sunnuntai 19. elokuuta 2018

Kukko, karhu, susi ja hepat

Wiima: Käytiin lauantaina aamulenksulla Jokioisten Elonkiarrossa.
Se on kyl samalla viihtysä ja opettavainen paikka.
Olisin halunnu mennä tekeen tuttavuutta Herra Kukon kaa,
mut äippä ei päästänny. Pöh!


Pääsin istuun kuskin penkille ja ihaileen maisemia korkeelta.
Hianot on näkymät!


Moikkasin karhua, enkä yhtään pelänny,
mut sutta varmalla säikähtäsin.
Kattokaa ny sen tassua,
sen yks varvas on jo mun koko käpälän kokonen.
Huh huh!
 Oli siäl näytillä suden pökälekin,
mut sitä saatte mennä ihan ite ihmetteleen.


 Joo, oltiin koko porukalla käpsyttelemässä, niiku ny aina.
Huamatkaa, että iskällä on uus takki, tommonen vähän kesäsempi.
Iskän lempparitakki, se musta kauhtana, on jo 30-vuatias,
joten äippä osti iskälle vaaleemman takin,
ja viäl pakotti, ihan totta, iskää käyttämään uutta takkia.
Kyä naiset osaa olla julmia...

Noi äipän kuvaamat hepat oli eilen Ylen pual ysin sääkuvana.


16 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä silleen toi elämä huomattavasti mallillaan, kun te pääsette katseleen kaikkia muita eläimiä tolleen. Meil kissoilla ollaan vaan kotona ja jos jonneen lähdetään, toi julmuri vie meidät eläinlääkärille !

  Vai 30 v. vanha takki joutui nyt eläkkeelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, melko surmeeta, että pääsette reissaamaan vaan ellille, mut onneks teil on kaikkee mukavaa puuhaa sisälläkin, niiku kiipeilypuita ja silleen. Joo.
   Kuule, kyä iskä aikoo pesun jälkeen pukee sen vanhan rutjakkeen taas päälleen, äipän harmiks. :)

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar19. elokuuta 2018 klo 10.24

  Onpas ollu jännä retki! Ja kuvathan ovat taas parasta A-luokkaa. Onnea iskän uudelle takille, oikein on tyylikäs, kuten kantajansakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny kyl iskä tykkäs hyvää tosta teijän kommentista, Pappa ja Palvelijatar. Onneks me päästään usein tonne Elonkiartoon, ihan niiku säkin Aarrepuistoon.

   Poista
 3. Äetin lenkkitakki täätti kuulema 25 vuotta eekä aekonna sitä eläkkeelle panna vielä aekoehin.Ja kylästelytakki aenahhii kymmenen vuotta :) Että eepä mittää jos iskä ee ruahi entisestä luopuva. Vanahassa vara parempi kuulema.
  Myöpä nähtiin tuo heppakuva eelenillalla uutisissa! Isona näky vielä ja olj kyllä kommee.
  Kylläpä on teellä tuas mukava päevä ollunna sielä velj´poekiin kansa! On teellä hieno kotj´väkj ku vievät aena tuommossiin mukaviin paekkoehin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kyllä se äipän talvipomppakin on rippikouluiässä, jos ei jo yliopplasjuhlienkin arvonen, Iivari. Mukavata se on välillä pyörähtää kylillä, tai naapuri kunnassa ja silleen. Saa haistella uusia haisuja ja tuulia. Joo.
   Kiva ku näitte äipän kuvan. Noissa retkikohteissa hän aina kovasti räpsii kännykkäkuvia ja joskus niissä on joku helmikin joukossa, tai joo, meijän kuvat ny tiätysti aina onnistuu. :)

   Poista
 4. Ei kai sitä vanhaa takkia kuitenkaan pois heitetty jos vaikka haluaa isäntä fiilistellä silloin tällöin :) Kivat maisemat ja hyvät kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, juu ei, ei missään tapauksessa oo vanhaa lyyssiä roskiin paiskattu, iskä sais slaakin moisesta teosta. Pesun jälkeen taas käyttöön. :)
   Tattista kuvakehuista, äippä oli miälissään.

   Poista
 5. Olipas teillä mukava kierros Elonkierrossa. Se on kyllä tosi nasta paikka. Oletteko käyneet siellä kartanonherra Wahrenin haudalla? Löytyy kun lähtee parkkipaikalta nuolen osoittamaan suuntaan metsään ja kääntyy oikealle kun tulee risteys. Siellä on paljon muitakin mukavia lenkkeilymaastoja ja sieltä pääsee ihan kartanon pihalle saakka, joten joskus voi jättää auton jo vaikka siihen tapulimakasiinin juurelle.
  Mukavaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Sari, Elonkierto on kyl tosi kähee paikka. Me jätetään auto Wendlan puutarhalle, että saahaan vähän pitempi kävelyreissu. Mettässäkin ollaan vähän käyty ja sitä hautaakin ollaan ihmetelty, tiätysti ihan kunnioituksella ja hyvätapasesti. Samoin!

   Poista
  2. Muistin ihan höpöjä, eihän se Wahrenin hauta ole, vaan Willebrandin. No, alkukirjain sentään oli oikein. Wahrenhan oli Forssan puolella tehtaan herroja. Se on kuulemma ollut kartanonherran mielipaikka, joten perilliset ovat siirtäneet haudan sinne joskus männä vuosina. Siellä saa kyllä tehty mukavia kävelylenkkejä.

   Poista
  3. Wee ku Wee, kyä tiättiin, ketä tarkotit, Sari. Äippä aina lukee niitä historiatauluja ja kattelee vanhoja valokuvia sekä miättii, ääneen valitettavasti, että mitähän ne ihmiset tunsivat, tekivät ja ajattelivat.

   Poista
 6. Teillä on ollut taas kerran mielenkiintoinen ja hieno retki. Kauniita kuvia! Teidän äippä on taitava kameran käyttäjä.

  Meillä viedään vanhat lenkkipalttoot mökille, jossa niiden elo jatkuu. Muutama on jouduttu hävittämään, kun eivät jostain syystä ole mahtuneet enää päälle. Kummallista, että takki, joka meni 20 vuotta sitten sutjakasti ylle, ei enää menekään...

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, äippä kiittää kuvakehuista, on hänkin jotain oppinut viidessäkymmenessä vuodessa.
   Hmm.. onkohan teidänkin vaatekaapissa vaatteitten kutistuspulveria, meinaan äipän kaapissa tuntuu olevan...

   Poista
 7. Kyllä kateus iskee, kun pääsette kaikissa kivoissa paikoissa tuoksuttelemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyl ihan yks meijän suasikkipaikka, Mimmi ja Hupsu.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!