perjantai 15. joulukuuta 2017

Hammashoitoa ja päivänsäteitä

Myrsky: Kävin hammashoitolassa, niiku joka vuosi,
ja taas oli gaumeesti hammaskivee.
Yks hammas jouduttiin jopa poistaan.
Nyt meijän hampaita pestään entistä pontevammin,
sitten saahaan semmosia jyystettäviä hammastikkuja
sekä ruakaankin sekotetaan entsyymiä,
jonka pitäs estää plakin muadostumista.
Saas nähä kui käy.

 

 Tinttaran hampaatkin pestiin,
vaik sillä on viäl suu täynnä kiusallisen teräviä maitohampaita.
Jokaisella on oma nimetty hammasharja
ja hammastahna maistuu oikeen hyvälle.

 

Ensku oli käymässä ja käpeksittiin järvelle.
Tinttara jäi nukkumaan himppeen, ku iskällä oli kotikonttoripäivä.
(Oltiin perjantaina Hämeen sääuutissa. Meijät mainittiin oikeen nimeltä
ja neuvottiin viisaita, että jäät ei viälä kanna. Joo ei.)


Wiima: Eipä menny kauaakaa, ku noitten veikkojen murre tarttu.
Sitä se seura teettää...


Lumileikit on tosi hauskoja.
Olen nyt 9 viikkoo vanha tai siis nuari.
Mulle on annettu uus lempparinimi, Neiti Sievänen.
Voisin olla myäs Päivänsäde, sanos äippä.

22 kommenttia:

 1. Oho siinä onkin kova urakka kun kolmen mäykyn hampaat hoitaa mutta sitten on helppo hymyillä blogikuvissa :)
  Onpas Wiimalla terhakkaasti jo häntä pystyssä tuossa yhdessä kuvassa, jännitys on kadonnut kokonaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, vaik ei ookaan käytössä pepsotentti, niin hymy on valosa ja naama näkkärillä. Joo, Wiima on ihan kotiutunut, oli jo ihan ekana päivänä, mehän tässä oltiin jurottajia.

   Poista
 2. Olen kateeellinen; miten hienosti teidän hampaita hoidetaan... tunnen suurta syyllisyyttä siitä, että meillä tyttöjen hammashuolto on ollut retuperällä, aina. Tiedän, että asiassa pitäisi ryhdistäytyä.

  Voi tuota pikku Wiimaa... se on aivan valloittavan ihastuttava. Mutta olette tekin megakomeita poikia!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, älä turhaan kanna huonoa omaatuntoa, sillä hampaitten harjauksesta ollaan tasan kahta mieltä, toinen turhaa ja toinen hyödyllistä. Mene ja tiedä.
   Wiima on kyl supersöpönen höpönen. Muiskut!

   Poista
 3. Enpä ole itsekään Riekolta hampaita harjannut, mutta näyttävät pysyvän erinomaisen valkoisina ja hyvinä ilmankin. Luitahan meillä kuluu rutkasti, ehkä sekin auttaa? Saapa nähdä ajan saatossa, pitääkö hammasharja kuitenkin hankkia.

  Wiima on kyllä übersuloinen! Sen maavara loppuu kyllä äkkiä hangessa :) Meilläkin mennään jo pupuna loikkien, kun ravaamiseen on liian paljon lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, luut ovat terveellisiä hampaille, siksi varmasti Riekon hampaat pysyvät purutuntumassa. Meillä menee vatta vikkelälle luista, ei olla siksi enää niitä saatu vuosiin.
   Voitas vaikka todeta, että söpö, söpömpi, Wiima. :)

   Poista
 4. Ihan juuri äsken pesin Sulon hampaat! Kiinnostaisi tietää, mitä tikkuja annatte ja mikä on ruokaan laitettava entsyymi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilma, joo, me alotettiin käyttään PlaqueOff-pulveria, katotaan onko humpuukia vai tehooko. Sitten järsitään päivittäin Dental Care -tikkuja, semmosia kasviperäsiä.

   Poista
  2. Meidän Sulolla tahtoo mennä vatsa vähän sekaisin puruluista. Pitää maltillisemmin antaa. Aloitin sen hampaiden pesun jo heti pentuna, jotta tottuisi. Tottui, mutta ei tykkää. Onko paljon hampaiden tekemiä reikiä kädessä? Pentujen hampaat ovat oikeita naskaleita!

   Poista
  3. Kivisen Vilma, hyvin se hampaanpesu käy, kun tosiaan opettaa pennusta lähtien. Meil on Wiimakin jo jonossa odottamassa, kun hammasharjoja kalistellaan. Ei oo purtu, muuta ku puruluuta.

   Poista
 5. Párek ja Palvelijatar15. joulukuuta 2017 klo 17.25

  Palvelijattarelle tuli mieleen vanha joiku "Tintarella di Luna", kun Wiiman kuvia katselee. Hännän asento kertoo miten tomera neito on kyseessä.
  Meillä on käytössä sähköhammasharja. Siitä on se hyöty, että hammasta kohti tulee monta kertaa useampi hieraisu kuin ikinä käsikäyttöisellä harjalla. Tintti-Wiimankin on tosi hyvä tottua jo pienenä hammashoitoon. Hammastahnan lisäksi meillä on käytössä säännöllisen epäsäännöllisesti Clean Teeth geeli. Sitä nimenomaan EI harjata hampaisiin, riittää kun sivelee purukalustoon sormella. Meillä ollaan vain kerran oltu täydellisessä hammaspuhdistuksessa, joka hoidettiin kevytnukutuksessa. Ei ole ollut useampaan kertaan vielä tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek ja Palvelijatar, meijänkin äippää laulattaa ja naurattaa aina ku hän katsoo Wiimaa. On se höpönen, Wiima siis, ei äippä.
   Sähköhammasharja on kyl oikeeta äijämeininkiä. Ou jee! Voipa olla niin, että kun syöt raakaravintoo, niin hammaskivee ei tulekaan.

   Poista
 6. Kyllä ootte sellainen sieväsen kerho koko konkkaronkka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, teil on Naukulan kerho ja meil Sieväsen kerho.

   Poista
 7. Kyllä on hyvä että hammashoito on kunnossa. Olisi se kurjaa jos jouduttaisiin monta hammasta poistamaan. Ekalle ei tullut hammaskiveä eikä hampaita koskaan pesty. Joka ilta sai dentalin jonka pureskeli kyllä huolella. Ja olihan sillä paljon aina luita järsittävänä. Mutta hyvin niillä puremaan pystyi.
  Voi Wiima kun olet suloinen. Hyvä kun alat oppia tuon murteen. Kyllä se äkkiä tarttuu kun velipoikia kuuntelee. Hyvältä näytät joukon jatkona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, luissa hyvien hampaiden salaisuus, näin se vaan menee, mut ku ei vattat kestä niin ei kestä. Mut tommoset dentalit syädään iltapäivällä välipalana.
   Wiima: Näppäränä tyttönä oon oppinu murteen ja muut tavat, paitti naapureille en oo haukkunnu, viälä. :)

   Poista
 8. No neeti Sieväsellä on kyllä nimi kohillaan <3 On kyllä varmaan nuama immeesillä hymyssä ku kahtoo tuota teejjän männöö :)
  Tuo hampaehempesu...hmmm... yhtää en tykkee. Ja vaekka on kaltattuhhii niitä ja hammastikkuja oon syönnä ni kivvee vuan kertyy.Joellae kuulu olovan ellin mukkaan semmonen suu että herkemmin sitä tulloo. Vuan jospa tuo puluverj aattas kuitennii teellä. On siitä mullehhii jottae hyötyvä ollunna. Kuvvuan muistas äet aena antoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, pulveria tupsautetaan aina aamuruokaan. Äippä täppäs purkin kanteen, että AAMULLA, että muistais paremmin. Joo.
   Neiti Sievänen: Juu, tuan kyl päivänpaisteen mukanani, missä sitten liikunkin. Muiskut sulle, komistus!

   Poista
 9. Piti tulla taas kurkkaamaan miten Parekin tytär pärjää poikien kanssa. Reipas tyttö on! Ja juuri tänään mietin, että miltä pentu oikein tuntuikaan sylissä ja käsissä... Ja että huomasinko oikeasti nauttia siitä ajasta.... Taisin olla huolissani kaikesta, sehän se tehokkaasti ilon tappaa. Kovaa hommaa se on pennun kanssa, monen vuoden työ. Hyvää ensimmäistä joulua Wiimalle ja muillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta: Tervehdys Takun matte! Pentu on tuonut paljon iloa tullessaan. Väsynyt kyllä olen, sillä Wiima on siisti tyttö ja halutaa klo 2-3 käydä tarpeilla ulkona. Sitten se jatkaa nukkumista, minä torkun.
   Wiima on fiksu ja oppii asioita tosi nopeasti. Kiitos samoin!

   Poista
 10. Sydänhän tässä sulaa, kun Wiiman kuvia katsoo! :) Kovasti hommia isäntäväellä, kun teidän hampaitakin pesee. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimmi ja Hupsu, meistä on kolminkertainen ilo ja vain vähän vaivaa. ;)

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!