lauantai 28. joulukuuta 2013

Retkellä

Äippä kyllästyi näihin kuraisiin ja pimeisiin lähiteihin
ja vei meidät retkelle pururadalle.
Parhautta!


Pururata on mäkistä maastoa ja meijän äippä puuskutti.
Me ei, ku me ollaan reenattu pallonpeluuta ja
meijän kunto on kohillaan.


Luntakin tavattiin.
Tässä kuuluis olla latu.


Pururadalla oli pehmeetä tassutella.
Poikettiin me välillä mettäänkin.


Järven toisella puolella on meijän koti.
Ei kyllä näy, ku koti ei oo rannassa.


Arvatkaa harmittaako meitä,
ku äippä kävi Emmalla,
eikä ottannu meitä messiin?
Harmittaa ihan hirmeesti.

Emmalla oli koree Joulukuusi.
Oltas varmalla tykätty tarkastella...

25 kommenttia:

 1. Terve tuulipojat! Olette ulkoiluttaneet teidän äippää. On niitä hyvä talutella, etteivät sammaloidu. Komeat on teillä maisemat. Miksiköhän ette päässeet Emman kuusta kurkistamaan? Merkillistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yritetään karistaa äipän joulukertymiä, mut huanolla menestyksellä. Viäl on jäljellä suklaata ja pippereitä, aivan liian paljon.

   Oltas mialuusti juastu piirileikkiä kuusen ympärillä. Taatusti.

   Poista
 2. Mä en pääse pururadalle kovinkaan usein edes kesällä. Talvella ei tietenkään ladulle mennäkään. Täällä kun on muutama koirien vihaaja, joten kaikille parempi, jos pysytään kaukana. No, teillä ei ainakaan hiihtäjistä ollut haittaa :D

  Meillä ei oo joulukuusta... Vain 70 tonttua, joihin mä en saa koskea... Mun mielestä kummallista, että niillä ei saa leikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tual pururadalla ei ollu koirakieltoo, joissain kyl on. Hiihtäjiä ei näkyny, joo ei, mitä ny meijän äippä näytti välillä hitaasti hiihtelevän mäkiä ylös. ;D

   Joulukuusi olis kyl kätevä olkkarissa, keh heh, ei tarttis lähteen ulos nostaan jalkaa. Gaumee määrä teil noita tonttuja. Meil on vaan kaks, meinaan iskä ja äippä.

   Poista
 3. Onpa teillä kauniit maisemat jopa pururadalla! Hyvä idea lähteä sinne etsimään kuivempia polkuja, todella esimerkillisesti ulkoilutatte teidän äippää, onneksi teitä on kaksi ja molemmilla kunto korkealla, niin jaksatte tarvittaessa jopa hinata äippää mäkiä ylös. Alaspäin ei sitten tarvi kuin hiukan tuupata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sä, HooPee, arvasitkin, että me vedetään äippää ku kivirekee ylös mäkiä! Meijän kunto kasvaa kohisten. :D

   Poista
 4. Hih. Tehän melkein poseeraatte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko on melkein poseerata, ku äippä komentaa odottaan ja viäl istuun, mut se on kyl jo liikaa, että pitäs viälä tuijottaa kameraa. Ihan pölhön hommaa. ;)

   Poista
 5. Hyvä poijaat, että liikutte ja liikutatte äippää. Eikös se ole niin, että pururadalle ei saa mennä koirien kanssa, vaikka sitä ei erikseen ole kiellettykään? Ei ainaskaan täällä Kirkkonummella saa mennä pururadoille. Terveisii tuulipoijaat, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Koiran kanssa lenkkeily on siis sallittua kaikilla pururadoilla ja luontopoluilla kunhan koira on kytketty eikä latuja ole tehtynä. Pururadat ja niiden pientareet ovat hoidettuja alueita, joten koiran ulosteet on kerättävä pois. Koiran pidosta säädetään lisäksi metsästyslaissa." Joten vissiin saa koiratkin kytkettynä kepsutella pururadalla? Toi poiminta oli kyl vuodelta 2007, joten voi olla, että säännöt on tiukenteneet. Laduilla ja urheilukentälle ei oo asiaa muuta ku sukset jalassa, mut ei hätää, ku meijän ihmiset ei hiihdä, niin tuskin ne meitäkään laduille repii. :D

   Poista
 6. Wautsi, miten upee kuusi Emmalla!! Ja W A U T S I, miten hianot lenkuramaisemat teillä! Hyvä homma! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuule annamari, Emman äiti harrastaa perinteitä ja Jouluun kuuluu herkkujen lisäksi kuusi. Meil ei oo perimätiedon mukaan ollu kuusta 30 vuoteen. Huoks.

   Tää pururata on kyl mahtipaikka. Saatiin sinne iskäkin tänään mukaan. Purulla on mukava tepsuttaa, kun maha ei viistä lätäkönpohjia ja tassut uppoo kyynärpäitä myöden liejuun. Erittäin hyvä homma!

   Poista
 7. Siis eikö teillä ole kuusta? Sehän on huutava vääryys! Tulkaa meille, meiltä löytyy kylän komein. Leikitään sitten ne piirileikit sen ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattele, kuoma ja Minna, me ollaan ihan mettän vieressä, eikä silti oo joulukuusta tuvassa. Teil on kyl komia kuusi, kelpais sen ympärillä hippaa pyöriä. :D

   Poista
 8. Vähänkö oli kiva idea lähteä retkelle! Emman luokse olis silti pitänyt päästä. Näyttää olevan Artun suosikkirotu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen otettiin iskäkin mukaan ja hyvä että otettiin, ku äippä olis selkeesti eksynny, aina oli menossa erisuuntaan ku missä auto oli. Äipällä ei oo suuntavaistoo. Ihme ettei me jääty luuppiin sinne poluille ekalla kerralla.

   Äippä mutisi jostain omasta ajasta, että hänkin muka tarvii jotain omaa aikaa. Täh!!! Kyllä me tarjotaan viihdykettä niin paljon ettei oo tarve milleen muulle. Nih. Artulla on hyvä koiramaku.

   Poista
 9. Mikä teijän äippään meni, ku se ei ottanu teitä mukaan kylään? Toi Emma on niin nätti tyttö, et se ois varmaan sekottanu teijän päät ja te oisitte kaataneet sen kauniin kuusen, siks ette varmaan päässeet mukaan.:D Mut onneks pääsitte retkelle, se on aina mahtavaa!
  Mä muiskautan teitä oikein suurenmoisesti korvaukseks siitä, ettette päässeet muiskuttelemaan tota ihanaa Emmaa!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noin siin just olis käyny, että oltas riehutt... eiku leikitty hirmeesti Emman kaa ja olis tiätysti pitäny käydä testaamassa ton kuusen kestävyys kanssa. Joo. Tuskin olis kestäny, keh heh.

   Sun muiskut lohduttivat, Mirkkunen. Tuplamuiskelot sulle.

   Poista
 10. Ai teillä tosiaan siellä näkyy edes lunta, täällä Turun suunnalla on vain älyttömän märkää! Tosi kivat maisemat teillä siellä on ja toivottavasti paljon hajuja.... Äippä yritti viedä mua eilen pururadalle, mutta en suostunut lähtemään sinne. Halusin ihan toiseen suuntaan.....ja arvatkaas kuka voitti! No, meikäpoika tietenkin. Tehtiin sellainen 7 km lenkki. Äippä sanoi, että mun pitäisi väsyä sillä lenkillä, kun meille tuli illalla vieraita ja se täti pelkäsi mua ihan hirveesti. Onneksi mä ennätin sen ihanan pikkupojan naaman nuolla pari kertaa.....joten annoin sen tädin sitten olla rauhassa. Äippä on kuulemma ollut minusta tosi ylpeä, kun en ole yhtään yrittänyt ottaa kuusesta palloja enkä ole käynyt edes juomassa sen jalasta, kuten viime jouluna. Musta on muuten uusi kuva äipän blogissa. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi ladunpohja oli niin paksu ettei ollu sulannu, missään muual ei oo lunta eikä jäätä, ei järvissä eikä meijän pihalammesakaan. Eka, sulla on selkeesti mäyräkoiramaiset otteet eli mennään sinne mihin me koirat määräätään. :D

   Ootkin saanu mahottoman kookkaan puruluun. Komee. Ja oot käyttäytynny todella malliikkaasti, syyttä ei oo sun äippäs susta ylpäkkä. Joo. Sun kuvas oli bonusylläripylläri. Lisää pliis.

   Poista
 11. Retkellä on sit kivaa! Mekin oltiin ton meidän nuoren neitiomistajan kans yhtenä päivänä metsässä eväsretkellä. Niin, eväitä oli mukana! Meillekin! Ja kuvia otettiin kovasti.
  Ja Myrsky, mä kävin retkellä sun kasvattajan luona ja siel oli sun eno myös käymässä ja...ja...
  Katotaan nyt sit miten tässä käy...
  Terquin Lilla sekä Luna ja Lyyli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eväsretki! Tommonen on siis niin parhautta.

   Oho! Mahtasko ton toisen retken tuloksena olla pieniä tassuja ja pömppösiä massuja... :D

   Poista
  2. Toiveissa olis, vaan sitähän ei koskaan tiedä ;) Pidetään peukkuja pystyssä!

   Poista
 12. Meillä on tässä lähellä hyviä maastoja ulkoilla, osa on koirilta kiellettyä mutta Nelli nauttii enemmän pienistä poluista kuin hiekkateistä joten ei haittaa. Lunta ei kumma kyllä olla kaivattu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teil on onni omata hyvät lenkuramaastot, meil ei. Eilen lähettiin käveleen pellon ympäri. Ei olis kannattannu, meinaan upottiin liejuun ja saveen. Meil on ollu vaan yks päivä satamatta. Ei mekään lunta sinällään kaivattas, mut on tää kuralillussa rämpiminen ihan äklöö.

   Oikein reippaita lenkuroita teille molemille!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!