tiistai 18. syyskuuta 2018

Jokasäänkoira

Wiima: Äippä totes, että mun kohalla nimi oli enne.
Mä oon jokasäänkoira.
Ei oo tullu viäl vastaan semmosta ilmanalaa,
että en olis lähtenny ulos leikkiin tai lenkille.


 Tuiskukin kävi vähän pihailemassa,
sateitten välissä.


Myrsky, nimestään hualimatta, ei yhtään kestä märkää.
Se on enemmän semmonen poutasään koira.
Sitten Myrsky pelkää ukkosmyrskyjä ja lentokoneita ja pauketta.
Nyt ku meijän talon päältä lentää hävittäjälentskareita,
niillä ku on harjotukset meneillään,
niin Myrsky ei paljo kuanoosa ulos paa,
ja nukkuu iskän ja äiskän sängyssä.


Kävin taas käpyttelemässä, sateessa, naapurikaupungissa.


Ku tuli ruaka-aika, niin ensin ei oikein muana maistunnu,
mut ku Myrsky tuli ehottaan,
että se voi kyl mutustella munkin muanani,
niin mun ruakahalu heräs, oitis.


 Leppostelin iskän sylis illalla.
Tämmönen sadepäivä meillä.
Kuis teillä?


13 kommenttia:

 1. Kuule Wiima, äet sano että sinnoot oekeen ihanne lenkkikaveriks ku et mittää siätä pelekee. Meekäläenen on vähä niinku teejjän Myrsky että ee mielellään ihteesä kastelemmaan mäne. Paetsi talavi on sittä erikseen.
  Meetä on moneks. Niinku immeesijähhii. Teejjännii äeppä on tuommonen reepas ja uuttera immeenen ja meellä tuas patalaeska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, totta turiset, mitä tulee mun reippauteen. Mä oon oikeen luatu sääkoiraks. Joo. Mut hyvä, ku sä tykkäät kuiteskin talvesta.
   Tota noin, mistähän on syntyny semmonen harhakuvitelma, että meijän äippä olis uuttera? Kyllä kuule, kuomahyvä, äippä osaa olla useinkin laiskansutj... ööö... laiskanpulskana. :)

   Poista
 2. Se on hyvä, että tohtii ulkoilla säällä kuin säällä. Jää paljosta paitsi, jos jää kotiin nököttää. :) Oot sinä reipas likka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oon reipas tyttö, Mimmi ja Hupsu ja Karpo. Onks muuten Karpolla asiaa kuten kuulusalla kaimallaan?

   Poista
  2. Taitaapa olla. Paljon. Olisi pitänyt varmaan nimi valita toisin. :D

   Poista
 3. Hihhih, jokasäänkoira ;)
  Mut oot sä kyl reipas, ei minusta olisi vesisateessa saati lumimyräkässä rämpijäksi. Hyi, johan siinä massu ja tassutkin kastuis ja se on kyllä inhaa. Äippä kutsuukin mua joskus hianohelmaks - mitäköhän se silläkin tarkottaa?

  Niin siellä jossain teilläpäin on muistaakseni kakkostiellä varalaskukenttä, joka nyt toimii harjoituskenttänä. Muistaakseni tie on vallan suljettu ja liikenne ohjattu kiertotietä pitkin, pitääkö paikkansa? Niistä koneista lähtee varmaan hirmuinen meteli, joten ei ihme jos sitä vähän pelkääkin. -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli, oikeessa oot, varalaskukenttä on melko lähellä ja koneet jylyää meijänkin päällä aamusta iltaan. Myrsky ei tykkää, mua ei häiritte.
   Vai oot sä hienohelma. Joo, äippäs varmaan tarkottaa, että oot aito Rinsessa. Pojat lähettää muiskuja.

   Poista
 4. Kivan näköiset maisemat siellä naapurikaupungissakin. Se onkin hyvä että Wiima että olet jokasään koira, se on kaikista paras tapaus isäntäväelle kun on nämä ilmatkin niin vaihtelevat. Mukavaa syksyn jatkoa, sataa tai paistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, saapahan äippä vähän enemmän liikuntaa, kun mä oon aina valmiina lähtöön ja reissunpäälle. Kiitti, samoin.

   Poista
 5. Wiima, yritä vaan pysyä jokasäänkoirana niin saat kokea ja nähdä paljon enemmän. Minä aloin keski-ikäisenä vältellä sateita ja helteitä. Talvi on hyvä vuodenaika. Pehmeään lumeen sukeltaminen ja lumessa kieriskely on priima juttu.
  Palvelijatar on valtakunnan mukavuudenhaluisin tapaus. Ei tykkää vesisateista eikä helteistä sekään, sovitaan hyvin yhteen. Pikkupakkasista ja sopivan lumisista talvista se tykkää, varsinkin kun hoksasi miten hyvät piikkilenkkarit onkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on ollu sateellakin lämmintä, Pappa ja Palvelijatar, niin äippäkin on suastunnu ulkoileen. Saas nähä ku kui käy, ku räntää tulee vaakasuaras, kura lotisee ja on koleeta.

   Poista
 6. Onpas hienoa, että olet jokasäänkoira! Sehän tarkoittaa vaan sitä, että äipän on pakko ulkoilla kelillä kuin kelillä. Ja oikeasti kyllä myrskyssä ulkoilu on tosi mukavaa.
  Minä muistan, kuinka aina pikkutyttönä kävelin myös tuolla sillan kaiteella ja jopa siinä toisella puolella mukulakiviosuudella. Se oli sitten jännää!
  Hienot muuten nuo mäyrispatsaat. Toki kaikille pitää olla omansa.
  Äitini sitä juuri kertoi, että teillä on siellä nyt aika vauhdikasta kun on nämä isot harjoitukset. Kaikki liikenne Poriin päin kulkee nyt tuosta äidin kotikylän kautta. Taitaa olla liikennettä sielläkin.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Sari. Oi oi, ootpa ollu pikkasen uhkarohkeena lapsena, ku oot kaiteella tasapainoillu. Onneks et muksahtannu jokeen.
   Kyllä riittää kohinaa ja ujellusta meilläkin, mut onneks vaan 4 päivää, kyllä sen kestää, paitti Myrsky, mikä on mamero. Kiitos samoin!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!