torstai 19. joulukuuta 2013

Joulupohdintaa


Tuisku: Kuule äippä, mistä se Joulu oikein tulee?
Missä se asuu kesällä?
Koska se Joulu tulee?

Äippä: *pudistelee päätään*
Tuisku: Osaiskohan mun plokikamut kertoo?

22 kommenttia:

 1. Párek tulkitsee: Kuule Tuisku, oon tullu sellaiseen tulokseen, että Joulu on vähän erilainen jokaiselle. Mehän voidaan ihan itse päättää missä se kesäisin luuraa ja mistä sitten koirien ilmoille tulee. Tänä vuonna taitaakin tulla just koiranilmalla, kun ei luntakaan saada. Vaikka ei vesikeli mun mielestä mikään koiran ilma ole. Äh, onpas nämä immeisten jutut kinkkisiä. Oli miten oli, ainakin se Joulu on sillai kiva juttu, että saadaan tavallista enemmän huomiota ja herkkujakin - ainakin niin pitäisi olla! Ellei ole, valitetaan joulupukille, sehän ainakin asuu Korvatunturilla. Minä menen päikkäreille, pää sekoaa näitä miettiessä ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, olipas sulla monenlaista miätettä ja aatosta, mee ihmeessä päikkäreille. Mekin mennään ja makustellaan samalla näitä sun miätteitä. Joo. Viisaita ovat.

   Poista
 2. Korvatunturilt tulee ja sinne meneeki sit taas takasi, ku lahjat o jaettu ja semmost. Se jourauha julistetaa oikke televisios täält meilt, ei eres kovin kaukan ol täst misä me asutaa. ja eläimil julistettii se joulurauha ja annetti siunaus joulukuu alus jo tosa Mikailin kirkon mäjel.
  Ny teiä täyty sit vaa sitä televisioo kytätä, ku siit sit tiärätte koska se joulu o tullu. siit julistuksest se alka.
  Ja se on kuulema joku nuutti ku sen sit pois viä. En kyl tunne kettän semmost, mut purasem mää sitä jos meil tunke. Meilt ei mittän viärä.
  Oikke hyvä jouluu sinne teil kaikil täält Essiläst toivoo Essi ja muu väki kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjat! No sitten me jaksetaan oottaa Joulua. Me oikeen nähdään silmissämme kui paljon lahjoja meille tulee, ku ollaan oltu niin siävästi ja siivosti koko vuasi. Ihan niiku säkin, Essi.

   Me kattellaan tellistä toi Joulujulistus. Äippä niin tykkäs teijän Turusta, ku hän oli siäl minilomalla. Saas nähdä vaikka mekin päästäs joskus mukaan. Joulunmakuset muiskut sulle Elli ja äipälles kans!

   Poista
 3. Joulu tulee läheisten kanssa vietetyistä rauhallisista hetkistä, herkullisista pöydän antimista, kuusen tuoksusta. Se nähkääs asuu meissä kaikissa ja puhkeaa kukkaan aina tähän aikaan vuodesta. Ihanaista Joulun odotusta teidän koko poppoolle!

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimun ja Typyn emäntä, sä kyl kirjotit viisaita ja kauniita ajatelmia. Tykätään ja muiskaukset Tytöille.

   Poista
 4. Joulu menee varmaan Austraaliaan kesäksi, sillä niillä on silloin talvi. Sitten loppusyksystä alkaa taas hiippailla tänne päin, ja joka vuosi aina vaan aikaisemmin, olen ollut huomaavinani.

  VastaaPoista
 5. Mitä kertoi mulle tonttu?
  Pipari tuo joulun.
  Kynttilä tuo joulun.
  Himmeli tuo joulun.
  Mitä muuta kertoi tonttu?
  Antoi ajatuksen uuden,
  kertoi joulun salaisuuden.
  Rakkaus tuo joulun.
  Näin kertoi tonttu.

  VastaaPoista
 6. Joulun tulon tietää kinkun tuoksusta! Ja sitte se loppu kinkku pilkotaan ja pakastetaan mulle herkkundaaleiksi. Aina on käynyt niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elvis, toi on hyvä pointti, meinaan toi kinkun tuaksu. Meijän kinkku on viäl jäässä. Maukasta joulunodotusta!

   Poista
 7. Tuisku, joulu tulee ihan pian. Sen tietää siitä, kun kotona tuoksuu pipareille. Niin, että vissiin se tulee jostain maustepurkista tai jauhopussista. Tosi harmi, kun pipareita saa syödä vain vähän, kun ovat kuulemma epäterveellisiä koirille. Miksi kaikki, tai ainakin melkein kaikki herkullinen on epäterveellistä? Muista pussata kaikkia vastaantulevia joulupukkeja, niin saat paljon lahjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oolrait, meil äippä ryhtyy huamenna leipoon ruispipareita, joten me kärkytään maistiaisia. Joo, ku me kattelaan tota meijän äippän olomuotoo, niin ei vissiin toi tieto herkkujen epäterveellisyydestä oo menny perille, keh heh.

   Pussataan!

   Poista
  2. Kaneli on se piparien myrkyllinen osa. Meidän äippä taaskin unohti jättää sen kanelin pois, Toivottavasti teidän äipän hoksottimet on paremmassa terässä.
   Herkut on vissiin kielletty vain koirilta, sen muotoinen on meidänkin äippä.

   Poista
  3. Ai, tota me kanelin myrkyllisyyttä me ei tiedettykään. Hyvä ku kerroit. Pullevat äipät on lepposii. :D

   Poista
 8. Pojat, joulu tulee sitten kun se kinkkukin tulee. Näin se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me jäähään oottaan sitä kinkunpaistoo. Siit tulee kyl huumaavat tuaksut.

   Poista
 9. Joulu on kotosin varmaan jostain paperitehtaalta, niin hirmusesti ainakin meillä nykysin ron apisevia papereita. Toivosin kuitenkin, et sen koti ois herkkutehtaalla ja se vois nyt tulla tuomaan jo ennakkomaistiaiset. Noista papereista en nääs tykkää.
  Muiskut pohdiskelijapojille!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, paperitehdasjoulu, sä sitten aina keksit kaikkee hauskaa, Mirkkunen.

   Poista
 10. Joulu = paljon ruakaa, herkkuluita, herkkunameja sekä jauhislihaa. Mut jostain syystä ne kääritään johonki ihme papereihin, kauheen vaikeeks tehdään siis ton Joulun tavoittaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, Jalo! Viime Jouluna osa meijän paketeista oli kiadottu maalarinteippiin. Arvaa vaan oliko hirmeen hankala nakertaa paketteja auki? Oli kuule. Outoo toimintaa Joulupukilta. ;)

   Herkullista Joulua!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!