perjantai 3. helmikuuta 2017

Kadonneen lumen metsästäjät

Ei löytyny.


Tiättekö kuulkaa, että meilpäin tääl maalla,
kulkee kirjastoauto.
Melko tavatonta ja käheetä.


18 kommenttia:

 1. Voi voi, meillä tuiskutti (hih, tuiskutti) eilen lunta niin paljon, että keokätköreissulla oli tekemistä, jotta päästiin eteenpäin.

  Mutta tuo teidän "turvakytkentä" tuohon potkukelkkaan? Heh, heh. Me kyllä lähdettäis vikkelään ja potkukelkka seurais kevyesti perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elvis ja Hugo, katteltiin teijän kuvia siltä keokätköreissulta ja olipa teillä tosiaan uppeluslunta. Me pysytään ihan kohtuudella paikoillaan, ku äippä käskee, mut jos olis menny vaikka jänöjussikka, niin olis ollu meilläkin potkurikeikka tiedossa. Joo.

   Poista
 2. Se lumi tuli tännepäin, vaikka suurin osa siitä varmaan lenteli taivaan tuuliin. Saatiin kuitenkin sen verran, että on valkoista. Sänki kyllä näkyy vielä.
  Toivotaan nyt kaikki yhdessä, että lisää lunta kaikille, joilla sitä on liian vähän.
  Vai on teillä vielä kirjastoauto. Täällä sellainen joutui autojen hautausmaalle jo joku vuosi sitten, eikä uutta tule. Onneksi meillä on kuitenkin lähikirjasto tuossa alakoulun rakennuksessa. Olisi kyllä ollut kiva kokeilla lukukoirailua kirjastoautossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu Hauva, olis varmalla polleetta sun körötellä kirjastoautossa, tarinat ja maisemat vaihtuis. Lunta vois tulla sopivasti ja toi gaumee liukkaus loppua. Joo-o.

   Poista
 3. Meillä täällä "kaupungissa" Ylöjärvellä kulkee kanssa kirjastoauto; sen nimi on Reppu.
  Teidän Tuulisten poikien juttuja on tosi kiva lukea. Jatkakaa samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista nätistä palautteesta, Ylöjärven Anonyymi! Teil on Reppu ja meil Ilves, mukavat nimet.

   Poista
 4. Ei sitä kyllä lunta etsiä tarvitse. Valitettavasti sitä on noissa teidänkin kuvissa. ;) Olettepas ihania tuossa pellonreunakuvassa. Melkein voisitte myyristä mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimmi, joku lapsi oli kerran sanonu meijän Pyry-papasta, että "Äiti, äiti mä tiiän, mikä koira toi on. Se on myyräkoira". :D

   Poista
 5. Meellä oes sitä lunta. Tulukee tok käämään :) Ompa hieno homma että sielä kulukoo vielä kirjastoaato! Meejjän kylällä lopetti jo vuosjkaavvet sittä. Vaekka oes kaet sielä ollunna ehken kävijöetä. Muitae ku äet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, no voihan sumppu, ku teil ei oo enää kirjastoautoo. Meijän kunnassa asuu ihmiset hajallaan laajalla alueella, niin on tosi hyvä, että kirjasto tulee lähelle. Juu, teil on lunta ihan vaikka meille jakaa. Onnee muuten lujasti siitä, että oot oikeen oppikirjaan päässy! Huima juttu.

   Poista
 6. Ei sitä lunta tarvita, haittaa vaan. Kirjastoauto käy meidänkin kylällä, mutta eipä olla vielä poikettu. Terveisiä myös Palmerilta ja Miloulta. Eilen kävivät ja kyllä me leikittiin ja teuhattiin sänkykin ihan hirveeksi. t. Karkki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *VEKKI* ja Karkki Karksulainen, totta, syvässä lumessa on vaikeeta tarpoo, joutuu pomppimaan ku jänes. Teil onkin ollu hauska päivä. Ilosta menoo ja meininkiä!

   Poista
 7. Kätevää tuommoinen kirjastobiili. Meillä on kirjastorekka, mutta ei se aja meilläpäin. Mamman täytyy itse kaasutella kirjastoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna ja Poikanen, terppa mieheen! Joo, onhan se kyl melko erityistä, että kirjastopiili kulkee kylällä. Propsit sitä kunnalle! Kirjastorekka!!! Oho, toihan vasta erikoista oliskin. Lepposia huristeluja Minnalle kirjastoon.

   Poista
 8. Kirjastoauto käy meidänkin nurkilla! Ei kyllä ikinä olla nähty, mutta se johtuu siitä ettei autolla ja meillä ole samat aikataulut. Toi potkukelkka on ihan huippu. Palvelijatar rakastaa potkiksia, mutta missäs sillä täällä viilettelis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, potkukelkalla pääsee liukkaillakin keleillä vaivattomasti etenemään. Teil taitaa olla tiät ja kävelykadut täysin hiekotettuja, joten taitais lyädä potkurin tallat kipinää, jos ny ylipäätään yhtään eteniskään.

   Poista
 9. Ettekö te päässeet autoon sisälle? Meilläkin käy täällä kirjastoauto vaikka ollaankin kaupungissa, mutta eipä ole äippä mua sinne vienyt katsomaan. Olisin mielelläni kyllä mennyt kokeilemaan ajamista, kuten Sylvikin syksyllä. t. Eka ps. Lumet on hävinneet täältäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, kirjastoautossa oli naapurin perhepäivähoitolapsia, joten ei voitu mennä kurkkaamaan sisälle. Moni ku on allerkisii koirille ja kissoille ja vaikka mille. Joo. Olishan se gaumeeta, jos joku ihmispolo meijän takia aivastelis ja sais näppyjä. Vai oikein rattiin sun tekis mieles!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!