sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Reiluu ja reipasta menoo

Kiirettä on taas pitäny pitkin viikkoo.
Päivällä lenkuroidaan ja
iltasin leikitään oravanpiilotusta.
Aina löydetään.

 

Pihahommatkin tyällistää,
ku meijän pitää kirittää äippää,
ettei hän lähe kesken tyärupeemaan sisälle kahvitteleen.

Aamut alkaa olla pimeitä ja kylmiä.
Hirmeesti ei haluttas lähtee käpöttelemään,
mut äippä vaan pakottaa.
Onks reiluu?
NOT.

 

Toi keskimmäinen on se meijän uus sisko, Wiima.
Kasvattajan ottama kuva.20 kommenttia:

 1. Voi ei, vai pakotetaan teidät ressukat ulos pakkaseen vaikka maakin on niin jäinen! Oi, tuleeko teille vauvaprinsessa, ihanaa! Paijatkaa häntä hellien, muistakaa ettö tytöt on herkkiä :D Suloisia pieniä vauvoja tuossa alimmassa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, joo, hirmeen gaumeeta, kun joutuu lähteen äipän tyäaamuina kylmään ja pimeeseen. Luulis, että eläkeläisen mustit sais rauhassa köllötellä viltin alla vaikkaa koko aamupäivän, mut ei niin ei. Joo.
   Vauvvarinsessa tosiaan, me ollaan kuultu, että työt on semmosia päällepäsmäreitä, joten meitä taitaa ootella totiset ajat.

   Poista
 2. Viima... :) pus pus ja hali hali :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo ja Vito, ettei vaan kylmä viima puhaltais pian meijän pihalla ton rinsessan myätä. :)
   Me lahojotetaan se sitten teille, jos se alkaa liikaa tempuilleen. Joo.

   Poista
 3. Arvatkaa mitä, ei tätäkään mammaa huvittaisi lähteä pimeällä ulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sä ootkin tommonen viksu kissamamma, Mamma N, ja ymmärrät hyvän päälle.

   Poista
 4. MITÄ???? Wiima? En ole kuullutkaan tästä uutisesta!

  VastaaPoista
 5. Kiirettä pitää näköjään jokaisella. Me käytiin keskiviikkona mökillä laittamassa vesisaavit varastoon ja äippä kantoi saunaan vielä vettä ainakin yhdeksi kerraksi. Eikä muuten päivääkään liian aikaisin. Sitten tuli jo pakkaset ja meikäläinen on saanut kunnon lenkkeilyvauhdin päälle. Sellainen tunnin lenkki iltapäivällä on ihan minimi. Aamulla ja illalla vähemmän.
  Kyllä tuo Viima on söpö! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, hyvä hyvä, kun oot lenkkeilykunnossa ja tosi hianoo, että möksä on kunnossa sekä oottaa ens kevättä. No joo, onhan se Wiima kyl melko söpö.

   Poista
 6. Hyvä, että orava löytyy aina! Ja voimia aamulenkkien vastustamiseen! Ehkä jonakin aamuna vielä voitatte ja ei tarvitse kulkea pimeässä ja kylmässä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, tiättekö, että meijän äippä on jotenkin ittepäistä rotua, ei millään opi, vaika häntä on mäyräkoirat kouluttannu reilusti yli 20 vuatta, vaan jukuripäisesti nyhtää meitä pihalle, vaikkei yhtään haluta.

   Poista
 7. Oijoi, kylläpäs on söpö pentu! Ja hieno värikin :) Lisää kuvia odotellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, Syltty, sä taidat olla yks syyllinen, ton Wiiman tulemiseen... :)

   Poista
 8. Wiima sopii teidän laumaan kuin mittatilaustyö! Alkakaas kamut jo asennoitua, että kun tyttö tulee taloon komento muuttuu ;) Mulle on kamut kertonu, että tytöt vaatii ihan eri strategian kuin jäbät, joille voi puhua suorin sanoin kaikilla äänensävyillä. Ei tule teillä olemaan tylsää hetkeä Wiiman saavuttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, no justiinsa! Myrskyllä on kokemusta Inkusta, sehän otti, mitä halus ja millon halus, ja oli kuningatar, vaikka oli vaan kyläilemässä. Taitaa meistä polosista pojista tulla Wiimalle lakeijoita. :)

   Poista
 9. Wiima on näköjään tottunut jo ihan pienestä että mäykky pitää olla lämmittämässä molempia kylkiä, siinä teille haastetta Myrsky ja Tuisku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, on kyl hyvä, että Wiimalla on piänestä pitäen opetettu, että leiväs pitää olla voita molemmin pualin. :D

   Poista
 10. Kyllä on sittä sulonen tuo teejjän Wiima-sisko! Riittää huastetta itekullehhii kuhan talloon tulloo. Äeppä kiskoo kohta kolomee määräkoeroo uamupimmeeseen. Ee kuulkee sua eläkelläesen koerat makkoella viltin alla uamulla raahassa! Sinne vuan pimmeeseen ja kylymään on mäntävä. Hmmm...tuo Inkku josta Párekille tuossa puhuitta...mahtanookkohan olla se meekäläesen "hoetotätj" sieltä minun kotj´kennelistä??! Nimi aenahhii on sama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, pakko myäntää, että Wiima on söde. Äippä on jo ihan pähkinöinä sen vuaks.
   Keh heh heh, kyä on naapureilla ilo pinnassa, ku äipällä on kolme pulkaa narun päässä vedettävänä. Mut tiiätkö, äippä väittää, että Wiimasta tulee meille kirittäjä, että me muka seurattas sitä pirteetä tyttöö, ettei muka kehattas olla pulkkana perässä. Sehän nähään...
   Inkku on pitkäkarvanen tyttö ja asuu tääl naaprikyläs, niin sun Inkkus on joku muu mukava kaunotar. Joo.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!