tiistai 3. joulukuuta 2013

Pissis

Myrsky: Ny mä kerron teille mun kuulumisia.
Lähinnä ny siitä mun ikävästä, siis äipän ja iskän miälestä, tavasta,
jota mä harrastin pitkään ja hartaasti.
Mähän merkkailin sisällä. Joo.

Meijän ihmisväki oli aivan hermoromahduksen partaalla.
Kotikin haisi. Mun miälestä kyllä tuaksu.
Mulla oli todella paha tapa merkkailla aivan kaikkee sisällä.
Alati ja aina.
Ulkona kans, mutta siellä se ei haitannu.
Yli kaks vuotta ihmisväki sitä kesti,
luuttusivat kiltisti ja käyttivät kaikenmaailman hajunpoistojuttuja
soodasta, etikan kautta  kaupan hajunpoistajiin.
Joo, ei mitään hyätyy, mä jatkoin ruikkimista.

Sitten äipän hermot pettivät, iskän hermot olivat pettäneet jo paljon aiemmin,
ensin äippä tuunas mulle erilaisia urosvöitä, huanolla menestyksellä tosin,
ja lopulta mulle löydettiin kaupasta Herrasmienen Huivi eli urosvyö.
Joo, mä en pystyny enää ruikkiin sisälle.

Tää homma kulminoitu sitten siihen, 
että multa ja Tuiskulta vietiin kulkuset.

Nyt en sit enää oo pissis.


44 kommenttia:

 1. Ai, me luultiin, että vain tytöt voi olla pissiksiä.
  Hienosti toimittu kuitenkin. Melkoisen ongelmanratkaisupelin rakensit palveluskunnallesi, joka kuitenkin selvitti sen. Hyvä, palveluskunta! Sitten vaan uusia haasteita kehiin! Mieluiten kuitenkin sellaisia, joista et itse joudu kärsimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keh heh, mä oon vähän omanlaiseni pissis. ;)

   Hormoonit mulla ilmeisesti jylläs, ku Tuisku ei oo koskaan ruikkinu, mut se onkin vähän Mamselli.

   Poista
 2. Ymmärrän yskän. Köh. Oijoi, saisipa meilläkin sisälle pissailun loppumaan, mutta nartulla se on hiukkasen eri juttu se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisko kuitenkin kokeilla semmosta narttuvyötä tai -pöksyjä? Mä käytin vyötäni useamman kuukauden ja kyl se pissiminen väheni jyrkästi. Kuka sitä ny viittii housuihinsa pissiä, alkuun kyllä ruikin, mutta kylmäksi se veti olon. Ou jee.

   Poista
 3. Ai että päästit sitte tilanteen noin pitkälle Myrsky? Mäyräkoiran sitkeydellä yritit opettaa palveluskunnan sietämään harrastustasi, mutt katso nyt mihin se jääräpäisyys johti! Toisaalta, mistä me tiedetään, jos vaikka sulla oli joku kiero hormoonihäikkä, joka helpotti kulkusten kadottua. Pääasiahan kuitrenkin on, että sekä palveluskunta että koirapoika ovat nyt tyytyväisiä ja voivat hyvin.
  Párek: kulkusilla tai ilman, oot kyllä komea ja hyvä tyyppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeenä ja sinnikkäänä yritin kotiväkee kouluttaa, mutta ei ne oppineet. Joo, joku hormoonihäikkä mulla oli päällä, samanlainen oli Pyry-papalla ja sille ell:i suositteli juurikin kulkustenpoistoo ja niinpä rauhaantui pappa ja tilanne.

   Tänks, Párek!

   Poista
 4. Onnittelut pissis-tittelin poistumisesta! :D

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa siltä, että operaatio toi toivotun lopputuloksen. Hyvä niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, on tää elämä ny tasasempaa, ihan meillä kaikilla. Musta ei ollu näytelmiin, eikä kyl äipästäkään, ku mulla on pidit takakoivet, joten maailma ei menettänyt mitään, vaikkei mulle tuukaan jälkeläisiä.

   Poista
 6. Tiiätteks, miksi Tuisku ei "ruikkinut seinille"? Koska koirilla on laumajärjestys ja Myrsky on se ylempi/vanhempi järjestyksessä. Kukas nyt tiktaattorin silmille hyppis? Ei kukaan täysjärkinen koira, siitä olisikin mahtikamppailu syntynyt, jos molemmat poijaat olisivat alkaneet merkkailemaan. Myrsky joutui silloin taloon tullessaan hyppäämään Pyryn suuriin saappaisiin, eikä siinä pikkupennulla ollut muuta mahdollisuutta kuin nostaa jalkaa ja antaa juosta. Siis merkata talo. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa on kyl järkee, HooPee. Muiskut sulle ja Wupelle kans.

   Poista
 7. Hyvä juttu, ei toi pissis-nimitys oikeesti sovi kellekään. Eikä varsinkaan komealle pojulle. Nelliltä onnittelulurpsuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti onnittelulurpsuista, Kaunis Nelli, ja kehuista. Öhöm. Komee...

   Poista
 8. Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin :)
  Jospa sun viisas emäntä tietäis, miten Artun hinku-hiiii-vinku-hiii:n sais loppumaan... Sama operaatio vissiin, auttais noihin miähisiin tulehdustiloihinkin, jotka dunkkaa Artun petivaatteissa lähes yhtä ärsyttävästi kuin pissit teillä aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se vähän niin, että jos ei meinata perillisiä teetättää, niin eipä niistä kulkusista oo isommin hyätyy, varsinkin jos niiteen vuoks on erilaisia lieveilmiöitä. Vai...

   Poista
 9. Meil mäykkymiähli on toi hormoonituanto niin kertakaikkisen hurja, että sille ei maha kukaan mitään. Ilman kulkusiaki pärjää, ja saa kunnioitusta, ko sitä vaatii, usko pois Myrsky! Kiva ko ootte toipuneet niin hyvin operaatiosta, ja että sun veikka alkaa kans oleen kunnossa. Terkkuja sinne, t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyl mä uskon ihan kaiken, mitä sä sanot, Mauri-setä. Sä oot meijän idoli. Oikeesti.

   Operaatiosta toipuminen vei pari päivää, tai oikeestaan vaan yhden, mut sitten Tuiskuun iski joku gaumee juttu, joku lääkeallergia tai jotain, mut sekin on jo siitä toipunu. Se tekee oman postauksen myähemmin. Moro moikkelis koikkelis ja kiva ku oot palannu linjoille ja terkkuja sun mattelles kans.

   Poista
 10. Onnea Myrsky arvonimen poistumisesta! Voidaankin siirtää se nyt Letulle. Onneksi akka ei sisälle ruiki, mutta tää lumi on sekoittanut sen pään ja pihalla pannaan losottaen IHAN MIHIN VAAN, esimerkiksi äsken juuri keskelle meidän asfaltoitua etupihaa, kun rouva ei tajua lumen myötä mihin on soveliasta lirauttaa. Ei muuten mitään, mutta kyllä taas omistaja saa posket punaisena kuunnella naapureiden motkotusta pihaan kuseksivista koirista ja änkyttää pyydellä anteeks, että ei se yleensä näin... Ja samat kävi eilen keskellä kaupan pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, Anniina, vaik en mä kyl haluu, että Letusta tulee pissis. Eikai sillä vaan oo virtsatientulehdusta, ku tolleen epätavallisesti lorottelee? Terkkuja teille kaikille ja Letulle tuplamuiskut.

   Poista
  2. Sama kävi mielessä, mutta mitään muita oireita (virtsa on normaalin väristä vaaleaa ja Lettu ei pyydä ulos vaan tarvittaessa pidättää pitkiäkin aikoja, kipuja ei myöskään ole vaan koira näyttää tyypillisen tyhmänonnelliselta kyykkiessään) Letulla ei ole ja losottelu tuntuu liittyvän tarkaan haisteluun, jonka jälkeen paikka valitaan. Epänormaalia on siis vain se, että ennen lumia Lettu valitsi paikaksi aina nurtsit ja puskat, mutta nyt tulee mihin sattuu, kun rouva ei tunnu tajuavan, että lumen alla onkin asfalttia ja kaikki hajut ilmeisesti on lumella voimakkaampia. :D Kun lumet oli tässä välissä täällä pari päivää pois, niin tilanne oli taas normaali, kunnes taas nyt uusilla lumilla valuu minne sattuu ja tää on meidän joka talvinen juttu! :)

   Pusuja myös teille kaikille!

   Poista
  3. Hei, muitakin losottajia löytyy. Meillä kanssa Nadja sulan maan aikana julmetun tarkka siitä minne heittää ämpärillisen keltaista lientä, mutta lumen tullessa kaikki käy, ei mitään väliä minne päästää kun ei varpaat vaan kastu... Terkkuja Myrskylle ja Tuiskulle ja kaikille mäyrille tasapuolisesti. T: Nadja, Muori ja Ispä

   Poista
  4. Oukkidoukki, tarkkana täytyy tyttöjen olla, me pojat sitten vaan etsitään ne teijän lirut ja merkataan ne. Tasasti lunta ja lämpimät terkut teille kaikille!

   Poista
 11. Hieno homma että operaatio kulkuset tuotti toivotun tuloksen! Nyt äippä voi käyttää sen pyyhkimisenergiankin pallopeleihin ja herkkujen jakeluun, eiks niin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kulkusten myätä vaikeni myäs merkkailu. Ihan niiku meijän äippä ja iskä olis kyllä ollu ilosempia. Vissiin oli melko väsyttävää kontata aamusta iltaan pitkin seinuksia ja pestä mattoja ja silleen.

   Muiskut!

   Poista
 12. Kuule, muru: et sä oo koskaan mikään oikee pissis ollukaan. Se on enemmänki semmonen luonteenpiirre se pissismi ja sulla ei oo semmosta luonnetta. Mut on tietty hieno juttu, ettet enää lirauttele luvatta.
  Muiskut mahtavalle ulospissijälle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirkku, kyä mä oon ylpee ku mä pääsin eroon tästä merkkaamisesta.

   Ny mä voin tunnustaa, että ku mä kävin Koiramammalla kylässä, niin mä merkkasin Koiramamman sängyn. En oo kyl ylpee aiheesta ja onneks Koiramamma ei hirveesti suuttunnu.

   Poista
  2. Joo, mut vahinkoja sattuu, muru. Ja ONNEKS se oli just Koiramamman sänky eikä jonkun Koiranvihaajamamman peti. Sillon sulle olis saattanu käydä köpelösti!;)

   Poista
  3. Joo, Koiramammalla on laaja sydän ja täynnä ymmärrystä koirille ja niiden tempauksille.

   Poista
 13. Hieno homma, että sisälle liruttelu loppusi. Se oli joku tälläinen urosmerkkailujuttu ja nyt kun ei hormonit hyrrää, niin ei tartte enää merkkaillakaan. Viksu poika, M-L ja Ossi. Terveisii sille Tuiskulle kans ja toivottavasti haavat on parantuneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ny ei isommin hormoonit jyrää ja rauha on laskeutunut meijän huusholliin. Ossille terkut ja Tuisku voi jo tosi hyvin, kiitos kysymästä.

   Poista
 14. Hieno juttu, Myrsky, että sun liruttelu on loppu. Saa teilläkin äippä hermonsa takaisin. Arvaas muuten mitä; meikä ei sitten tykännyt siitä kalenterin sisällöstä vaikka se onkin suklaata. Haistan, mutten maista! Ei sitä kaikkea herrasmiehet syö. Varsinkin kun talossa on ollut tarjolla pari päivää aivan ältsin herkullista kauriin lihaa.....sitä meikäpoika vetelee ja sitten äippä juoksuttaa mua ulkona. Vatsa ei näes kovasti tykkää kun liha on raakaa. Mutta herkkua se on! Mä olin viikonloppuna kahtena päivänä metsällä ja nyt olen sitten lepäillyt ihan kunnolla pari päivää. Ei jaksa edes leikkiä......Mukavia päiviä teille! Ja tosiaan yritetään paeta niitä korttikuvauksia. Mulle on ehdotettu jotain samanlaista.....menin sitten maistamaan kamerakoteloa, niin äippä ymmärsi siirrellä ne muualle. Vaikka sustahan on tässä ihan hyvä kuva joulukorttiin, käske äippää fotoshopata Tuisku siihen viereen.....Hah! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, vai oot sä taas juasta ryyhkässy kaurismettällä. Meil juaksee vaan meijän ensku. Ottas se mutkin mukaansa, mut äippä ei anna. Mulla on kyl selkeesti mettästysviettiä. Nirhasin täs yhtenä päivänä oravan. Hmph. Äippä ei tykänny. Mitäs oli niin hidas.

   Metsästysonnee sulle ja vältellään joulukorttikuvia oikeen porukalla!

   Poista
  2. Siis minähän vain juoksen siellä kun ei mulla saa ajattaa kaurista. Mutta olin eri paikassa kun Jäbä löysi sen kauriin, niin sain siitä sitten herkkupaloja. Mä olen kuulemma pari senttiä liian korkea. Ja pöh, just sopivan kokoinen kundi! t. Eka

   Poista
 15. Jess, sanon mä. Sää oot iso mies, komee ja kaikkea.

  t. Ollikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista, Ollikka! Samaa voin todeta susta. Pidetään hännät pystyssä ja valmistaudutaan jouluun.

   Poista
 16. Meinaaks sää oikke et sult sit loppu se sisäl pissimine???? Voit olla kyl iha satavarma, et ny ku viärää toi hömppä-Onni takasi (sil on kans se vyä) nii iha varmanaste sanon sen äipäl.
  Mua ei haittaa jos se lakka kulkustelemast. Vaik se näi jouluna voiki soppii. Tiuku on leikattu niinku määki, mut voin kyl sanoo, et se o niin helekutan pirulline luanne, et se pissii joskus iha kostoks. Et jos niinku ei oo huamioitu tarpeeks. Eli Tiuku on tosi pissis.
  Sää oles sulone pissis. Mää orotanki nys semmossii sulossii joulukuvei.

  Terveissi Essiläst.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyl mä meinaan, että loppunu on. Meijän ihmisväki on oikein tyytyväinen, ku ruikkimista ei enää oo. Se herrasmiehen huivi oli siitä hankala, ku iskä ei aina muistannu ottaa sitä pois, ku lähettiin lenkuralle. :D

   Kih hih, voi sitä Tiukuu, Kostopissijä. Muiskuja teille!

   Poista
 17. Saattaa olla, että Myrskyllä nousee yhä jalka kyläpaikoissa, se kun on eri asia kuin kotiin pissiminen, vähän niinkuin kukkapuska kyläpaikan emännälle. :) Joten herrasmiehen vyö mukaan kyläreissuille, jooko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HooPee, erinomainen idea, tää me toteutetaan, onneks on urosvyöt tallella. Kyä plokikamut on parhautta. Rapsutuksia Wupelle ja sulle muiskut kuono... eiku nenänäpäähän.

   Poista
 18. Täytyy kyllä nyt kompata teidän äippää ja iskää... Pissis ei oo kiva. Mutta nythän tuo kyseenalainen kunniamaininta on sulta pois. Ihan hyvä niin, eikös.. Meidänkin Pimu on nykyään vähän pissis, ikä on tehnyt tehtävänsä ja sille ei valitettavasti mahda oikein mitään.

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän Pyry-papalle kävi samoin kuin Pimulle eli ikä tekee tepposia. Muiskut Tytöille!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!