lauantai 25. heinäkuuta 2020

Aitoo aitaa

Ensku tuli tekeen meijän pihalle aitaa.
Koko takapiha on ny meijän valtakuntaa.
Tattista, Ensku!


Täs on meijän ekat kirmasut pihalle.
Vapaus.


Kiärrettiin kimpassa tarkistaan,
josko olis joku kolonen aijassa jääny tilkittemättä.
Ei ollu.
Ensku oli tehnyt liian hyvää tyätä.
Kuten huamaatte, meijän piha on ku kynnöspelto.
Mutaa ja kuraa, possu vaan puuttuu,
nehän tykkää tonkia ja pötköttää mutaprunnissa.


Merkattiin puskat ja aidanpylväät.


Välillä otettiin arskaa.


Koiramamma toi aidan kunniaks meille vinkupallot.
Ja kylhän me juastiin ja piettiin lystii.

Ilosta menoo kaikille!10 kommenttia:

 1. Onpa kiva, että saitte noin hyvän aidan pihalle! Se on mahtavaa, että saa omalla pihallaan irti juoksennella ja kun tekin olette siihen aina tottuneet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on, Lucy ja Roni, ku ollaan totuttu seikkaileen pihalla, niin ypötys kävi hermoihin, meinaan äipän hermoihin, ku me räks... hiljaa tarkkailtiin pihapiirin toimintoja.

   Poista
 2. Nyt on tilaa kirmata, kuomat! Koiramamma on aina tilanteen tasalla: kunnon pallopeli tekee talosta kodin ja pihasta oman <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepulis, Arttu ja Mai, kunnon pallopelit pystyyn ja tassut käy suhinalla. Tais siinä touhussa mennä muutama äipän istutuskin nurin. Joo.

   Poista
 3. Piha näyttää just mielenkiintoiselta, tarpeeksi on nurmea ja kuoppaa. Onko sitä maastoa pakko muokata kukille ja muille härpäkkeille, jotka ei nyt erityisesti mäyräkoiria kiinnosta? No joo, ehkä on ajateltava mammankin silmille jotain horsmaa, vaikka ne ei koiran näkökulmasta oliskaan tarpeen. Jokaiselle jotakin, vai mitä Puhurit?! Aita on hieno, sanoo Palvelijatar. Minä sanon, että menettelee, kunhan löydätte siitä heikon kohdan Puhurit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just joo, ihan turhaa istuttaa rehuja meijän pallopelien hidasteiks, Párek ja Palvelijatar. Ollaan kaivettu istutuskuappia pitkin pihaa, mut äippä nurisee, et ne on vääris kohdis. Pöh.

   Poista
  2. On se kumma juttu ettei teidän ponnisteluja arvosteta. Oon ihan varma, että teidän kaivamiin kuoppiin jos kasvit istutettais, kohta olis aidan takana rivi lehdistön edustajia kuvaamassa seudun kauneinta pihaa ja komeimpia horsmia!

   Poista
 4. Kommeen aejjan on Ensku tekassunna! Suattaapa kuulkee olla että aejjanmittaan se verkko voepi vähä ruveta perrään antammaan...että kääkeepä vähämpiästä aena tarkistamassa :)
  Mukava kaet tuola on palloo porukalla pelata ja kuoppoo kaevoo. Jospa piäsettä äepän kansa yhteesymmärrykseen ni työ suatta kaevoo kuopat ja äeppä istuttaa joka kuoppaan jottae, ehken vaekka piha tääteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensku on nii kätevä ja noheva, Iivari. Taitaa meijän äippä kiärtää tarkistamassa aitaa liian tiheesti, torppaa alkuunsa meijän yritykset ja viäl haljusti upotettu tota verkkoo maahan, ettei alikaan pääse. Pöh ja pah!
   Elä hyvä miäs yllytä äippää, näit rehuja on jo liiaks asti pallopelien esteenä. :)

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!