tiistai 1. elokuuta 2017

Mahtisupee päivä

Ollaanko sohvaperunoita?


Ei t.o.d.e.l.l.a.k.a.a.n!
Kyä sitä iltasella jo pötkötyttää,
ku on päivän retkeilly.


Käytiin Torronsualla käppäilemässä.
Tos yläkuvassa ollaan ihan piäninä täplinä,
ku äippä kiipes gaumeen korkeeseen näkötorniin,
ja me jäätiin varttoomaan häntä alhaalle.
Onneks iskä oli meijän kanssa,
ettei tarttennu ypöttää.
Mahtisupee päivä!


18 kommenttia:

 1. Ensin katsoin että maailman pisin mäykky makaa peiton alla...mutta taitaa olla kahdesta muodostettu vilttiketju :)

  VastaaPoista
 2. Onpas siinä pitkä ja vinkura mäyriäinen soffalla!
  Vai olikos siinä sittenkin kaksi koiraa peräkkäin ;) Te ootte semmosia vipeltäjiä, että heikompihermoista hirvittää toi teidän vauhti. Ite kyl kiipeisin perässä, jos joku menee näkötorniin. Mutku äippä ei päästä, höh! Se sanoo, että ylös ehkä pääsisin, mutta alaspäin on hankalampi tulla. Muiskusii molemmil! -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli Eleanoora Karamellinen, juupa, oli kyl niin jyrkät portaat sinne torniin, että ei olis piäni mäyrinkäinen kulkenu niissä kumpaankaan suuntaa ja äipälläkin oli reidet, ne paksut, maitohapoilla pari päivää.
   Vinkurainen mäyrinkäinen koostuu tosiaan meistä kahesta komistuksesta, Elli. Muiskut!

   Poista
 3. Onpa teidän äippä uskaltanutkin kavuta korkealle! Mukavannäköinen lenkkipolku. Me tykätään pitkospuista, kun siinä pääsee mäyräkoira helposti luonnonhelmaan raiteita pitkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, pitkospuut on ihan jees, mut viäl makosampaa on päästä käpeksiin siihen pötköpuiden viäreen, ehtaan suahon. Tornista on kuulema hulppeet näkymät, sano äippä.

   Poista
 4. Tuas nuita mukavija reessuja teellä :) Ja mukava ku jaatta ne sittä meejjän kansa. Ihanku oes itehhii käännä ku kahtoo kuvija.
  Ee oes äet uskaltanna kiivetä tuommoseen torniin! Sitä huimoo jo jakkaralle noostessahhii. Vuan ohan sieltä huimat näköalat.
  Takkuulla on unj maettanna päeväjjäläkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, vaan olispas mukavata, kuomahyvä, tehä yhessä noita retkiä, olis kaikki plokikamut jonossa pitkospuilla ja poluilla. Ou jee! Eipä tosiaan tarvinnu unta illalla houkutella ja piti jo iltapäivällä vetästä pitkät nokoset.

   Poista
 5. Hui hui, Palvelijatarta ihan huimaa katsella tuota kuvaa, jossa olette nuppineulanpään kokoisina pisteinä kaukana alhaalla odottelemassa teidän äippää näkötornista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, meijän äipästä on tullu huimapää. Sitä se tettää, ku jää eläkkeelle, pitää kokeilla kaikenmoista. :)

   Poista
 6. Nyt vasta ennätettiin lukemaan teidän kuulumiset viime kuukaudelta, kun äippä on lomaillut. Onpas teillä ollut monenlaista touhua ja Tuisku oli ehtinyt jopa sairaalareissulle. Onneksi tulit pikaisesti kuntoon. Mutta pääsääntöisesti teillä on ollut mukavia kesäpäiviä ja iloisia retkiä. Kotona meilläkin melkein meni äipän loman ajan kun ihmisveikka Kajaanista oli loman ajan kotona. Se ei oikein voi olla öitä mökillä, kun tulee allergiaa (tai voihan siinä vanhassa tönössä olla homettakin) ja äiti näki siellä pihalla kyyn ja toisen tiellä ja Jäbä näki kaksi pihalla, niin käärmekammoisen äipän kanssa oleskelu mökillä on aika mahdotonta. Väittää ajattelevansa mua, kun laitan kuononi joka paikkaan, mutta höh. En kait mä sitä käärmeen suuhun laita. Kajaanissa käytiin ja Iivarilla kylässä, kuten varmasti olette lukeneet. Mutta tämän kesän elonkierto on vielä tekemättä. Oikein mukavaa elokuuta filmitähdille! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morjenttes, Eka! Juu, tottakai luettiin sun kesävisiitistäs Iivarilla. Olitte niin komeita ja sopusia. Gaumeeta tommoset kärmekset. Meijän äippä symppaa sun äippääs, kato ku Enskun möksällä on kans niitä suikeroita, niin äippä seisoo kumpparit jalassa keskellä pihaa ja pitää meitä lyhyessä hihnassa. Pöhlöjä noi naiset. ;)
   Sulle kans lepposen kepposta elokuuta, kuomahyvä, ja jos meette Elonkiertoon, niin ilmotelkaa, yritetään nähä teijät siellä.

   Poista
 7. No huh! Onneksi selvisi se äippä hengissä alas sieltä tornista. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimmi ja Hupsu, joo, varovaisesti hän sieltä tornista köpötteli alas. Turvallisesti ja sitten matka jatkui pitkospuita pitkin sualle.

   Poista
 8. Onpa komeat perät teillä *vislaa*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N + Kissapoppoo, no juu, ankaran pallonpeluun tulosta. :D

   Poista
 9. Jos ei lepää niin ei sitten jaksakaan mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee, Myrsky ja Minna ja Poikanen. Välillä ku vetäsee leppeitä nokosia, niin taas jaksaa painaltaa. Joo.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!