lauantai 21. marraskuuta 2015

Riamullista!

Tuiskun tuomaa:
Vähänkö eilen ehtoolla kiljasin riamusta.
Lunta! Lisää lunta! Viäl enempi lunta!
Mä vallan sekosin.

Jekutin äippää.
Pyysin pitkin iltaa ulos ja viipyilin pihalla pitkään.
Äippä joutu vislaamaan ennen ku tulin sisälle.
Tätä jatku viäl yälläkin.
Äippä luuli, että mulla on vatta vikkelällä.
Mulla mitään ripaskaa ollu,
mä vaan halusin nauttii lumesta.
Riamullista!


17 kommenttia:

 1. Hyvänen aika, miten teillä noin paljon lunta on? Sinnekö ne meidänkin lumet satoi?? Aamulenkillä laskin, että kymmenen märkää hiutaletta leijaili kuonolle ja siihen loppui se ilo.
  Palvelijatar huokailee ja ihastelee taas noita kuvia. Uhkaa kaivaa metsään kuopan ja haudata kaikki kameransa sen kurjan videokameran kanssa oikein syvälle maahan. Ehdotin, että kaivaisi sen verran ison kuopan, että sinne mahtuis kaikki kolme läppäriäkin. Tulisi rauha tähän taloon.
  Nauttikaa pojat lumesta ja pitäkää hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, joo, meille sato älypaljon lunta. Ihan on lunta kainaloihin saakka eli pal-jon. ;)

   Pelataan palloo ja pompitaan, ihan ku kesälläkin. Sanos ny sille Palvelijattarelle, ettei hupise mitään kuappien kaivamisesta, läppäri ja muut vempaimet hanskaan, sisulla. Kyä se siitä.

   Poista
 2. Voe miten mukavata että teellehhii on nyt sitä lunta satanna! :) Kyllä on sittä ilosta männöö. Tiälläe sato nii ettee toellaa muavara riitä. Vuan lystijä seon:)
  Nyt pistelkee kahelleen mänemään niimpaljo ku käpälistä lähtöö. Vaekka niihhän tuota ootta jo tehnnähhii :D
  Ilosta ja lumista viikolloppuva teelle kuomat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, ollaan pintelty pallon perässä ja uupparoitu hangessa koko päivä. Nyt yllätti väsy. Huamenna taas uusiks. Ilosta menoaa teillekin sinne Savoon!

   Poista
 3. Voi kissanviikset sentään, "mää en tykkää kyllä yhtään" Enkä siis tajuu. Terveisin NeitiCassinen. Mutta mamma kuulemma ihastelee, siis teitä ja lunta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me Like ja NeitiCassinen, katteltiin sun kuvia Neiti C, ja aika pöpperöisesti oli lumi tarttunut sun massukarvoihis, eipä siis ihme ettet hirmeesti piittaa lumesta. Joo. Meil ku on lyhkänen turkki, niin lumi ei tartu ja pystytään pintteleen hangissa. Mukavaa ja reipasta viikon loppua!

   Poista
 4. Hurjan kova meno siellä, oikein hankiralli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, meil on aina pihalla neliveto päällä, oli sitten hankee tai hiakkaa. :)

   Poista
 5. No mutta teillä on enempi lunta kuin täällä pohjoisessa! Kyllä mekin lumesta tykätään, mutta ei nyt aivan noin mahdottomasti. Elvis ei taida tykätä juuri ollenkaan... Lenkuralle lähtö on yhtä tuskaa. Mutta hyvää tulevaa viikkoa teille plokikamut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elvis ja Hugo, eiks ookin hassua! Me saatiin yhessä yässä paksu lumihanki tai siis meijän mittapuun mukaan. ;)

   Tuisku on semmonen Jokasään Poika, mä en yhtään tykkää sateesta enkä pakkasesta enkä huanosta säästä muutenkaan. Ilosta viikkoa, kuomat!

   Poista
 6. Ihan mahdoton meno päällä. Mutta niin teillä taitaa olla vähän joka säällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, meitä ei kelit hidasta, tai siis Tuiskua ei haittaa mikään keli. Siinä on kyllä nimensämukanen poika eli mennä vipeltää kelillä ku kelillä. Mukavaa menoo teijänkin porukalle!

   Poista
 7. Kylläpäs teillä on paljon lunta. Meille on vajaa 100 km, mutta lumen määrässä hävitään 100-0. Vaikka on sitä täälläkin vähän. Nautin niin kovasti, että eilen käppäiltiin 2 h lenkki päivällä ja tänään aamullakaan mulla ei ollut mitään kiirettä takaisin sisälle. Ilma on sopivan viileä tällaiselle kuumakallelle. Mä olin muuten eilen vähän tai oikeastaan paljon tuhma. Ihmisveikka hermostui ja alkoi huutamaan ja sitähän minä en kestä yhtään. Sitten se vielä huusi Jäbälle, jota en myöskään kestä ja mä jäin oven väliin, kun ne ihmiset riiteli ja sitten mä otin veikkaa reidestä kiinni. Hampailla! Siihen tuli jälki ja veikka oli vihainen. Ja mä olin tosi pahoillani. Yritin pyytää veikan vieressä anteeksi, mutta en tainnut onnistua. Äippäkin sanoi mulle asiasta vähän kovemmin. Toivottavasti ne nyt oppii, että en oikeasti kestä huutoa. t. Eka
  ps. Meillä on vähän hankalaa noilla ihmisillä, kun eivät tiedä miten mua on ensin kasvatettu. Ilmeisesti mulle on huudettu, koska siitä en tykkää. Eikä meidän pojat selvästi tykkää armeijasta.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, kävipä ikävä haveri! Mut hei, ei oo sun vikas, ettet kestä huutamista. Pitäskö sun sillon poistuu ihan toiseen huaneeseen, meinaan jos ihmisten on ihan pakko huutaa? Kyä se Veikka sulle antaa anteeks, anna ajan kulua. Kattot sitä surullisesti silmiin ja sanot, että "pliis, anna anteeks". Joo.

   Poista
  2. Joo niin mun varmaan pitäisi ja sen vuoksi äippä ja Jäbä oli lähdössä mun kanssa ulos, että tilanne rauhoittuu. Ehdin vain ennen vähän komentaa......Mutta mä yritän tuota teidän anteeksipyyntö keinoa. Kiitos neuvosta kaverit! t. Eka

   Poista
 8. Hyi kauhja !! Olessää joutunu tommossee kinokseen kahlama. Ja viäl vapaaaehtosest. Mää en kyl mensis tonne sit yhtän. Tiukuki painu sisal ja kaivautu täkkie alle. Ei näy ku kuano.
  Onni meil o semmone ku ei sit yhtän välitä tuleek lunta vai vettä. Se porhaltta menemä . Me ei haluta. Tiuku ja mää. Eikä äiti. Se viha talve ja liukast keli. Eikä se mittän mukava olekka jos kaatu suaraa seljälles.
  Aikas hianost sää kyl jekutit, mut ei kyl sais. Kato siin voi käyrä niiki, et sit ku oliski iha tosi kysees nii se äippä ei sit uskokka enä.
  Halei sinne lämmittämää. Koht tulee taas se joku lussakeli sanos äiti ja sit täält ainaki mene noi lumekki pois. Eikä ol enä liukast.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liftari ja Essi, joo, me tykätään riamuita hanges, ainaskin sillon ku ei liika pakkasta eli reilusti alle 10. Ny on just sopiva talvikeli. Sitäpaitti tohon palloiluun tua jännitystä se, että löyetäänkö me se pallo siält ua vai ei. Äippä just laski pallot ja ainaskin pualet palloista on sukeltannu nietoksiin. Siin on äipällä tyämaata, ku ettii niitä palloja. ;D

   Lussakeli on siitä haljuu, että loskaa tulee teille gaumeesti. Siin ei paljon hymyillytä mäyräpoikia, ku... joo... sähän tiiät, mikä kylmettyy rusinaks. Tattista lämmittävistä haleista, meiltä paljon muiskuja ja pusuja!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!