keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Myrsky ja Tuisku maalarin apupoikina

Eilen kävästiin avuliaina apupoikina äipän vaatehuoneella.
Äippä maalas siällä seiniä ja kattoo.
Ihan mentiin pyytämättä ja tilaamatta autaan.
Saatiinko kiitosta?Joo, ei saatu.
Mentiin sitten kirmaileen pihalle,
ku aurinko helotti ja oli kerrankin rapsakka keli.
Maalatkoon äippä sitten ihan keskenään vaatehuoneensa!24 kommenttia:

 1. Niihhän se usseemmiten on ettee apu kelepoo. Vaekka kuinka hyvällä sitä tarjoes.Oeshan tuo hyvästi käättännä teeltäe tuo mualjhomma:) Jälistä piätellen. Kyllä oes tullunna semmonen aenutluatunen vuatekammarj.
  Hyvältähän tuo on ilima näättännä sielä teelläe. Ilosta männöö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, harvon se meijän pyyteetön apu on kelvannu äipälle. Ootko sinäkään monesti saanu kiitosta siivouksesta? ;)

   Männään, mäännään, siis pihalle, kuhan aamu vaalenee.

   Poista
 2. On se kumma, ettei teidän apunne kelvannut. Niin näppärästi teitte kauniita tassun kuvia lattialle. Ei noita ihmisiä ymmärrä millään.
  Eilen oli kyllä ihan mahtava lenkkeilyilma. Kun sain sekä äipän että Jäbän yhtä aikaa töistä kotiin, vein heidät kunnon lenkille. Oltiin sellainen puolitoista tuntia liikkeellä. Muuten meni hyvin, mutta tulomatkalla meikäläisen hihna taas repsahti poikki. Onneksi jäin paikalleni seisomaan, muuten olisi voinut käydä hassusti. Jäbä sitoi sen sitten uudelleen kiinni. Hyvin päästiin kotiin. Sitten olikin vuorossa taas vähän lihan leikkuuta ja meikäläiselle hyviä paloja lihaa. Suorastaan loistava ilta! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, joo, on se outoo ja kummaa, ku pyyteettömästi tarjottu apu ei kelpaa, ei koskaan, aina vaan häädetään pois.

   Oho! Millanen talutin sulla oikeen on, kun poikki sen sait? Ootko järsiny sitä? Sulla on ollu tosi loistava ilta herkkuineen. Joo on.

   Poista
  2. Mulla on sellainen äipän vyötäröllä oleva juoksuvyö ja kun se on sellaista paksua kuminauhaa se ilmeisesti hapertuu mun vedossa ja katkeaa. Tämä oli jo kolmas kerta. Edelliset on mennyt aina veikan kanssa, nyt meni äipän kanssa lenkillä. En ole yhtään järsinyt sitä, mutta vetoni taitaa olla liian kova! t. Eka

   Poista
 3. Kiittämättömyys on maailman palkka. Noin söpöt tassunkuvat ikuistitte, kyllä oilette eteviä.
  Ai ulos? Ei kiitos tänään, siellähän sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, Aatu Hauva! Aina kehutaan, että on niin söpöt tassut, ja liirumlaarum, mut ku tullaan taiteileen kurasia tai maalisia tassunkuvia lattioihin, niin hirmee huuto alkaa, että pois, POIS, poikkeen. ;D

   Poista
 4. Eik olkki merkillist, etku ihan vapaaehtosest olis auttamas ja vähä vaa tarkkailee tilannet, ni ei kyl kiitost tul. Ennemminki vaa käskyi ja josku iha huutooki.
  Hianot lattiakoristeet olitteki tehny. An mää arvaan, äippä pesi ne poies ?? Et ei sit varmaa arvostanu sitäkää.
  Koittaka kestä mut älkkä vaa antako sen luavuuren kualla. ku sitä kerra näyttää oleva.
  Pususii toivoo Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinsessa Essi Messinen, meijän perheessä ei luavuus kuki, ei ainaskaan me saaha tehä, mitä haluttas, niiku ny lattiataidetta. ;)

   Muiskusii!

   Poista
 5. Kuulkaa Puhurit, historia sen todistaa: suuria taiteilijoita ei arvostettu heidän elinaikanaan. Vasta jälkeen päin teosten hinnat ovat pompanneet taivaisiin. Jos teidän äippä on fiksu, jättää tuon lattialle sommittelemanne tilataiteen paikoilleen. Ties millaisella summalla talon arvo nousikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, kuule toi meijän taidetassuttelu tuhotaan, ku äippä asentaa viikon loppuna jonku ihme laminaatin päälle. Pöh! Eipä paljon arvosteta, totta toisen kerran eipä. ;)

   Poista
  2. Se on juuri näin! Teidän tekemä taide saattaa olla arvossa arvaavattomassa vaikkapa 20 vuoden päästä.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
  3. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, tosta muavimatosta voi sitten palastella sopivia taluja ja myydä kovaan hintaan ja tuatto jaetaan huanoista oloista pelastetuille koirille.

   Poista
 6. Näyttää, että teillä on ollut todella sydän mukana tuossa teoksessa! Ja eihän taiteen aina tarvitse olla jotain kestävää ja pysyvää. Kyllä kauneutta kannattaa luoda ympärilleen, vaikka vain hetkeä varten. Ja pääsimmehän me lukijat kuitenkin nauttimaan tästä teoksesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, juu, onneks meijän taideteos on nu ikuistettu valokuvaks, voijaan sitä sitten ihaille vanhoina pappoina ja mummeleina plokikamujen kanssa, niiku muistoja nuaruudesta. Sanoittapa nasevasti: Kyllä kauneutta kannattaa luoda ympärilleen!

   Poista
 7. Hei hei hei ;-) Jäähän tassutaideteos lamin alle talteen. Sieltä jälkipolvet kaivavat arkeologisen ihmeen esiin. Ja on arvo noussut arvaamattomaan :) Millaisia ovatkaan haman tulevaisuuden mäykyt?! Samoja varmaan kuin ny te puhurit, pilvenpojat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tellis, kih hih, aattelepa sitä, että joskus toi muaville tassuteltu taideteos on jonkun aarre. Oiskoon noin, että mäyrinkäinen on aina mäyrinkäinen, viäl 100 vuaden päästäkin, tappijalka.

   Poista
 8. Maalarimestarit vauhdissa, sisällä ja ulkona ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, oltasko me vähän niiku MAALImestereita. :D

   Poista
 9. Kröhöm, pojat, mää suasittelisi käyttää semmost maalisutii kuano asemast. Ei muute, mut ettei noi henkitysreijät men tukkoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli ja Ellieli, tota noin niin, on kyl hyvä neuvo. :D

   Poista
 10. Vai ei kiitelty? Ei oikein ymmärrä tuommoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna ja Poikanen, juupa, eipä mekään ymmärretty. ;)

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!