sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Uus harraste

Tuisku: Tota noin niin,
meist on ny tullu keokoiria,
Joo.
Äippä ilmotti, että meil on ny yhteinen harraste.
Täh?
Kui voi olla yhteinen harraste,
jos joku ykspualisesti vaan päättää,
muilta kysymäti,
et nyt sit harrastetaan yhessä keokätköilyy.

Ei auttannu mutinat eikä jarruttelut,
siäl me äipän kaa lumihangessa uupparoitiin.
Ollaan kyl sitä miältä,
että tommonen keokätköily on melko kesänen harraste.


Käytiin tänään järvellä.
Oli käheen sumunen keli,
ja parahultainen pikkupakkanen.
Mää karkasin,
räpytin korviani ja
muutenkin villeilin.
Oli tosi hauskaa.
Mun miälestä.

 

16 kommenttia:

 1. Vae semmoset harrasteet... :)Ee se ehken oekeen oo talavella mukavata. Unehtukohan äepältä etton ehtijäkaverilla jalakoja melekoverra vähemmän ku ite ehtijällä :) Lumessa riehuminen ja kunnon villit on kyllä mukavata. Siinä hommassa ee jostaesyystä hirveesti tuo jalakoen lyhhyys haettoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, toenperrään ei oo meijän äipän kinttukalusto kovinkaan jalon mittanen, enempi semmonen lyhyenläntä ihminen kaikinpualin, paitti tiätysti leveyssuunnassa. Joo. Lumipeuhut on kyl parasta riahua.

   Poista
 2. Vaikka oli sumua, niin hienolta näyttää järvimaisemat. Lumiriehumiset on kyllä ihan parhautta, sanoo Typy ja Hippu. Vauhdikasta viikkoa teille!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, järvellä olis kiva teputella, mut meijän äippä on hermoheikko, eikä tykkää mennä jäälle, joten ei sitten mekään. Joo. Muiskuja ja vipinää tassuihin!

   Poista
 3. Moi poitsut, täyty tulla kertoon, kun olin naapurissa leikkimässä uuden tulokkaan kanssa. Hirveän suuri, valkonen, ja poika. Sitten alko kaataan lumeen ja eihän sitä nyt tulla tollai töniin. Näytin hampaita ja rähisin. Ja vielä portin takaa annoin tulla oikein kunnolla, pyh. Ei tarvi tulla töniin, oppis edes. Ei leikitä enää. t. Karkki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkki murunen, ei sua saa tosiaankaan tönii, paat vaan kuriin sen poitsun. Koskas tuut meille leikkiin? Me ei tönitä sua. Muiskui!

   Poista
 4. Se on hyvä harrastus...menkää mukaan vain, mutta kuka kiipeää hakemaan ne kätköt jotka ovat puussa tai puhelintolpassa, älkää te ainakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, joo, ei me kiivetä, eikä kyllä meijän töpöjalka köntys äippäkään. Kattelllaan semmosia keokjätköjä, jokka on maassa tai korkeitaan alaoksilla. Eilen äippä könys sillan alla ja joutu konttaan ylös, ku oli niin lipettiliuasta.

   Poista
  2. Olipa runsaasti kirjotuserheitä, mut iPadin näppis on outo ja tassut lipsahtelee ihan kummallisiin kirjaimiin. Sori vaan kaikille.

   Poista
 5. Kuulostaa mukavalta harrastukselta! Varsinkin sitten kun kesä tai kevät koittaa, niin siitä on varmasti viimeistään valtavasti iloa teillekin, kun saatte kuljeskella pitkin maita ja mantuja. :)
  Et tainnut kauhean kauas ehtiä karata kuitenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, joo en, mä pysyn aina äipän viärellä kiltisti. Paree on ootella kevättä, kuka tual hangesta mitään löytää, meinaan ku kätkö on kivenkolossa ja tykkylunta pual metriä päällä.

   Poista
 6. Jännältä kuulostava harrastus tollanen kätköily.
  Tuolla järven jäälle se on hyvä purkaa energiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero ja Liinukka, täytyy pukee seuraavalle kätkökeikalle nutut päälle, meinaan siin joutuu tönöttään jonkun verran, ku äippä haahuilee, kurkkii ja ettii sitä kätköö. Nyt hän sai villittyä yhen entisen tyäkamunsakin kätköileen, joten lauantaina mennään porukkakätköileen. Saas nähä kui käy, ku täl tyäkaverillakin on koira mukana. Joo. Me ei päästä irti jäällä, kökkö homma.

   Poista
 7. Niin ja tuskin niistä kätköistä löytyy mitään koiraherkkuja, jotta viitsisi nähdä asian eteen kovasti vaivaa. Kyllä se on parempi, että äipät vaan kätköilee ja me koirat saadaan tehdä ihan omia hommia. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, no joopa, ei tosiaankaan oo ollu niissä rasioissa mitään koirille, mut tossa olis kyllä mainio idis eli koirille oma keokätkö. Jesh!

   Poista
 8. Se voi kuulemma se keokätköily viedä mennessään. Varokaahan vaan, karvakäpälät! Mutta on siinä se etu nelijalkaisille, että pääsee ulkoilemaan uusiin paikkoihin!

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!