maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kulkuset kilvan helkkäilee

Myrsky: Tiättekö mitä blogikamut!
Herrasmiehen Huivini on tehonnut.
Tää on toinen päivä, kun huushollissa ei oo lätäköitä.
Jihuu!

 

Olisko noin, että toistaiseksi mun kulkuset kilvan helkkäilee.
Tässä mä esittelenkin itseäni Tyttöneidoille..
Oon komee eestä ja sivulta.

 

Oon kyllä komee takaakin.
En mä oo yhtään itserakas, joten en oo hokemassa:
Kerro, kerro kuvastin lampi, ken on maassa komehin.
Juu, en oo, ku me tiietään vastaus muutenkin.

28 kommenttia:

 1. Kiva, kun saat helkkäillä vapaana. Aina parempi, jos ei tarvii päästää eläinlääkäriä käsiks omiin ulokkeisiin tai sisäkkeisiin. Ja mahtavat kuvat, oot aina yhtä komee poika, ihan mistä suunnasta tahansa katsottuna! Muiskut, murunen!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, pannaas ny kattoen, mut nyt helkyttelen, ainaskin niin kauan ku tupa pysyy kuivana. :)

   Kiitos, Murunen!

   Poista
 2. Hyvä Myrsky, pidä tuo asenne! Kyllä uroolla pitää kulkuset olla. Mun isäntä on sanonut aina, että vaikka mikä olisi, mun sukukalleuksia ei leikata pois! Sen jälkeen alkaa kuulemma lihomaankin. Uroksella pitää olla uroon luonne. Ja sit voi joskus päästä... (en kehtaa kirjoittaa). Mutta emäntä sanoo, että sitte on hyvä tilanne perheessä, kun koirakin tienaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aika lempee ja kohtelias, en kyllä muille koirille, paitti tietysti tyttökoirille.

   Ei se ny ihan kauheeta oo, vaikka killuttimia ei oliskaan. Tulee meille poikakoirillekin kaikenlaista vaivaa niiku vanhoille miehillekin. Amerikassa kuulema järjestelmällisesti kellit poistetaan, jos ei oo kysymyksessä suvunjatka elikkäs valioyksilö. Noin tiäs ell:i kertoa.

   Poista
 3. Nonni, olipas hyvä ottaa Asia puheeksi, niin alkoi menemään totuus perille ;) Uhkaus ja kiristys jne....Pusut teille pitkäkuonoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Mä oon jo tottunu tähän Huiviini ja ku tuun sisälle, jään oottaan, että se kietastaan paikoilleen. Elämä on. :D

   Poista
 4. On tainnut äippä tiukata huivii. No pääasia, ettet tällä hetkellä liruttele sisälle. Tutkin tuota lirutteluasiaa sen minkä netistä irtosi ja monessa paikassa todettiin, että se on kääpiökoirien ongelma. Mistähän se johtuu? Pääasia, että sisälle lorottelu loppuu, eiks joo Myrskyn poikanen. Joo kerran kun katsoin sitä koirankouluttajaa telkkarista, joka kävi Suomessakin, niin hän oli sitä mieltä, että kaikilta koirilta joita ei tosiaan käytetä jalostukseen ni kulkuset pois kilisemästä. Hmm, no kastroitiinhan sitä aikoinaan poikalapsiakin, jotta heleä ääni säilyi kirkkokuorossa. Terveisii teille kaikille, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, vai on tää liruttelu kääpiökoirien ongelma! En siis ole ongelmani kanssa yksin. Tosin tänään, kolmantena päivänä, lirautin makkarin ilmanpuhdistimen viereen, kun vyötä ei ollut. Huoks, sano äippä.

   Poista
 5. Hieno homma, Myrsky, että oot antanu kämpän välillä kuivahtaa. Elukkatohtori Putro oli sitä mieltä, että kulkusten poisto tulee silloin kyseeseen, jos on terveydellisiä ongelmia. Rähinät, nylkyttelyt ja lirutteluthan eivät kuulu terveydellisiin ongelmiin. Tosin jatkuvasta nylkytyksestä saattaa seurata terveydellisiä ongelmia ja niihin sitten on puututtava asianmukaisin keinoin.

  TV-koirakouluttaja Cesar ei saanut suomalaisia kennelihmisiä vakuuttuneeksi opeillaan. Paikalla olleet suomalaiset kasvattajat ja moni yleisössäkin oli pettynyt hänen esityksiinsä Suomessa. Oli kuulemma silkka rahastuksen maku koko esityksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä aamuna tuli kyl takaisku ja tein Huivin raosta 2 lätäkköö. Joo, näistä kulkusista on liikkeellä monta mielipidettä, tiä sitten mikä on totta ja mikä tarua. Pyry-pappa nylkytti 24/7 ja oli niin uupunu, että kulkuset vietiin ja papparainen rauhottu.

   Poista
 6. Voi Myrsky, tiäks, et meil toi Onni eli Klonni o semmonen liripoju ettei paremmasta välii. Sen äippä meinas siihe iha hermostuu, ku se vaa jatko ja jatko sitä lorisemist. Mun äippä yritti keksii kaikkii keinoi ja sit ne löysi netist semmose vaippavyän. Nii mun äiti sit ompeli semmossii usiamma kappalee ja ei muuta ku tenat sisäpualel ja vyä Klonniin. Joha rupes loppumaa. Ja semmosin päivin ku ei loppunu, nii olipaha siin tenas sit eikä lattial tai soffal. Tul rauha talosse eikä Klonnilkaa sit enää oltu ärtsyi.
  Mut sitä ei kyl ikän ol herrasmiähe huiviks sanottu. Eikä maar se Klonnil sopiskaa, ku sen imako o lähemmäs semmone hömelö.
  Älä sää turhaa tommoselt lammelt mittää kyselekkää. Mää olsi sul heti voinu sanno, et tosi kommia oles erest, sivult ja takkaa.

  Terkkussii täält toivoo Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kans tänään laitettiin paperia sinne vyön sisään, pitää vissiin ostattaa äipällä niitä tenoja. Hyvä Onni Klonni!

   Essi Mussukka, sää et kyl kovin korkeelle noteeraa tota Onnia. Hömelöt on kivoja, meijän Tuiskukin on hömelö, mä oon vaan komee.

   Muiskut sulle Murunen!

   Poista
  2. Et noteerais sääkää. Ei vaineskaa, kyl kuule Onnipoikaa rakastetaa oikke roppakaupal. Onni o viäl vähä semmone reuho ja sen takia sil ny tuppa sit olema ne jotkut kellit vai mitä ne sit onka, nii vaaras häipyy. Onnin äippä meinaa et jos se sit rauhottuis ja loppuis vaik liruuminenki..
   Mun on kyl Myrsky, pakko tunnusta yks juttu. Onni pussas mua !!! Mää oikkeen sit tiänny mitä mää olsin ajatellu, ku se sillai iha yhtäkkiä.....
   On se kiva. Ku ei juaksis ku hullu välist eikä yhtäkkiselttäs pusuttelis. Vähemmästki peljästy.
   Muisku sulleki Myrskyliini.

   Poista
  3. Koksa Onnin nimi on Onni, niin varmasti on tuanu mukanaan ja jakoon paljon onnee.

   Poista
 7. Ihan mahtavaa! Kulkuset helisevät tulevaisuudessakin(?) Uskotaan näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta! Mä kyl luulen, että jos äipällä ei olis lähiviikot niin täyteen varattuja, mä olisin jo heilahtaen käynyt ell:illä. Naps ja nips. :(

   Poista
 8. Hienoa Myrsky! Kyllä se liruttelu siitä sisälle loppuu. Mutta olet sä kyllä tosi komea. Juu, mun piti kirjoittaa näin kun äippä käski. Todellisuudessa mä olen kyllä komeampi, kun olen vähän isompi...mutta muuten olen tosi paljon sun kanssa saman näköinen. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kui susta ei oo kuvaa blogissa? Mä en kato usko, että olisit VIELÄ komeempi ku mä, Eka. ;)

   Poista
  2. Toi äippä on ollut niin kamalan laiska kirjoittamaan, ettei se ole sitten saanut mun kuvaakaan lisättyä sinne blogiin. Yritän komentaa sitä hommiin tässä lähipäivinä, mutta sillä on nyt vähän kiireitä. Meidän perheen ihmispojat eivät päässeet inssistä läpi ekalla kerralla ja niitä harmitti niin paljon että mua alkoi ihan pelottamaan. Menin pöydän alle äipän viereen ja riiputin päätäni, vaikkei mussa ollut mitään syytä. Toivotaan, että ne saa perjantaina ajokortit niin äipälläkin alkaa olla aikaa....nyt se vaan toimii ajo-opettajana. t. Eka

   Poista
  3. Tsemiä teijän ihmispojille! Ootellaan sun komeeta kuvaas, Eka.

   Poista
 9. Kyllä sä selvästi pystyt lirauttelemattakin olemaan, jos noin pitkään meni jo ilman. Ehkä sut vielä tavoille saa, kun vaan on oikeet konstit.:)

  Me tossa äskettäin tultiin lekurireissulta. Äippä jo menomatkalla poras, kun mä huilasin suurimman osan matkasta takapenkillä. Yleensähän mä seison siellä takana koko ajan ja koitan ehtiä näkemään joka ikkunasta yhtä aikaa. Yleensä mua koitetaan rauhotella, sit kun mä kerrankin vaan huilailen, niin ei sekään näköjään hyvä. Ihme sakkia noi ihmiset...;) Ensimmäiseks katottiin mitä pissasta löytyy. Ei ollu pissatulehdusta eikä sokeritautia, mut verta pissassa oli ollut, ja täyty ottaa verinäyte. Eläinlääkäri meinas, että munuaisisssa sit varmaan jotain häikkää, kun ikääkin alkaa olla jo kohta tasan kymmenen. Että verikokeista selviää ja saadaan selville ennuste. Oli vissiin toisilla pitkät minuutit odotusaulassa odotella tuloksia, kun pahin pelko oli osottautumassa todeks. Että munuaiset olis lopussa ja sit olis tää yhteinen aikakin. Mut ei tästä pojasta niin helpolla päästä!:D Munuaiset ja kaikki muukin on priimakunnossa. Virtsakivet vaan löyty. En ymmärrä, en mä oo kiviä ees syöny! Sain piikillä kahden viikon antibioottikuurin ja ruokavalio meni kerralla uusiks. En saa enää syödä mitään muuta kuin varta vasten tota tautia varten tehtyä kuivanappulaa. Hyvästi nakit, juusto, jäätelö, possunkorvat sun muut herkut!:( Toiset koitti mun herkkujen menetystä lievittää uudella lelulla. Aika kiva hännällinen pallo, vaikka lakkaskin heti vinkumasta.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rymy, päivän paras uutinen! Sähän oot kohta taas ihan kunnossa. Mainiota!

   Hyvästit tosiaan herkuille, mutta terveys ja pitkä ikä ovat kyl tärkeemmät.

   Poista
 10. Sitä äippäkin meinas, että sit vaan mieluummin eletään pelkillä nappuloilla, että pysyn kunnossa. Ei ne herkut niin tärkeitä oo kuin terveys. Lupas, että leikitään sit aina niitten herkkujenkin edestä. Ei yhtään hassumpi vaihtoehto sekään.:) Joo, toivottavasti tää vaiva tästä nyt sitte helpottaa. Tää ja luomenpoistoreissu teki kahdessa viikossa 500 euron loven iskän lompuukiin. Ja sitä mun normiruokaakin ostettiin viime kertasella reissulla iso säkki, ja sekin jää nyt sitten käyttämättä, kun sitä ei enää saa syödä. Pitää lahjottaa jollekin kamulle. Mut ei se rahakaan mitään. Mä oon tärkeempi. Parin kuukauden päästä voidaan käydä heittämässä pissanäyte ilman ajanvarauksia, niin nähdään mikä on tilanne. Nyt mä otan pienet päikkärit. Ei tässä iässä enää jaksa aikasia herätyksiä ja pitkiä reissuja.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että oot taas nousemassa tolpilles, kamu!

   Kallistahan toi ell:illä käynti on, ei maha mitään. Tuiskun operaatiokin makso 1800 euroo ja ei oo vakuutusta. Mut tärkeintä on, että ollaan terveitä tai tullaan taas terveiks.

   Tsemppiä!

   Poista
 11. Komea oot! Oikea urhojen urho. Kyllä varmaan kaikki mäykkytytöt tykkää :) ja muut kanssa!

  VastaaPoista
 12. Voi Myrsky, sulle sitten kävi paljon paremmin kuin Aimolle! 27.8. on nimittäin kulkusoperaation vuoro. Tosin, Aimolla vain yksi kappale niitä onkin koko elämän helissyt, niin muutos ei ehkä tunnu niin suurelta.

  Ja jos totta puhutaan, niin omistajana ainakin olen enemmän kuin tyytyväinen päätökseen. :) Aimoa kun ei ole ollut tarkoitus koskaan jalostukseen käyttää ja nyt poiston myötä mm. kivessyöpäriski vähenee huomattavasti ja saattaapa jopa rauhoittaa poikaa hieman naisten suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, voi ne kulkuset vielä multakin lähtee, ei oo vielä varmuutta aiheesta. Oon kyl tosin oppinu olemaan sisäsiistimpi, joten ehkä kulkuset jää. Ei muakaan käytetä jalsotukseen, ku mulla on pihdit takakintut, niin näytelmissä on turha ravata ja sitä myötä pentuhaaveet ovat jääneet. Onhan tääl maailmassa jo paljon koiria ilman Aimon ja mun pentujakin. Joo.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!