäläinen reviirinvartija ilmestyä puskista. Viisaita poikia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky on täällä yöpynny vauvvakoirana, sillon ku se haettiin Tyrnävältä. Mut tätä mökkipihaa hallinnoi Sisu ja Sulo, jokka ei ny onneks ollu paikalla. Olis varmaan tullu vähän nokkapokkaa.

   Poista
 5. Mä en ole koskaan vielä päässyt kalastamaan. Yritin mennä laiturille katsomaan, kun ihmisveljet ja jäbä kalasti, mutta äippä ei päästänyt. Meinasin vetää sen jokeen, kun alkoi ilkeillä....Mutta metsässä se juoksee mun kanssa joka päivä ja se on kivaa. Iltaisin mäkin olen ihan poikki ja ihmettelen aina kun ne ei mene nukkumaan ajoissa ja päästä mua omalle patjalleni (äippä katsoo siinä aina telkkaria). PÖH! Mukavia ulkoilupäiviä teille molemmille toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halju tempaus sun äipältäs, olis ollu ihan oikein, että hän olis joutunnu vähän moikkaileen ojan pohjia, kjiäh kjiäh. Sitten viälä äippäs on ominu SUN patjas. Melko törmeetä! ;)

   Poista
  2. Täytyy kyllä myöntää, että mä olen ominut sen patjan äipältä. Se ei katos näe enää kauempaa telkkaria....

   Poista
 6. Teiltä pojilta ei virikkeistä ole pulaa. Vähänks oon kade täällä. Kalareissulle en varmaan pääse ikinä. Kalaa Palvelijatar kyllä syö mielellään, joten olen perillä otuksen mausta. Isoa herkkua!
  Mukavia uusia reissuja ja hyviä ilmoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että joskus kuiteskin pääset kalaan. Laituri on kyl kiikkerä ja vetinen, mut tosi jännittävä paikka. Kala on isoa herkkua!

   Poista
 7. O-ho, onpas teillä ollut mukava reissu! Kalastusta ja kaikkee! :)))

  Ja ootte päässy tapamaan myös Nelli-kaunotarta. Vitsit miten mellevä kesä teillä on ollu, huisiiiiii!!

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!