keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Minusta tuli eno

Myrsky: Me saatiin postia Pippi-Lotalta eli Pipukalta. Se oli saanu pikkusiskon, Martan. Tiättekö mitä! Martta on mun sukulainen. Mun mamma on Martan mummo eli mä oon Martan ensku. Vähänkö hianoo!

Tässä on Martan äipän ottamia kuvia Martasta:

 

Ja tässä on mun pentukuvia:

 

Tässä on Pipukan kirje:

Tervehdys Myrsky ja Tuisku. Kerronpa meidän viimeaikaiset kuulumiset, ku ei tässä olla oikein keretty jutustelemaan.

Vihdoinkin äipän koiravauva-projekti päättyi ja sai onnellisen lopun. Kestihän se useamman vuoden, ennen kuin natsas. Sopivan koirulin löytymiseen vaikutti mm. sukupuoli, rotu, lyhytkarvainen ja kääpiö. Lisäksi äippä mietti pitkään sitä, kuinka suhtautuisin pikkusiskoon, kun äippä oli aikoinaan Virosta hakiessaan luvannut mulle kaiken rakkauen ja huomion prinsessana. Mites nyt kun joudun jakamaan huomion?

Syyskuun viimeisen lauantain iltana äippä saapui kotiin pieni käärö sylissään. Kävin haistamassa kääröä ja menin pöydän alle mököttämään. Tuhat kysymystä pyöri päässäni. Mä en ikinä ala ton kaa millekään. Täytyy myöntää, että aluksi minua närästi tämä pikku kuningatar. Sehän haisikin pahalle… eli vieraalle nartulle eli äitikoiralle sekä sisaruksilleen. Kun aikaa kului ja Martta nuohosi turkkiinsa kotimme tuoksut ja käyttäytyi ihan rehdin koiran tapaan, minun täytyi syödä sanani ja nyt me ollaan äipän sanoin: ”paita ja peppu” Kuulkaas kamut tää mun pikkusisko on maailman paras pikkusisko. Nykyään me jaetaan kaikki. Nukutaan yhdessä, leikitään yhdessä… Jos toinen meistä menee ulos, niin toinen jää itkemään oven taakse, jos toinen nukkuu pitempään, niin toinen käy vinkumassa vieressä ”herää jo”. Muutes, sitä äipän huomiota riittää meille molemmille tasapuolisesti.

Joo, Huisii on, että Martta on nimikaima Teijän äipälle, mutta arvakkaapa mikä toinen yhteensattuma on?

… Martta ja Myrsky on sukulaisia…!!! En tiiä onko suoraan sukupuusta, mutta äipän mielestä ainakin väärän koivun kautta: iso iso serkku, tai iso iso setä, tai iso iso eno, tai??? Martta on Daherbrausen Dream Girl. Äippä hoksas viime viikolla mistä nimi oli tuttu ja eiks ookki samaa näköä, kohta tulee se kuuluisa sivumulkaisku, hih, hih.

Joo ja Martta on Teidän unelmatyttö, se osaa suolistaa jo ja pelata palloo.

Mä oon alustavasti opettanut naapurien kyt… seurailun ja räks… ilmoittamisen vieraista.
Kuninkaallinen nimi: Martha Victoria Eleonoora s. 2.8.2014
Rekisteröity nimi: Daherbrausen Dream Girl
Kutsumanimi: Martta
Lempinimiä: Mini-Martta, Tasku-martta
Hellyttelynimiä: Kulta, Ihana, Soma, Pikkunen, senkin riiviö… ja paljon muita.

Tervetuloo Martta plokimaailmaan! Toivoo Tuisku ja ensku.

22 kommenttia:

 1. Vautsi, ihan huikeen mahtavaa �� Ja kyllä teissä on samaa näköä, vaikka väri ja sukupuoli onkin eri ��. Hauska yhteensattuma kyllä �� Paljon terkkuja täältä Tyrnävältä teille kaikille ja mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil on selkeesti molemmilla isot silmät.

   Lämpösiä terkkuja Tyrnävälle!

   Poista
 2. Onnea tuoreelle enolle ja hyvää elämää Martalle, joka ilmiselvästi on nimensä veroinen Dream Girl.

  VastaaPoista
 3. Onnee Enomiehelle! Se on juhlallinen tittelj. Ja Pipukallehhii onnee pikkusiskosta! <3 Ja Tuiskulle onnee ku oot enomiehen velj! :) Pikku- Martta on kyllä tosj nätti ja sulonen. Äetille iski koeravaavvakuume... eee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, Iivari! Hianoo olla ensku. Joo on. Pipukkakin on varmaan tyytyväinen, ku sai leikkikaverin ja Martta onskuna omasta mukavasta kodista. Tiätty.

   Tiiätkö, että meijän äippä kans kuumeilee. Viättää luvattoman paljon aikaa Naamakirjan mäyräkoirapentupalstalla. Jostain Viimasta hän puhuu...

   Poista
 4. Onnea uudelle enolle! Tuleekohan sinulle nyt paljonkin kasvatusvastuuta tästä söpöstä sukulaistytöstä? Tuisku on tietenkin kade, kun sillä ei ole tuollaista ihanaa koiraprinsessaa lähisukulaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kuomat! Mun vastuu varmaan jää tämmöseks enon kaukovastuuks. Mää jaan näin plokin välityksellä kuulumisia ja terppoja. Joo, mää oon sen verran paljon reiru veikka, että mää nimitän Tuiskun varaenskuks, niin sille ei tuu paha miäli. Kyä on nääs hianoo olla ensku!

   Poista
 5. Onnittelut Enolle ja tätä kautta tietysti myös isosiskolle! Mun tän ihmisäipän mammakin oli Martta ja se tietysti tykkää kaikista martoista.....Tää oli pojat hienoo, että ootte laittaneet tän kirjeen tänne. Jos meidän porukatkin tajuais, että mullekin vois ottaa pikkuveljen. Jostain pikinokasta ja pohjiksesta ne välillä puhuu, mutta tiedä sitä sitten tulisinko sellaisen kanssa toimeen. Toivottavasti eivät ihan vielä ota.....t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eka! Martat rules, vai miten se ny nykyihmiskiälellä meneekään.

   Todellakin sun tarvii saaha oma pikkuveli! ASAP. Aattele ku mennä veuhottasit veikan kanssa mettällä ja harrastaisitte jäbän kanssa kaikkee käheetä. Joo.

   Poista
 6. Perheenlisäys on aina hieno asia! Onnea myös enolle :)

  VastaaPoista
 7. Onnea tuoreelle "Enskalle" ja Martalle iloisia seikkailuja pennusta aikuiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! Kyä varmalla on ilosta menoo Pipukalla ja Martalla.

   Poista
 8. Huomasimpa tuossa vasta nyt että tuoreen enskun tätj ( äetin sisko) assuu sielä minun kotjkennelissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Mehän ollaan kohta kaikki sukuu toisillemme, paitti että sä oot karkkari ja me sileitä, mut jos joku sukulainen on samassa kennelissä tai naapurissa ni sukuu ollaan. Joo-o. Hianoo!

   Poista
 9. Pipukka:
  Hei, Myrsky ja Tuisku, Martan Ensku ja Varaensku, (enomiehen veli)!
  Waude… Kepponen ratkaisi sukupuun kiemuraiset oksanhaarat ja selvisi, että Myrsky on niinkin läheinen sukulainen Martalle ku ENO. Me kaikki ollaan niin täpinöissä täällä.
  Jotta tämä ei nyt menisi vallan kekeksi (keskenäisen kehumisen kerhoksi) Martta kiittää kaikkia kommentoijia, Te kaikki ootte ihania persoonia ja mahtavaa saada Teistä uusia kamuja.
  Koiranpentu-kuume on ihana tauti ja sitä on mukava sairastaa. Kannustan kaikkia joilla on halu ja mahdollisuus ottaa uusi perheenjäsen (sisko tai veli) ottakaa ihmeessä.
  Ekalle erityisterveiset… Ehottomasti sulle pikkuveli. Hän ei vie sulta mitään pois, päinvastoin rikastuttaa Teidän kaikkien elämää. Äippäki pähkäili mm. meidän suurta ikäeroo, mut täytyy sanoa, että kyllä tässä on vanhaki nuortunut.
  Ei tartte lauantai-iltaisin avata telkkua ja kattoa Puttousta, paljon viihdyttävämpää on kattella meidän venkoilua, sanoo äippä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kekeily on kivaa ja käheetä. :D

   Tiä kuulkaa kui moneen huusholliin iskee pentukuume. Meilläkin sitä on ilmassa. Äippä on uhannu/uhonnu iskälle, että jos äippä jää työttömäks, niin meille ilmestyy Viima. Siis TYTTÖkoira! O-ou. Saataa olla niin, että meikämustit jää pian hopeelle siinä pyörityksessä.

   Joo, karvatassut on parasta viihdettä!

   Poista
 10. Onnittelut uudelle enolle! Ihan mahtavaa löytää sukulaisia tuolla lailla. Martta kuulostaa ihanalta tytöltä ja näytää suloiselta! Terkuin Hulda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Hulda! Sää ootkin nätti tyttö ja lisättiin sun hullutukset meijän suasikkeihin.

   Sukulaisten löytyminen on huippua. Meistähän ei tullu isäainesta, mutta onneks me sentäs enoiks kelvataan ja päästään. :D

   Poista
 11. Ihqu pikkuinen Martta! Hän on siis sukua meillekin. Jippii!
  Martan ukki K-N Jens( eli Luigi) on Lillan iskä ja Lunan velipuoli ja siis myös Lyylin eno. Ja iso-isoäiti on Lunan täti :) Juu ja onhan se Myrskyn eno sit viel Lillan vauvojen iskä.
  Mielenkiintoisia nämä sukukiekurat!
  Pusuja ja muiskauksia toivottelevat Savonmuan hilimat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyl mukavan hauskaa ku on laaja suku. Muiskuja Savoon!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!