maanantai 28. joulukuuta 2015

Paukuttelua ja pelkoja

Tuiskun tuumailuja:
Meistä toinen pelkää paukkuja, eli Myrsky,
ja mä en oo moinaankaan,
vaikka muuten säikähän omaa varjoonikin.

Meillä ei ole mitään paukuttelua vastaan,
kunhan se rajottuu uuden vuoden aattoiltaan
eli alkaa klo 18 ja päättyy klo 2.

Mut se on gaumeen väsyttävää,
kun räiskytellään, paukutellaan ja pommitetaan
raketteja pitkin viikkoa.
Ei millään jaksais olla jatkuvasti peloissaan.
Että jos vaan sillon aattoiltana, jookosta?


24 kommenttia:

 1. Joo, ei ole yhtään kiva, että niitä paukkuja pamautellaan jo pitkin viikkoa. Meillä onneksi Typsy ei pelkää pommeja mutta Hipusta emme vielä tiedä. Saapa nähdä, miten pikkuneiti reagoi paukkeeseen. Mutta esitämme saman toiveen kuin tekin; säästäkää ne paukutukset ja ryskytykset sinne uuden vuoden aaton iltaan, kiitos.

  Pusuterkkuja teille meidän Typyltä ja Hipulta!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, kyä pitäis riittää yks ilta paukuttelulle. Saas nähä miten käy. Me ei raketteja ammuta, mut siltikin äippä löytää viäl juhannuksenakin raketinraatoja meijän pihalta.

   Poista
 2. Meidän puolesta ei tarttis ampuilla ollenkaan, vaikka emme varsinaisesti paukkuja pelkääkään. Se viheltävä ääni on minusta inhottava. Lisäksi pisssalla käydessä joutuu pelkäämään sukukalleuksiensa puolesta, kun kaikkien ampujien sihti ei taida olla ihan kohdallaan.
  Hyvää vuodenvaihdetta ja alkavaa vuotta teille, kaverit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu Hauva, vihellyken ja pommitukset pelottaa ihan tosissaan. Myrsky nukkuu ihmisten sängyssä uutena vuotena, tiisiistii peiton alla ja vapisee. Pidetään kalleuksistamme huolta. ;)

   Poista
 3. Voi kun olette laittaneet ihanan jutun tuosta paukkuarkuudesta. Teidän äipän kannattaisi lähettää se Forssan Lehteen, jos siitä olisi sitten teidänkin alueella paremmin hyötyä. Mua tuo paukuttelu ei haittaa, mutta ymmärrän kyllä, että toiset pelkää niitä (tai mä mitään ymmärrä, kunhan kehun). T. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, juu, Koiramamma just kävi ja kerto, että kylillä oli heti eilen jo pamautellu, että ikkunat helisivät. Eipä oo hauskaa ja kuinka sitä lakia on niin vaikee noudattaa, kysyy meijän äippäkin. Se on hyvä, että sä oot reipas, etkä yhtään paukkuarka.

   Poista
 4. Siis loppuuko se oikeasti jo aamukahdelta? Sehän olisi vaan hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, pitäs lain mukaan loppua, mut ainahan niitä sinnikkäitä valvojia riittää aamuun saakka ja paukuttelua kans. :(

   Poista
 5. Ompa hieno runo! Luulis tuolla mänövän immeesten piähän ettee paakutella rakettija ku sallitun aejjan. Hienosti on runnoeltu kamut:)
  Onneks tiälä syönkorvessa ee oo ylleesä nuita paakuttelijoeta. Ja jollonnii ku on ollunna ni en kyllä oo niitä pelännä.Vaekka pahhoo iäntä kyllä pittäävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, tänks kuoma! Teil on hianoja runotuksia ja sanotuksia kanssa. Tykätään.

   Poista
 6. Párek ja Palvelijatar28. joulukuuta 2015 klo 16.16

  Kun kerran insinöörit on niin fiksuja, miksi eivät vaivaudu keksimään äänettömiä ilotulitteita? Jos niitä yleensä on pakko olla olemassa. Jos väriä halutaan taivaalle, onhan olemassa tosi hienoja valo-show -juttuja vaikka miten paljon. Jos ei millään keksi muuta rahankäyttökohdetta, voisi vaikka laittaa paukkuihin tuhlaamansa rahasumman hyväntekeväisyyteen. UGH, me olemme puhuneet.

  VastaaPoista
 7. Nyt on kyllä teillä pojat toi runosuoni kukkinut just sillee ku pitääkin. Vaikken vieläkään ole paukkuarka, niin silti mua suututtaa mokomakin typerä paukuttelu. Siis niitten paukkuherkkien eläinten puolesta, oli ne sitten kissoja, koiria tai vaikka norsuja! Kuinka paljon niillä (ihmisillä) palaa taas tänäkin vuonna rahaa savuna ilmaan?

  Joo, mun tarttee ny sanoo tohon Párekin kommenttiin, että onhan keksitty ;) Meinaan, meen porukat toi Tallinnasta tullessaan pari semmosta äänetöntä rakettii. En oo vielä nähny, mutta ne on uusiokäyttösii kuulemma. Ne ammutaan kumilenksulla suoraan ylös taivaalle, niihin syttyy hieno valo joka ei peitä kylläkään koko taivasta ja sit ne tulee alas miltei samaan kohtaan, mist oot lähettänyt ne matkaan :) Eikä pamahda! Ja eikun sama uusiks! Hianoo!
  - Elli -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli Karamelli, iskä autto tossa runossa, vähäsen. ;)

   Hianolta kuulostaa noi kumilenksulla ammuttavat äänettömät raketit! Otapa kuvia plokiis, niin päästään ihaileen. Muiskusii tuhansii!

   Poista
 8. Hieno runo on se kumma jollei kansa usko !
  Äänettömät raketit kuulostaa hyvältä keksinnöltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, Liinukka ja Nero. Äänettömiä paukkuja, kih hih.

   Poista
 9. Viismummoista on kanssa sitä mieltä, että paukuttelua vois harrastaa tietyissä sallituissa paikoissa, eikä joka pihalla. Meilläkin on ( lapsilla ) neljä koiraa ja vaikka kaikki ovatkin metsästys koiria, niin nuo haisevat, ulisevat, valoavälkyttävät ja paukkuvat raketit ovat niille liikaa. Yksi koirista saa piakkoin pentuja, joten turhaa metelöintiä vois hillitä. Joskus tuntuu että tahallaankin tullaan räiskimään nurkalle, kun tiedetään ettei tuollaisesta tykätä. Paukku pyllyyn sellaisille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viismummoista, tommonen yhteisilotulitus oli varmalla ihan järkevää. Postilaatikot on kans semmosia, että tuppaavat lentään ilmaan näin uutena vuotena, outoo. ;)

   Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja tulee terveitä ja reippaita pentusia.

   Poista
 10. Miljoonia euroja on tämäkin kansa täällä tuhlannut räjähteisiin ja isot miehet seisseet 16 tuntia!!! aamupimeässä odottamassa myynnin alkamista. Ilotulitteet vielä ymmärrän tiettyyn rajaan asti, mutta en noita paukutteluja.
  Me Wupen kanssa ei tykätä ollenkaan vuodenvaihtumisesta, koska siihen kuuluu niin paljon pelkoa. Varsinkin eläimillä.
  Onnellista uutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne ja Wuppe, totta toisen kerran, missä kohtuus ja järki, huh huh. Onnellista ja mukavaa uutta vuotta!

   Poista
 11. Nyt on teillä tassut ollu ihan oikeilla näppäimillä. Kunpa mahdollisimman moni lukisi vetoomuksenne ja ottaisi sen huomioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai ja Arttu, meilläpäin on tapahtunut ihme, sillä räiskintää ei ole ollut. Oikein mukavaa iltaa ja ihanaa uutta vuotta!

   Poista
 12. Rauhallista vuodenvaihdetta ja erinomaista alkavaa vuotta teille!

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!