sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Uhrilampaita ja uusia nuttuja

Meijän äippä ei osaa kutoo.
Noh, on se mytystelly jotain ihme kaulahuiveja, 
jokka kyllä näytti enemminkin boan alusasulta ku kaulahuivilta.
Nooh, mehän ei oltu gaumeen pahoillamme tästä kässäavuttomuudesta.
Eipähän tarvinnu kulkee ihme virityksissä kylillä ja toreilla.

Joo, tai näin me siis luultiin.
Äippä hoksas Vilin, joka oli Wupen edeltäjä, plogista villapaitalinkin.
Siitähän seuras erinäisten mitojen ottoo ja villanuttutilaus.

Tässä on tulos:


Tuisku: Vihree väri on kyl hiano.
Kylhän tää istuukin hyvin.
Mut emmä oikeen tiä...


Myrsky: Sininen väri on kyl hiano.
Kylhän tää istuukin hyvin.
Mut emmä oikeen tiä...
Sitäpaitti mä voisin pyyhkii pois ton virneen iskän naamalta.


Tuuliset Pojat: Täs me ny mennään, uhrilampaat uusissa nutuissa.
Äippä: Todella hyvin istuvat ja kauniisti kudotut nutut.
On se hyvä, kun jotkut osaavat kutoo.

44 kommenttia:

  1. Onpa muuten komiat paidat pojilla :) Epsiltä Muiskuja!!

    VastaaPoista
  2. Komeilla pojilla komeat nutut! mutta miten tuo "pyrstö"osuus pysyy tuolla pyllyn päällä, vai onko siellä lenkki hännän ympäri?
    Mukavia ja lämpimiä lenkkejä ja muiskut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyrtstö pysyy paikoillaan, ku nutussa on lenkit reisien ympärille. Ne ei yhtään haittaa liikkumista.

      Oli nää villaröijyt kyl tosi lämpimät, ei yhtään paleltannu ja pysyivät hyvin päällä, vissiin ton napakan kauluriosan ansiosta. Muiskut Tiitulle!

      Poista
  3. Näyttää hyvältä :)
    Sain pitkiä katseita, kun yhdessä myyntitapahtumassa kritisoin koiranvaatekojun luona sitä, että koiran selkään heitetään kangas poikittain ja väitetään, että se lämmittää... No joo, olisin voinut olla hiljaa, mutta useimmat koiranvaatteet on yhtä tyhjän kanssa. Joko koira tarkenee tai ei, mutta ei ihmisetkään laita selkään viittaa ja oleta, että etupuoli tarkenee. Tuuli menee viimalla joka raosta, jos ei ole noin hyvin suunniteltu kun Tuulisten Poikien villapaidat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nettimartta: Meijän koirapojat on oudon mallisia, jopa mäyräkoiriksi, ja kaupan nutut on liian leveitä tai sitten jää kankut paljaaks. Nämä pulloverit kyllä istuu kuin hanskat. Huomaa heti, että kutoja tuntee koiraroudun. Ajattelin tilata myös semmoset, ohkasemmasta langasta, haalarityyppiset nutut eli niissä olis pienet hihat, myös takana. Olis varmaan suojaisat. Meijän Myrskyllä on hentoinen karva ja se palelee tosi helpolla. Turskun karva on jäykkää ja se kestääkin pakkasta hyvin.

      Mä olen naureskelijoille todennut, että pistäpä paljas kätesi 10 sentin päähän maasta ja kokeile kuinka kauan pystyt pitään kättäs siinä. Kyllä hymyt hyytyy. Pakkasen jälkeen kun tulee lauhaa, niin maa voi silti olla -20 astetta.

      Poista
  4. Kyllä nyt on niin hianot palttoot teillä, noilla kelpaa ulkoilla kylilläkin. Taitaa olla blogistania pullollaan kateellisia, jos ei mäykkyjä, niin ainakin mäykkyjen omistajia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hianot ja käytännölliset palttoot, kyllä meijän kelpaa tassutella. Mahakin pysy lämpimänä ja kuivana, vaikka paarustettiin hangessa.

      Poista
  5. Hienoja palttoot ovat, mutta en mäkään oikein tiedä... Näytätte ihan alistuneilta uhrilampailta. t. Myrsky

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, me kyl oikeesti tiädettäs, että ei pidettäs nuttuja, mut sit kyl käy niin, että Myrsky hyytyy jo nurkalla ja kellahtaa kyljelleen, ku mikään jalka ei kanna. On meinaan nähty. Onneks ei oo vielä ollu yli 10 asteen pakkasia, sitten tulee tossutkin kuvioihin mukaan. Paitti tossuista on se hyvä puoli, että pystytään ulkoileen vielä 20 asteen pakkasellakin. Kannattaa siis olla uhrilammas.

      Sä et kyl taija paljon palella, Myrsky, ku sulla on noin tuuhee turkki.

      Poista
  6. Párek pakisee: Ei oo mitään syytä nolostella, Tuulipojat. Vaikka kuinka ketuttais, niin kyllä kannattaa pukeutua kylmillä ilmoilla. Keuhkokuume on tosi kelju vaiva, jos sen välttää pukeutumalla niin hammasta purren sitten siedetään nutut ja haalarit! Mulla kävi niin kelju tuuri, että Jussi-paidasta huolimatta sain sen kuumeen. Nyt kuljen fleecehaalarissa joka istuu kuin valettu, on kevyt ja mukava päällä.
    On teidän nutut ihan hienot ja varmasti toimivat. Hännät pystyyn ja kuonot kaakkoon, mäyräkoiriahan ei ihmisten tekeleet pysty masentamaan ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuoma hyvä, toivottavasti ropit alko tehoon ja sun vointis sitämyätä koheneen. Surmeeta tommonen keukokuume. Piä ny haalarit ja paidat päällä, ettet uudestaan tuu kippiiks.

      Nää nutut on kyl priimat päällä. Eivät hiärrä, eivätkä kiärrä. Terkkuja myös Palvelijattarelle.

      Poista
  7. En voinut muuta kuin nauraa, minäkin, ihan ääneen. Ei toki villapaidoille, ne on komeet, kauniit ja tarpeeksi isot, täytyyhän villapaidan lämmittää muutakin kuin selkärankaa. Nauroin noille "uhrilampaille", jotka kyllä jotenkin muistuttavat eräitä tuntemiani mäyräkoiria, nimiä mainitsematta. Ja Äipälle 10 pistettä ja papukaijamerkki, että osasi ottaa oikeat mitat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan semmosia, että ekaks jurnutetaan kaikkee uutta vastaan ja sit alist... eiku hyväksytään, ku ei muutakaan voida.

      Äippä kyl vaakso meitä moneen otteeseen ja sai joka kerta eri mitat, teki sit insinöörimäisen taulukon ja laski keskiarvon, keh keh.

      Poista
  8. Hyvän näköset nutut teil pojat on! :)

    VastaaPoista
  9. Niin, nää on hyvät ja lämpöset nutut. Kyä meijän kelpaa patsastella vaikka kaupungilla. Sinne muuten päästään aivan liian harvakseen.

    VastaaPoista
  10. Wautsikka, onpa tyylikkäät jumpperit tuulisilla! Mähän tunnetusti tykkään villiksistä, joten ottasin tommosenkin mielelläni. Elkää nyt, murut, näyttäkö noin marttyyreilta. Hienoja ootte meijän muitten milestä! Jumpperimuiskut!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnon jumpperit, tosiaankin. Sä kun oot semmonen pikkanen sirppunen, niin todellakin tarviit jumpperia, että pysyt lämpimänä. Tuplajumpperipusut!

      Poista
  11. Hiaanot villikset!! Taidankin neuloa uuden Ossillekin, kunhan jaksan:) Terveisii Tuulipoijaat, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ossi on onnenpoika ku sillä on kutova äippä. Terkut!

      Poista
  12. Mää nii tiärän ton tunteen pojat, uskokaa pois. Siis äippä kutos Onnilki sinise nutu ku se oli piäni. Muahhahhhaaaaaa.... kyl meil Tiuku kans oli hauska. No Onni oli sillo viäl piäni. Ei me enää naurettais. Ja mää luule ettei äippä kutois semmost musta pääkallokuvil varustettu mantteli. eikä Onni muuta pitäs ku se on semmone rokkipoika olevinas.
    Kannatta ylpiänä kumminki pitä noi hianoi nuttussii, ku ei sit kumminkas tartte palella. Ja ku teiä äippä on kumminki raukkaurel ne ostanu ja tilannu ja joku rakkaurel kutonu. Ei kaikil ol tommost pääl pistä. Kyl se iskänki ilme siit sit laantu. Jätkien ku täyty pitä yhtä kumminki.
    Terveissi Essiläst <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyl näis nutuissa tuntuu olevan runsaasti rakkautta ja lämpöö varsinkin. Ei yhtään palella ku nää tikkurit on päällä.

      Muiskui ja rapsutuksia Essilään!

      Poista
  13. On teillä pojat komeet villikset! Meillä äippä kyllä kutoo, mutta onneksi se on vielä jättänyt mut rauhaan. Jäbä kun on sanonut, ettei meikäpoika palele! Ja se on kyllä totta, viime talven kovillakaan pakkasilla, meikä ei edes tassuja maasta nostellut lenkkeillessä, mitä nyt tolppien juurella.....joten taidan olla lämminveristä rotua. Toivottavasti äippä uskoo sen kans! Meinaan mä arvaan, että sillä alkoi sormia syyhyämään kun se näki noi teidän päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pahat! Olis kyllä aina parempi, jos me koirat pärjättäs ihan omilla villoillamme, mut hankalaks vetää ku on tämmönen ohut turkki. Voi täs kyl olla semmostakin tuulta ilmassa, että meijän äipästä on kivaa ostaa meille nuttuja, mut oikeesti, ei me kovalla pakkasella tarjeta ilman takkia ja tossuja. On kiva kulkee jolkotella ku ketään ei palella.

      Eka, sä oot kyl kuumaverinen tyyppi. Respektit.

      Poista
  14. Pipukka:
    Komeet on Teidän villapaidat, oikeen miehekkään väriset.
    Munkaan äippä ei ONNEKSI osaa kutoo, muutoin mulla varmaan olisi oma pukeutumishuone pullollaan sen väkerryksiä. Jos äippä yrittäis kutoo mulle pooloo, niin siitä tulis hiiren matto tai joku sellainen vastaava, koska äippä ”osaa” kutoo vain suoraa. Ja sit sillä on niin tiukka käsiala että puikot menee mutkalle. Mullon tasan tarkkaan yks villapoolo ja se on uskokaa tai älkää… Jussi-paita!!! Arvatkaas kaks kertaa kehtaanko se päällä kulkee kylillä… no EN. Jos itse saisin tilata nutun se olis vaaleanpunainen pörrölangasta kudottu ja siinä olis mukana hopealankaa eli suomeks prinsessamalli. Pelastuksena on mun oma pitkä ja vahva turkki, joten jos villapaitaa tarvittis, niin silloin olis jo niin kylmä että äippäkään ei lähtis lenkille. On totta maar täällä ollutkin muutaman päivän kylmä, lähemmäs kolmekymmentä astetta. Eilen käytiin postilaatikolla. Äipällä oli huopikkaat, mä kävin kolmella tassulla!!! Ei niin lyhyelle matkalle kannata tossuja pukee. Menis tunti pukemiseen ja muutama minuutti lehden hakuun.
    Eikä Teidän iskä virnuile, se on kateudesta muikea.
    Lennokasta palloiluviikkoa Teille.
    ps. mun korva on parantunut. Äipän mielestä tuoksun nyt suklaalle!!! yäks, mitä ihmettä. Ihmisistä se vissiin on hyvä, ihana ja rakkauden tuoksu.
    pss. Melkein meenas unohtua kertoo mitä kaumeeta mulle tapahtu viime yönä…. Putosin sängystä… Ai ai. Äipän uus sänky on ekstra korkeella, en aina pääse sinne hyppäämälläkään, muutoin kuin ottamalla ovelta isot vauhit. Niin mä sit nukuin ihan Elluna ja unissani käännähin ja muks. Olihan se hetkellinen järkytys mulle ja äipälle. Mut mä hyppäsin muina naisina takaisin sänkyyn ja jatkoin unia, niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahhaahaa, ku meitä nauratti toi sun sängystä muksahdukses, ei silleen pahanilkisesti, mut onhan se ollu varmaan järkytys teille kumpasellekin. Muks. Onneks loikkasit muinanaisina takas sänkyyn.

      Sulla on kyl niin mahtava turkki omasta takaa, ettet sä mitään pullovereita tartte, vaik olisitkin kyl söpö semmosessa pörrösessä jumpperissa. Aaah...

      Tossujen pukemiseen menee tosiaan aikaa, mut pakko ne on nykertää tassuihin, jos meinataan tareta tallustelemaan. Mut aivan gaumeesti teillä on pakkasta ollukin. Hrrr.

      Sopivan rapsakoita kelejä ja tassutteluja!

      Poista
  15. Onpa pojilla kauniit nutut! Tosin pojat taitaa, ilmeistä päätellen, olla hiukan eri mieltä.... ;-)

    Meidän Santerimme tykkää pitää vaatteita, joita hänen ihmissiskonsa on neulonut ja ommellut. Tuota ei tosin ole hoksannut, että voisi tehdä tuollaisen pidemmän, pepun peittävän neuleen. Pitääkin vinkata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kyä nää nutut on kauniit ja komeet, mut me mialummin nakkeiltas. Ollaan me kyl totuttu pukemiseen ja nostetaan käskystä tassua ja silleen. Ei me änkyröidä.

      Santeri, sua on onnistannu ku on tommonen kässätaitonen ihmissisko. Katotaan mitä hän saa sulle aikaiseksi seuraavaksi. Miälenkiinnolla seurataan...

      Poista
  16. Kamoon tyypit,nuo on hienoja villiksiä! Mullon vaan mamuskan (=ihmis-äiskä) tekemiä jotka on aikas ,miten sen nyt sanos...ööö...omaperäsiä :D Teillon hienot noi valjaatki. Mistäs ootte ne ostanu ku ei mulle meinaa sopivia löytyä mistään,mitkä ei hiertäs kainaloista?! (Mullon aikas surkee tuo karvasto mahan alla ja kainaloissa vaikka oonki karkeekarvanen mäykky joten valjaat hiertää ja takit hiertää...joskus koko maailma hiertää sanoo mamuska musta,höh!) Teijän plokia,niinku Mirkunki,oon seurannu mamuskan avustuksella ja ihan mahtavia nämä on.Joka päivä käyvään kahtomassa onko tullu jotaki uutta. Terveisiä teille lähettää kkmäykky Iivari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkelis koikkelis Iivari! Meil on sit yhteinen elikkäs hyvä maku noitten tyttöjen suhteen, ku mekin tykätään Mirkusta. Joo.

      Aina kato sanotaan, että ajatus on tärkeempi ku ulkonäkö, niin sit vissiin niissä sun maamuskan tekemissä villapaidoissakin. Me kyl uskotaan, että ne on hyvinkin viksuja ja onnistuneita.

      Meil on ollu Rukan neopreeni valjaita, semmosia pehmeitä. Musti ja Mirri niitä ainaskin myy, varmaan moni muukin puati. Lähet maamuskan mukana kaupoille ja sovittelet. Mekin koklattiin aika montaa mallia ja merkkiä. Ihan gaumeeta on, jos valjaat hiärtää kainaloita, eihän siin kykene keskittyyn tassutteluun ja tarkkailuun ja postien lukuun. Huh huh, ei ollenkaan, joo.

      Oikein mukavaa joulunodotusta ja tuakoon Joulupukki sulle pajon lahjoja!

      Poista
  17. Uhrilampaat... - voi murut mutta mä nauroin ääneen ton viimesen kuvan takia. Siitä on ilo kaukana. Tehkääs kuulkaa niinku mä: kun mamma ottaa villapaidan esille niin mä otan ritolat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, oli kuule tylyä meininkiä, ei auttanut ritolat eikä mikkään. Meijän äippä on pullevaksi ihmiseksi aika nopee ja lisäks hänellä on kyky käskyttää (meijän iskä voi todistaa).

      Muiskut sulle ja mammales!

      Poista
  18. Onpa hienot villarotsit teillä! Ja lämmittävät varmasti mukavasti talvipakkasilla. Kelpaisi meidänkin tytöille tuollaiset, harmi kun allekirjoittanut on täysi avuttomuus neulomisessa.

    Pimun ja Typyn emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyä nää villarotsit on lämpösiä ja on nää kyl ihan hyvännäkösiäkin, kun ollaan näihin jo totuttu.

      Kuule, Pimun ja Typyn emäntä, sun tarvii tilata, niin meijän tumpelo äippäkin joutu tekeen. Muiskut Tytöille!

      Poista
  19. Wau, miten hianot pompat! <3 Tein ilmeet sitten taas on vähän samanmoiset, ku meitin pitkulan palttoo päällä. Hitsi. ;D Uskokaa huviksenne, palttoo päällä on Suamen talvessa PALJON mukavampaa ulkoilla, ku nakuna. MOT. (niinku tein äippä sanos. :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pompat on sit vissiin yhtä komeita ku mekin. MOT. :D

      On kyl tosiaan paree, että on lämmin ku vilustella. Lämpösiä muiskuja Tytöille!

      Poista
  20. Ai, teillä on sama meininki kuin meillä. Heti, kun on vähän kylmempää, kaivetaan villanuttu esille. Tuttu juttu. Mut kyl mä vielä pusakan kestän, mut oottakaas, pojat, kun teijän äippä saa päähänsä, että te tarviitte pipot pienten päittenne ja ohkasten korvienne suojaks! Se pipo on jotain ihan hirveetä! Ja mä luulen, että sillon mulle nauraa harakatki. Pipon kans meikäläinen ei suostu kotipihaa kauemmas lähtemään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pipo! Siis pi-po, NOT. Älä rupee semmossia ees ehdotteleen ja toivottavasti meijän äippä ei lue näitä kommetteja, muuten ollaa ihan liämessä. ;D

      Onks susta kuvaa pipa päässä? Haluttas vähän naur... eiku ihailla. *tirsk*

      Poista
    2. No, ny on Instagramissa. Mut mä sitten varotin, pojat. Teen alkaa äippä kumminkin miettimään, et miten teenkään päät ja korvat paukkupakkasia kestää, jos ei sen omakaan nuppi. Yhtäläisesti se pakkanen koirapoikia nipistelee.

      Poista
    3. Keh heh, hih hih, kyä me naurettiin, ei sulle kuomahyvä, vaan sille sun pipalles. Oli kyl hulppee ja istu tosi hyvin, mut oliks sunkin ilmees vähän uhrilammasmainen...

      Poista
  21. Nuohan on ihan mahtavat vermeet! Meidän ihminen innostu heti, että mageet ja tyylikkäät! Ja heti se huomasi, että mun naama ja ryhti on t-ä-s-m-ä-l-l-e-e-n samanlainen kuin teilläkin, kun mulla on talvipomppa niskassa. Aslanilla ei. Kun se on niin olevinaan heti kun se saa sen goottitakin päälleen. Näkisitte miten se kopsuttelee menemään kuin sirkusponi, korkealla jalkojaan nostaen. Ihminen on testannut, että jos Aslanille laittaa esmes huivin päähän tai baskerin tai lippiksen tai pipon tai ihan minkä vaan potan, niin se pasteeraa ihan tyytyväisenä sekin päässään. Mä olen tullut siihen tulokseen, että siltä puuttuu sieltä päästä jotakin oleellista. Kuten järki.

    Mun päähän on ihan turha tällätä sitten mitään. Enkä mä tarvi takkia talvisin, ainakaan omasta mielestäni.

    t. Alphonse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrsky: Moron Alfie ja Sirkusponi! Kuule kuoma, teijän Aslanissa on meijän Tuiskussa on paljon samaa, tosin meijän Tuisku loikkii ku jänöjussi, mut yhtä lystikkään näköstä sekin on ku ponin kopsuttelut. Keh heh.

      Sulla on niin muhkee turkki, että eipä ihme, ettet kärsi ihan pienistä pakkasista. Piä ny kuitenkin pomppaa päällä sillon ku pakkanen paukkuu ja nipistelee tassuja, ettet tuu kipeeks. Meijän hyvä plokikamu Párek sairastu keuhkokuumeeseen. Onneks on jo tervehtynny.

      Mä en ny sitten viitti sanoo mitään tohon päänsisällön ominaisuuksiin, kröhm, ymmärrät varmaan miksi. ;)

      Voikaa hyvin ja kopoti kops.

      Poista

Kiitti kommentista, kamu!