sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Kaikki hyvin

Heinäkuuta, sateista semmosta!
Sen verran poutasta hetkee, että päästään jolkotteleen.
Ihan vaan lähijärvelle.


Äippä sitos meijät rillikatokseen,
et pääsi kuvaaman rauhas.
Tosi haljuu.
Ei ollu kukaan jättänny makkarankuarii eikä muuta hyvyskää.


Täs on syy miksei olla päästy kokonaan muuttaan uuteen kotiin.
Meijän hyvä kamu Iivari, olis varmaan innoissaan,
ku olis noin monta mainiota pissipuuta pihalla.
Meijän äippä ei näitä puita osaa arvostaa,
mut onneks ens viikolla tulee metsuri kaataan ne.
Koiramamma on mittatikkuna vasemmas reunas.
Kyä noi puut on liian tilaaottavia piänel pihal,
vaik hyvii pissipuita oisivatki.
Ensku tulee rakentaan aitausta meille.
Onneks iskällä on loma,
joten meijän ei tartte ypöttää,
ku äippä häärii talolla,
ja meijän ihana Koiramamma käy kans meitä ratottamas.
Kaikki siis hyvin.

Voikaa potrasti!12 kommenttia:

 1. No kyllä oes Iivari toellaannii mielissään jos oes nuin monta hyvvee pissipuuta! Tuossae oes teelle jokkaeselle omat :) Vuan kyllähän neon meleko sotkusija puita ku tiputtaavat oksoo ja lehtee lumennii piälle. Ja pimentäävättii pihhoo.
  Vuan oljpas keljusti tehty että joovvuitta rillikatokseen ja iliman evväetä vielä...luut oes ollunna kyllä hyväks siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, äippä lupas istuttaa piänempiä pissi- ja linnunlaulupuita, onneks. Niin, viiään rillille ja eikä sitten oo mitään tarjoomuksia, ihan kökköä.

   Poista
 2. Kyllä olis kova homma kolmellekin mäykylle kastella noin isoja puita. Taitaa se teidän äippä todellakin tietää mitä tekee. Palvelijatar sanoo, että hän ymmärtää miksi puut saa lähteä. Näkee jo sielunsa silmillä teidän äipäin istutushommissa ja aivan varmasti uuden kodin pihasta tulee kerrassaan upea.
  Kummallinen grillikatos, kun ei ollut mitään tarjolla. Onko se edes laillista raahata kolme komeaa mäyräkoiraa sinne tyhjää kapasemaan???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjää tosiaan kapastiin rillikatoksella, kuomahyvä, eikä uudes kodis oo ollu yhtään sen paremmat tarjoilut, ei oo meinaan rillii viälä. Mut kyl se tästä elämä paremmaks ja herkullisemmaks muuttuu. Joo.

   Poista
 3. Samaa me täällä arvailtiin, että teidän äippä istuttaa hetkessä tuohon tilalle jotain kaunista. Vanhat, isot puutkin on komeita, mutta kovin työläitä, ja se on aina teidän rapsutuksesta ja pallottelusta pois, kun äippä haravoi viikkotolkulla joka syksy!
  Hienot rantamaisemat, makkarankuorella tai ilman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt ei tartte haravoida lehtiä syksyl, eikä meijän väistellä puita, ku pelataan palloo, Arttu ja Mai. Oikein lepposen vauhdikasta kesää teille!

   Poista
 4. Ehkä nuo ovat vähän hallitsevan tuntuiset pissipuut... Että varmaan sitä saa lurautettua vaatimattomammankin tikun juurelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, kyä oli karseen isoja ne puut, salavat. Onneks niistä on päästy eroon ja koko tanner on ny meijän käytös ja mehän juastaan sekä iloitaan hualella.

   Poista
 5. Komeita pissipuita ovat mutta ymmärrän, että äippä haluaa niistä eroon. Tilalle syntyy varmasti upeaa puutarhaa. Miten tuollaisia makupalattomia grillikatoksia saa olla edes olemassa...

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipun ja Mytön emäntä sekä Tytöt, nyt on puut poispoikessa ja tanner vaan tömäjää ku me pintellään pihalla. Ihanaa kesää!

   Poista
 6. Olen kyllä samaa mieltä teidän kanssa, että aivan liian suuria puita ovat noin pienelle pihalle. Niistä kannattaa poistaa kannotkin tai nousevat kohta uudelleen. Mukava, että saatte aitauksen pihalle, niin pääsette sitten vähän vielä vapaasti juoksentelemaan, vaikka piha pieneneekin. Mukavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kannotkin on jyrsitty, ja me kuapsutellaan pihalla ja järsitään loputkin juuret, Sari. :)

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!