sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Tyttöporukalla ja vähän muutakin

Wiima: Vähänkö juasta hilppastiin tyttöporukalla lauantaina.
Meille tuli kyläileen äipän kummityttö perheineen.
Tossa mä juaksen Helmin ja Iinan kanssa.
Kyä oli hauskaa, kerrassaan ratkiriamukasta!
Saatiin maukkaat tulkut eli kolme pussukkaa erilaisia herksuja.
Mut kivointa oli noi juaksuleikit pihalla.
Joo.
Oli porukassa myäs Nuutti-poika,
mut hänellä oli polvi kipeenä eikä siks voinu riahuu.


Meijän Pojat oli viarailun ajan Koiramammalla hoidossa,
kun Myrsky ja Tuisku ei oo tottunnu piäniin lapsiin.
Mähän tuun toimeen kaikkien kaa.


Mä kuulen joka päivä ihan outoja juttuja.
Niiku ny, että täs on kesällä lampi.
Täh?
Kesä?
Lampi?
Ihan outoja asioita mulle,
mut eiköhän ne ajanmyätä selviä.
Toi jäästä pilkistävä on kuulemma sorsa.
Mun piti sitä kovasti nuuskia ja vähän haukahtaakin.
Asuuks sorsat lammessa jään alla talven?
Paljon on maailmassa ihmeellisiä asioita.


Veikat harrastaa kuulema uppopalloo.
En tiä, mitä sekään tarkottaa,
mut kovasti ne notku lammen reunalla 
ja yrittivät tökkiä kuanollaan palloo jäälle.


Että semmosta tällä kertaa.
On muuten pikkasen liukkaita polkuja täällä maalla.

Köpötelkää varovaisesti!

 

14 kommenttia:

 1. Kivaa Wiima, että sullakin oli lapsiseuraa. On ne pienet ihmiset jänniä riehakavereita. Mulla on ollut täällä meidän lähiössä aika monta lyhyttä ihmistä rapsuttelemassa mua. Fiksuja penskoja, aina kysyvät ensin että saako silittää, ja Palvelijatar on aina antanut luvan. Jokunen pelokaskin tenava on oppinut lähestymään koiraa, kun minuun tutustui.
  Sulla on Wiima paljon jänniä asioita vielä edessä ennen kuin ensimmäinen vuotesi on täyttynyt. Maailma on mielenkiintoinen paikka.
  Me katsottiin teidän blogia Ebban kanssa, ja tyttö totesi, että kyllä vaan mäyräkoirat ovat hienoja ja kivoja! Lähetti teille iloisia terveisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Pappa, onneks naapreillakin on muksuja ja heihin suhtaudun jo kuin vanhoihin (kih hih) kamuihin eli suikkaan suuta ja kutitan parrallani.
   Terkkuja Ebballe! Siin on siävä ja viksu tyttö, ihan niiku minäkin. Joo.

   Poista
 2. On sulla ollut mukava päivä pikkuihmisten kanssa.
  Voi mitä kaikkea hauskaa sieltä teidän pihalta paljastuukaan, kun lumet sulavat. Sulla tulee olemaan tosi hauska vuosi! Opetapas sinä sitten pojat uimaan siellä lammessa. Tai sitten ne kouluttavat susta uppopallon noutajan. HIH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, no juu, mä luulen, että just tommosta syväsukeltajaa noi veikat musta kaavailee. :)

   Poista
 3. On sulla kuule Wiima pienj paljo uusija juttuja eissä. Niinku justiisa kesä. Ja se lampi ja palloen uitto. Tuskin maltan oottoo että niän kuvija ku ensmäset heenät on sulla ihmeteltävinä ja sula lampi! :)
  Minä voesin kyllä nyt kysyvä sulta että pikkuimmeeset...mittee neon?? En niät oo liijjemmin semmossiin sattunna törmeemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, no justiinsa, eilen alkuehtoosta oltiin lenksulla ja en meinannu saaha kuanooni irti maasta, ku oli niin paljo hirmeesti tuaksuja. Puff, puff, puff. Tommonen ääni lähti mun nenukasta.
   Pikkuimmeiset on niiku minikokosia aikuisia. Kuvittele semmonen ihminen, jonka pää olis sun äippäs polven kohalla, siihen sitten huitovia käsiä, kilhakoita jalkoja ja paljon ääntä. Semmosia. Mukavia. Ihan piänin ihminen istu kuljetusvaunuissa, se meinas tarrata mun partaani kiinni, ku vähän lipasin sen nenää. Se ei osannu puhua mitään, mut hymyili kuiteskin. Joo.

   Poista
 4. Nastakengät on oivallinen keksintö meille karvattomille. Samanlaiset kelit on täälläkin, mutta onneksi koirilla on sentään neliveto. Mukavia päiviä ja iloa kevään sulavista keleistä! Tulee koirillekin paljon uudenlaista haisteltavaa, kunhan maa sulaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, tota samaa meijänkin äippä sanoo, ettei ihminen näillä teillä pysyis ilman nastoja pystyssä. Nyt on isommat santatiet sulannu, paitti niissä on tiätysti kuralillua, mut eivät ny kuiteskaan oo liukkaita.
   Tämmösille ketterille koirille, ja tiätty kissatkin on ketteriä, liukkauskaan ei oo este etenemiselle. Paljon on tuaksuja maailmassa ja linnunlaulua.

   Poista
 5. Hyvä, että tulet kaikkien kanssa toimeen! Ja kun tapaat monenlaisia ihmisiä nyt alkumatkasta, niin tulet jatkossakin kaikkien kanssa toimeen. :) Hauska kuulla sitten, mitä tykkäät uppopallosta, kun sen aika on! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, äippä sano, että mä oon vähän hassu, ku en hauku lastenrattaita enkä keppikävelijöitä, mut sitten säikähdän jotain pipopäistä koulupoikaa.
   No joo, toi uppopallo kuulostaa kyl miälenkiintoselta, ihan niiku Uppo-Nalle.

   Poista
 6. Hyvä jos pienenä pääsee ihmislasten kanssa telmuamaan niin oppii säännöt :)
  Voi et arvaakaan mitä kaikkea jännää pihalta ja maastosta paljastuu kun lumet sulaa ja aurinko alkaa tosissaan lämmittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, totta turisette, ihmislapset on täynnä proteiinia, vai oliks enerkiiaa, niin jaksaavat hulmuta ja temuta.
   Jep, jep ja jep! Kaikkee hyvyskää löytyy tienpenkoilta, vaik äippä kyl hokee koko ajan eieieiei.

   Poista
 7. Sinulla Wiina olikin vauhdikasta menoa. Ja pojat saivat Koiramammalla varmasti paljon rapsuja ja herkkuja. Mukava lauantai siis!

  Täällä etelässä alkaa jäätkin jo olemaan pois. Pistin nastakengät viikonloppuna kaappiin. Kylläkin paikkaan, josta ne on helppo vielä ottaa uudelleen esille.

  Iloista keväistä viikkoa teille ja isot terkut Typsykältä ja Hipsulta!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, joo, meillä kaikilla oli oikein mukava lauantai. Koiramammalla on aina kivaa, joten pojillakaan ei ollu niin paha mieli. Oltiin kyl kaikki hirmusesti väsyneitä ja nukuttiin koko ilta.
   Se on hyvä, kun jäät on lähteneet, päästään kuivin tassuin tepsuttelemaan. Superkeväiset terkut Typsykälle ja Hipsukalle!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!