lauantai 2. huhtikuuta 2016

Jäätävää

Käytiin tarkastamassa jäätilanne meitin lähijärvellä.
Joo, ei oo enää jäille menemistä.


Joten me annetaan jäävaroitus:


Niinpä me palattiin omalle pihalle pallotteleen.
Äippä kupsutteli hikisenä kukkapenkkejä ja 
haravoitti risuja sekä lehtiä.
Sen siitä saa, kun jättää kaikki tekemättä syksyllä!
Äipällä on joku Puhti, joka lähtee aina syksyisin lomaileen.
Outo apuri, mut onneks se Puhti palaa aina keväisin.


Äippä kävi Koiramamman kaa ostoksilla,
ilman meitä, mut oltiin me tavallaan messissä,
koskapa he olivat katastelleet VAIN koira-aiheisia tavaroita,
jäätävän hianoja meijänkin miälestä. Joo.16 kommenttia:

 1. Tuo Jäävaroitus on kyllä tosi aiheellinen, varsinkin ihmisille !
  Toivottavasti uskovat nyt.
  Onpas kaikkea jännää koiratavaraa, hianoja niin kuin teilläpäin sanotaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, liian paljon on hukkuneita jo näin alkuvuodesta. Tosi surmeeta. Patinaputiikin koiratavarat on tosiaan hianoja. :)

   Poista
 2. Huippuhienoja nuo kaekki koeratavarat! Toevottavasti ee äet löövvä ikuna tuommosta kaappoo... Jiävarotus on paekallaan, ee kannata männä ennee taeteelemmaan.Vuan tuota ihmeteltii että mitenkä pitkällä sielä kevät on ku pystyy kukkapenkkijähhii kuoputtammaan. Meellä tok on mua jiässä ja paljo lunta vielä penkimpiällä.Ee aekoen piäse tuommossiin puuhiin. Ilosta päevee teelle kuomat sinne! Äeppä tarvihtoo varmaan aputassuja niissä hommissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, vinkiks teijän äipälle, että hyvin voi tilata pikkutavaraa postitse. ;)

   Joo, aputassuina ja työnjohtajina ollaan äipälle, halus sitten tahi ei. Kyä maa on viälä roudassa, mut etelärinteen on sulina, joten äippä jo siirtelee kasveja ja me kaivetaan kuappia. Apuna siis ollaan ja torhakkoina.

   Poista
 3. Mikä on tuo rautainen sängynpääty? Kasvatatko hajuhernettä tai muuta siihen kiipeämään =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, sängypääty on penkin selkänoja:
   http://nettimartan-pihapiiri.blogspot.fi/2014/08/kunnanjohtajanpenkki.html

   Terkkuja Artulle!

   Poista
 4. Ehkä Puhti on jonkinlainen muuttolinnun kaltainen olento?
  Kerrostalokoira voi vain haaveilla tuollaisesta omalla pihalla pallottelusta ja maan kuoputtelusta... Onneksi meillä on koirapuisto lähellä, niin sielläkin voi kuoputella vähän. Jos ehtii. Emäntä yrittää aina vähän toppuutella. Mikä se on sellainen koirapuisto, jossa koira ei saa edes kunnon kuoppaa kaivaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, tiätysti pitää saaha kuaputtaa ja kaivella onkaloita ja silleen. Kuapsuttaminen on kirjotettu mäyräkoiran keeneihin. Joo. Että ei muuta kaivurihommiin, kuomat! Ootte varmaan oikeessa ton Puhdin suhteen. Olisko se vähän niiku joutsena?

   Poista
 5. Palvelijatar ei osannu pitää Puhtia tarpeeksi hyvänä, se otti ja muutti pois viime keväänä. Ei ole Puhtia sen jälkeen näkynyt.
  Jäävaroitus on nyt paikallaan. Hienosti olette sen hoitanut. Ja hyvänen aika miten jännän putiikin ne naiset löysi! Palvelijatar ostaisi varmaan sen tyhjäksi jos paikalle osuisi.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, joo, se on sitten tainnu ottaa sapattivuoaden, meinaan se Palvelijattaren Puhti. Kyä se siältä tulee takas, ennemmin tai myähemmin. Meijän äippä löysi ton Putiikin jo kauan sitten ja tekee siältä edelleenkin hurrrjan onnistuneita löytöjä, että tervetuloo sitten samalla meille, jos ootte tulossa näille huudeille. Aurinkoa!

   Poista
 6. Vain ihminen voi olla niin hölmö, että laittaa koiran kuvan siivousrättiin. Tai ehkä se on tarkoitettukin kehystettäväksi. Minua kiinnostaisi kovasti tuo Koirien kujeita, kun oppi ei kuulemma ojaan kaada.
  Keleistä puheen ollen meillä on sama tilanne kuin Iivarilla: lunta on pihalla vielä kunnon kerros, ja aamuisin on ollut hankikelit. Joten meidän pihan Puhti saa vielä pitää talvilomaa. Ja meillä pääsee vielä jäällekin, kun tietää paikat. Lähellä rantoja kuitenkin pysytellään, ja siellä varjon puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu Hauva, aattelepa siivousrättiaisaa näin, että ihmisellä on ilo tehä huushollitöitä, ku on oma musti mukana. ;)

   Vai on teillä niin paljon lunta vielä, se on hyvä, kun Puhti saa pitää vähän pidemmän loman. Ei meitäkään lumi haitannu, talvella, mut nyt on kyl somaa juasta pihalla ilman kinoksia. Hankikantoja teille!

   Poista
 7. Ja te pojat, muistakaa, että vaikka pallo kierisi, vierisi tai lentäisi jäälle, niin ei saa mennä hakemaan!
  Laittakaa Äippä tai Iskä asialle... tai ehkä ei sittenkään, jää ei kestä isoja köriläitä senkään vertaa. Kyllä se pallo rantaan joskus ajautuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne ja Wuppe, kotilammen reunalla on harava, jolla äippä kauhoo meijän karanneita palloja. Reunat on jo sulat, joten ei uskalleta enää mennä jäälle. Keväisin, kun lampi tyhjätään, löytyy pohjalta pualenkymmentä palloo. Noh, ihan vahingossa ne on sinne lampeen plumpsahtaneet. ;)

   Poista
 8. Joo ei. Jäälle ei ole enää menemistä. Ei appiukonkaan. Nähdäänkö me oikein vai onko vikassa kuvassa myös kissanhäntiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna ja Poikanen, kyllä vaan, kissan kippurhäntäkoukkunaulakoitahan siinä on. Joo, ja Kissan kujeita kirjoja kans. Aikas hauskoja, sekä kissa- että koiruuliinikoukut.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!