perjantai 7. heinäkuuta 2017

Keskiaukeemapoikina Mäyräkoiramme-lehdessä

Siin me ny tökötetään, keskiaukeemapoikina,
Mäyräkoiramme-lehdessä numero 2.

Lehessä kyl kirjottajaks ja kuvaajaks on merkitty Hanna-Kaisa Humalisto,
mut me kyl voijaan vannoo tassu sydämellä,
että kyl noi kuvat on ottannu meijän äippä ja
tekstin kans raapustellu.
Joo.

Toi tyylikäs daami kuvissa on tiätty Koiramamma ja
automyyjän nimi on Kari Ruokolainen.


Täs on teksti, kun sitä ei oikein pysty lukeen tosta kuvasta:

Kaisa Sorola/Mäyräkoiramme lehti nro 2 2017/Auto-Kehä Oy, Karkkila

Loma-autoa etsimässä

Meidän ruokakuntaamme kuuluu kaksi ihmistä ja kaksi mäyräkoiraa, Myrsky ja Tuisku. Koirat ovat aina mukanamme, joten tarkoitus oli etsiä riittävän tilava auto lomamatkoille. Koirahäkin lisäksi autoon täytyy mahtua kaksi matkalaukkua, kitarakotelo, kylmälaukku ja iloinen mieli.

Ystäväni Pirkko lähti mukaani potkimaan renkaita. Kohteemme oli Karkkilan Auto-Kehä Oy. Etsimme tavaratilaltaan avaraa, turvallista sekä hyvän ajotuntuman tarjoavaa autoa. Asiantunteva automyyjä Kari Ruokolainen pureutui ongelmaamme ja esitteli meille neljä autoa.

Pronssille ylsivät Peugeot 2008 ja Peugeot 3008.  Ensinnä mainitussa oli pienehkö tavaratila, mutta muuten se oli näpsäkkä auto. Ratti oli miellyttävän pieni, joten sen yli näki hyvin lyhyempikin ihminen. Peugeot 3008 voisi kutsua citymaasturiksi ja siten se olisi mainio menopeli santateille sekä vaativiin maastoihin, sillä maavara oli peräti 21 cm. Tavaratilan pohjaa pystyi siirtämään kahteen eri korkeuteen, mutta tila loppui mielestämme silti kesken.

Hopeaa sai Peugeot 308 SW. Tämä pösö on farmarimallia pysäköintitutkalla ja automaattivaihteilla. Tavaratilan puolesta se olisi voinut olla voittaja, mutta voiton vei kuitenkin automaattivaihteinen Nissan Qashqai, crossover. Ihastuimme auton nelikamerajärjestelmään eli digitaaliseen kakkoskuskiin, mikä havainnoi kaiken auton ympärillä tapahtuvan liikkeen. Tämä toiminto toi turvallisuutta ja se helpotti peruuttamista sekä kääntymistä ahtaissa tiloissa. 

Qashqaissa oli muun muassa automaattinen ajovalojen säätöjärjestelmä, kaistavahti, kuljettajan vireystilan valvonta ja taskupysäköintiavustaja. Se oli eniten myyty auto maaliskuussa. Hinnaltaan Nissan Qashqai on suunnilleen samaa tasoa kuin Peugeot 308 SW.

Myrsky ja Tuisku tassuttelivat automyymälässä asiallisesti ja reippaasti, joten automyyjäkin oli aivan myyty. Turvallista matkaa!
6 kommenttia:

 1. Non nih, taas uusi aluevaltaus teiltä ja teidän fiksulta äipältä. Onnea! Hieno artikkeli ja hyvät kuvat. Tuosta Karkkilan Auto-Kehältä on noin kolme kilometriä Palvelijattaren entiselle mökille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek ja Palvelijatar, ihmiset, jotka ovat älylleet hankkia mäyriksen tai useita, ovat ilmeisen fiksuja tai sitten pöhliä, viimenen huamautus oli äipän. ;)

   Poista
 2. No jopas...! Työ ootta luajentanna tuota ossoomisaluvetta nyt tuonne piilipuolelle. Onse hyvä ku ootta sielä ollunna koeajamassa. Osasivat teejjän immeeset ostoo oekeen pelin :) Hieno homma kuomat! Jootasijako tuossa loppuvuuesta tännehhii kaveriks? Suattas olla tiälläe piilivvaehto eissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, meet kuule mukaan autokaupoille. Kokeilet renkaitten kestävyyttä (hammastuntuma) sekä vesitiitiyttä (eli nostat jalkaa).

   Poista
 3. Mekin luettiin tämä juttu tarkasti, kun lehti tuli. :) Hyvä pojat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, lehdessä piti olla kolme muutakin auto-arviointia, mut olikin vaan meijän, siks juttumme kuvineen oli paisunut aukeeman kokoseks, mut ainahan on tilaa komeiden mäykkyjen jutuille. Joo.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!