lauantai 2. marraskuuta 2013

Haavoja (ei heikkohermoisille)

Tuisku: Mun selkä on pipi.
Todella pipi.
Ei tää nyt taida olla allergiaa, eikä lääkeyliherkkyyttä?

 

31.10.

 

1.11.

 

Tiitu-mäyräkoiraneiti lähetti herkkuja ja äippä ei oo niitä tälläkertaa pihtaillu.
Äippä lukee läksyjä ja pitää mua sylissään ja takka lämmittää.

 

 

2.11.

Kuka lohduttaisi Nyytiä Tuiskua?

 

3.11. (aamulla)


klo 18

 

4.11. ilmakylpyjä aamutuimaan

75 kommenttia:

  1. Ihan horroria. Onneks sulla, Tuisku, on äippä hoitsuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Horrori sopii Halloweeniin, kih hih. Onneks tosiaan äippä hoitaa (ja huolehtii liikaa).

      Poista
  2. Tuisku-Muisku, tosi kurjaa, mikä kumma vaiva sun selkää runtelee?
    Lämmin kaulailu ja pusu kuonollesi, parane pian äipän sylissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista, Mai ja A + B! Tää on kyllä kummallinen vaiva, ku eläinlääkärikin vaan arvaili outoja.

      Poista
  3. Osasiko ell edes arvailla, mistä on kyse? Hurjan näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, yks epäily oli, että leikkauksessa käytettävä lämpötyyny olis paistannu mun selkääni, mut mahtaaks olla mahdollista. Eikai se ny mikään rillivastus sentään oo.

      Poista
  4. Voi ei, tosi kurjan ja kipeän näköisiä. Kävittekö te siellä eläinlääkärissä? Eikö sielläkään tiedetty, mitä se on? Tuo täytyisi kyllä saada pikaseen selvitettyä, ettei se leviä koko selkään.
    Rapsutuksia ja muiskuja Tuiskulle, ja Myrskylle tietty kans. Parane pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytiin heti ell:illä ku alko niitä haavoja tuleen esiin. Ensin mun selässä oli patti ja äippä sitä ihmetteli ja Myrsky kävi haistelemassa. Sitten se patti haavautu, ny mun selästä on lähössä isohko alue nahkaa. Hirmeen näkönen.

      Mulla on antibioottia, kipulääkettä ja pihkasalvaa. Arvaa onks gaumeeta, ku avohaavaan pannaan pihkasalvaa? On kuule, sekä mulle että äipälle, meinaan mä kiljun. Jaiks.

      Tattista rapsutuksista! Muiskut Ellille!

      Poista
  5. Voihan Tuiskua! Mä lähetän virtuaalilohdutusrapsutuksia ja pusuja. Toi on tutkittava, sanon, vaikken ookaan koirien hoitaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, Kissamamma! Näillä lääkkeillä ja hoidoilla yritetään pärjätä maanantaihin. Jos toi reikä tulehtuu, niin sitten on mentä heti Hattulaan. Äippä on ihan hermona ja huakailee raskaasti.

      Poista
  6. Hui kauheeta, Tuisku-rakas, miten sua nyt koetellaan! Jos oisin siellä, ottasin sut viereeni ja puhaltaisin pipit ja pöpöt pois. Koita kestää, muru! Lisää parannuspusuja!<3

    VastaaPoista
  7. Vedet silmissä noita kuvia katselee. Voi ihanainen Tuisku, meiltä lähtee non-stoppina voima-ajatuksia sulle, että paranet pian. Voiskohan noi kuvat lähettää s-postin liitteenä vaikka Helsinkiin eläinklinikalle, jos siellä tietäisivät mistä on kyse. Helsingin HauMaussa on kans ihan huippulääkäri Putro. HauMaun sivuilta löytyy varmasti hänen s-postiosoitteensa. Voisitte kokeilla kuvien lähettämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, Pirjoriitta. Äippä aikoi lähettää kuvat hoitavalle lääkärille Hattulaan, mutta taitaa olla paikalla vasta maanantaina. Jos sieltä ei saada vastausta, niin otetaan yhteyttä HauMauhun. Joo.

      Poista
    2. Ou-nou! Ihan hiRRRveetä, että sai Tuiskunen noin koetellaan. :((( Me kompataan (arvatenkin) Pirjoriittaa tuon HuMaun ja Heikki Putron suhteen. Sieltä saatte ihan varmasti avun, jos ette muualta.

      Meillä edesmenneellä Rosa-mummulla oli useampikin hotspot ja jostain syystä minun silmään tuo ei näytä ihan siltä. Pääasia tietenkin, että paranee. Onhan teillä kipulääkkeet käytössä? Näyttää meinaan tosi kipeältä.. :´(

      Me lähetetään Tuiskuselle ainakin triljoona kiloa paranemisterkkuja ja keijupölyä! <3

      Poista
    3. On mulla kiputroppia, mut siltikin sattuu. Jaiks ja au. Täytyy tohon Putroon ottaa yhteyttä, jos tää homma ei tästään somene.

      Kyä mä ny viimestään lähen paraneen, ku teiltäkin tuli noin paljon ihania terkkuja. Muiskut!

      Poista
  8. No nopas ilkeän näköisiksi menneetkin haavat. On se surkeaa, jos ELLkin vain arvailee. Koettakaahan saada selkä kuntoon. Voihan se olla joku pahempi yliherkkysreaktio. tutkittiinko että se ei ole semmoinen "hot spot". Minä en tiiä mitä sanaa siittä käytetään, kun koiramaailmassa olen kuullut vain puhuttavan tuosta hot spotista. Terveisii M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tiietä yhtään enempää ku lääkärikään. Ihan on suurta arvausta kaikki. Huoks.

      Poista
  9. Hei Tuisku! Pyydä pian äippää ostamaan homeopaattista Calendula-Salbe- Heel voidetta. Se on erittäin hyvää kivuliaisiin haavoihin kuten esim. palohaavoihin. Tiedän itse kokemuksesta. Voi se kuule olla palovamma; paloihan sen pienen keskosenkin polvi ihan mustaksi siellä keskoskaapissa lämpökääreen takia. Lehdessä oli kuvia siitä tapaturmasta. Sitä voidetta voi saada sellaisesta apteekistakin, jossa myydän homeopaattisia lääkkeitä. Kyllä sun selkä näyttää kurjalta ja kipeältä. Rapsutuksia Tuiskuliinille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannan korvantaa toi lääkesalva. Jos ei oo selkä parempi maanantaina, niin me mennään uudestaan lekurille. Mun selästä on lähdössä vissiin palanen. Karsee kokemus tolla vauvalla. Tänks!

      Poista
  10. Mekin kaukolohdutetaaan Jirin kaa. Tosi pahan näköinen on haavauma, mutta kyllä se varmaan vielä asettuu. Kärsivällisyyttä ja kipulääkkeitä, lepoa ja haleja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulis asettuvan, mut taitaa ensin irrota pala selästä. Vähän vaikuttas siltä, ettei toi haavauma tosta umpeen mene.

      Joo, kaikkee noita neljää viimeks mainitsemaas saan, onneks, joten eiköhän tää tästä taas somene. Kiitti lohdutuksista. Voikaa potrasti!

      Poista
  11. Voi hyvänen aika, poikaparka. Sulla on kyllä ollut maailman huonoin tuuri, kun olet jo noin nuorena joutunut kokemaan niin monenlaisia asioita.
    Me toivomme täydestä sydämestämme, että pian löytyy syy tuohon ja saat vaivan mukaista hoitoa.
    Me kaikki, mamma mukaanlukien, toivotamme myös teidän äipälle ja iskälle voimia ja toiveikkaista mielialaa.
    -Luna, Lilla ja Lyyli - sinua Tuisku-kulta ajatellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äippä totes, että mä oon kyl oikee maanantaikappale. Kremppaa ja vaivaa ja onnettumuuksia oikeen urakalla. Iskä totes, että onneks mä pääsin meijän perheeseen, tääl mua hoidetaan ja halitaan eikä vaadita näytelmämenestyksiä, ku en olis siäl ollenkaan pärjänny.

      Muiskut teille, Kaunottaret!

      Poista
  12. Oijjoij, kyllä on kipeen näköstä. Toivottavasti pihkasalva on maineensa veroista ja auttaa. Meillä on pihkasalvaa valmiina haavoja varten, muttei ole (onneks) päästy testaamaan onko siitä mihinkään, ku ei ole ollu haavoja (ei emännällä eikä koiralla). Nyt jännitän kuulla, miten se toimii vai toimiiko mitenkään. Voimia toipumiseen!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyä siin pihkasalvassa vissiin taikaa on, onhan sitä käytetty jo vanhakansa. Haava on ilkeen näkönen, mutta ei oo vielä, toivottavasti ei koskaan, tulehtunnu pahemmin.

      Hyviä vointeja teijän porukoille!

      Poista
  13. On kyllä ihmeellisen näköinen haava... Gaumeeta. Nyt paljon rapsuja ja parenemisia. Kyllä sä siitä toivut!

    VastaaPoista
  14. Gaumeeta! Munki mattelta pääsi kuule itku, ko se näki noi kuvat, voi että tekee varmana kipeetä! Onneks sulla äippä pitää nyt erityisen hyvänä, ko niinhä se lauluki sanoo, et "Tuisku-poika sairastaa, häntä hellikäämme". Hirmusen paljon hyvää karmaa ja suojelusenkeleitä Tuisku sulle, ja äipälle voimia. t. Laura ja Mauri-setä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä sanoitte kauniita asioita. Kiitokset tsempeistä ja jaksutoivotuksista. Kyä me yritellään pärjäillä. Kohta meen taas suihkuun ja sitten laitetaan pihkarasvaa selkään ja mennään köllimään. Kauniita unia!

      Poista
  15. Voi Tuiskuntuiskua! Et ainakaan ole itse syypää haavaan, tuskin pääset sitä ollenkaan itse käpälöimään tai nuolemaan. Voi hyvinkin olla lämpötyynystä tms. Yhdellä blogikamukoiralla oli myös operaatiosta palovamma vatsassa, muistaakseni peräti nisässä. Vaikka oli ihan hyvämaineisella ellillä operoitavana. Palovammalta se hiukan näyttääkin, vaikka en nyt ole mikään asiantuntija.
    Jospa nyt etsitään ne hyvät puoleet asiasta. Ekaksi on hyvä, ettei ole helteinen kesä ja mätäkuu ja toiseksi, sinua hoidetaan ja hoivataan. Joten lopputulos tulee olemaan hyvä. Malttia siihen asti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä kirputin selkää heti ku pääsin tötteröstä eroon. Kutitti ja teki kipeetä. Kyä mä vieläkin lipsuttelisin, mut tötsä, potkupuku ja äippä estävät moiset puuhat.

      Äippä huakailee ja murehtii ja voivottelee. Aina mulle sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Mukavaa menoa teille sinne Saksanmaalle ja terkut Wupelle!

      Poista
  16. Voih:( Jopa on ikävän näköistä sun selässä, ihan tässä tulee tippa linssiin, kun katellaan;( Onneksi sinulla on hyvät hoitajat. Laitamme halipusut ja pikaista paranamista Tuiskulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halipusut teillekin! Yritän parantua, on meinaan niiiiiiiin kipee toi selkä, että kyljen kääntäminenkin panee kiljumaan. Äippä saa sydärin joka kerta...

      Poista
  17. Voihan itku! Kyllä sua Tuisku nyt koetellaan ihan liikaa.:( Surkeeta, jos eläinlääkärikin vaan arvailee. Epätietosuus on pahinta. Mä toivon, että sä paranet pian, kamu!>3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mul on ny ollu vastamäkee, mut josko mä tästä ponnistaisin ja viättäisin pitkän ja terveen elämän. Ihan niiku Pyry-pappa.

      Reipasta viikonloppua sulle ja perheelles!

      Poista
  18. Ou nou Tuisku-rakas. Pahalta haavat näyttää. Mun äipän aikaisemmalla koiralla (vuosia sitten) oli saman näköinen kylki kuin sulla nyt selkä. Silloinkaan ei varmuutta tullut mikä oli kyseessä, ELL sanoi että todennäköisesti hotspot. Parani kuitenkin lääkkeillä ja salvalla. Hitaasti mutta varmasti. Oireet ovat samanlaisia; akuutti, erittäin kivulias, ihon rikkoutuminen, kutiseva, leviää erittäin nopeasti. Mutta oli mikä oli, toivomme sinulle pikaista paranemista. Sun iskä viisaasti totes just niin ku asia on…onneks olet päässyt juuri Teijän perheeseen, sua hoidetaan ja halitaan. Olet niin lutusen näköinen äipän sylissä. Mäykkäpoika sairastaa, häntä hellikäämme. Isoveli on varmaan yhtä huolissaan pikkuveljestään, että sitäkin pitää muistaa välillä sylittää. T. Pipukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutkin on ehdottaneet hotspottia, joku semmonen tää voi kyllä ollakin. Onneks se paranee ja mullahan on lääkkeet kohillaan. Kyä tää tästä.

      Myrsky pääsee tänään kyläileen Koiramammalle. Hmph. Mä en pääse, kun äippä ei uskalla mua kuljettaa. Mä meen sitten toisella kertaa ja nyt Myrsky saa kattella vähän uusia maisemia ja haistella hajuja. Juu, ja varmasti taas pussailee Koiramamman kanssa. Mä köllin iskän sylissä kotona.

      Muiskut!

      Poista
  19. Oi voi pientä Tuiskua! Meillä on tuolla kultaisella ollut muutama hot spot, ja kyllä se kieltämättä vähän tuolta näyttää. Olisiko iholle voinut jäädä kosteutta vaikka vankipaidan alle lenkuralla käynnin jälkeen? Meillä oli hot spotin hoidossa antibioottien lisäksi basibact puuteria. Oli ihan kelpotavaraa kun sitä ei tarvitse töpötellä haavaan sormella koskien, sen kun tupsuttelee. Joka tapauksessa paljon parantavia ajatuksia lupilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teiltä tukin pupunpehmeitä terkkuja, kiitos. Kaikki on mahdollista, kun ei olla osattu varoa, ollaan vaan elelty ihan tavallisesti. Toi patti oli selässä visiinkin ihan leikkauksesta lähtien, ei voida olla satavarmoja, kun mulla oli tötsä päässä ja en päässy rapsuttaan mitään. Myrsky mun selkääni kyllä aina haisteli, haisi vissiin oudolle. Äippä jo epäili, että olisko Myrsky mua purru, mutta ei sitäkään voida tietää.

      Toivotaan vaan, että mä paranen pian ja tästä ei jää raumoja, meinaan meijän äipälle, mähän kestän tän kuin miäskoira.

      Myrksy: Toi viimenen lause on kyl ihan puppua. Gaumeempaa ulinaa en oo koskaan kuullu. Meinaan Tuiskusta lähtee ääntä ja paljon.

      Poista
    2. Hehee, paljon jaksamista myös Myrskylle siis, kun pikkuveikka sairastaa ;)

      Poista
  20. Voi Tuisku! Miten sää oot selkäs tohon kuntoon saanu? Koko meijän poppoolta paranemisia<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ku tiätäs, mut tää tauti on mysteeri. Kiitti paranemisterkuista! Muiskut teille.

      Poista
  21. Voi parkaa! Toivottavasti paranee pian.

    VastaaPoista
  22. Ai gaumee! Näyttää kyllä tositosi inhalta. Mut kyllähän se vois hyvin olla se lämpötyyny - kyllähän ihmisten leikkauksissaki välillä tapahtuu sellasta, että se voi polttaa? Tai oisko sulla menny vaikka joku tikku tonne ihon alle tai jotain? Hui. Pikaista paranemista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ki-pee. Selästä on selkeesti lähdössä pa-la-nen. Siis mitäh!!!

      Jalo, kiitti terkuista.

      Poista
  23. Ihan hirrrmusen iso hali kumminki semmottos varovaisesti, ettei sun selkä satu. Hitsi kun mää toivon et sää paranet tosi pian ja lakka sattumast.
    Kokeilkka nys sitä kalentula salva, määki ole kuullu et se o tosi hyvää.
    Pususii sul tuisku. Sää saat ne ny kaik, ku sul om pipi.
    terv. Essi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Essi, sulta tulikin iso ja lämmin hali. Helpotti. Muiskut!

      Poista
  24. Ounou kaveri :( Toivottavasti jotaki selkoa tilanteeseen tulee ja toivon mukaan rupeaa pian paranemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai täs auta muuta ku odotella ja toivoo parasta. Kiitos!

      Poista
  25. Voi voi Tuisku parkaa! Hyvä että herkuissa ei (tällä kertaa) pihtailla, sen verran kurjaa on tuota yrittää olla nuolematta! Jo ennekuin luin tekstin läpi, niin kuvista tuli sellainen mielikuva, että palanuthan tuo iho on! Sama alue näkyy tummana läikkänä ekassa kuvassa mistä on nahka lähtenyt alemmassa! Sylihali ja rapsutusta täältäkin kourakaupalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palaneeksi eläinlääkäri sitä ehdotti iskälle. Mene ja tiedä. Aimo reikä selässä ny on, ku musta ihorepale kuoriutui irti. Äippä itki.

      Kiitti lämpösistä ajatuksista! Äippä käski sanoo, että sulla on nättejä kortteja ja kissa.

      Poista
  26. ♥ Tuisku - muisku sulle ja pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  27. Onko lihansyöjäbakteeri asialla?

    VastaaPoista
  28. Parantavia halauksia meidän porukalta!
    Enpä ole moista aikaisemmin nähnyt, enkä kovasti näin ollen lähtisi neuvomaankaan. Mutta yksi asia tuli mieleen: oletteko kokeilleet bacibactia, joka on meidän perheen luottotuote. Tosin ei olla käytetty noin ärhäköissä ilmiöissä... toivomme vaan pikaista paranemista ihanalle Tuiskulle ja voimia kotiväelle koettelemusten johdosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti haleista! Tuli tarpeeseen koko jengille.

      Bacibact on varmasti hyvää, mut me jatketaan lääkärin neuvosta (äippä soitti eilen illalla) pihkasalvan laittoa. Näillä mennään.

      Poista
  29. Voi sua Tuisku... Nuo haavat näyttää tosi kurjilta, toivotamme täältä beagletyttöjen kanssa pikaista paranemista ja isoja muiskuja sulle! Niinhän se tuppaa olemaan, että tohtorit vaan poissulkee tavallisimpia syitä ja sillä keinoin yritetään löytää se todellinen syypää. Näin on meidän Pimunkin kohdalla. Kovasti tsemppiä ja aipälle myös voimaannuttavat terkut!

    Pimun ja Typyn emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paranemisterkuista ja kaukomuiskuista! Tässä tassutellaan kohti parempia aikoja. Muiskut Tytöille!

      Poista
  30. Huh, huh, Tuisku! Onneksi et itse näe selkääsi, on se nimittäin aika pahan näköinen! Ymmärrän, että tuo aiheuttaa itkua, kuka tahansa itkisi tuollaisesta haavasta. Pikaista paranemista! t. Ekan äippä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, selkä näyttää pahalta ja tuntuu kanssa. Äippä itkee joka kerta kun selkää pitää suihkuttaa ja panna salvaa, mut niin mäkin uikutan. Ei oo mukavaa kellään.

      Poista
  31. Oi, joi joi... kyllä pihkasalva parantaa pipin ja äippän puhalluskin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro Myrtti! Sää tiät pihasalvan voiman, ku oot sitä äippäs kanssa keitelly. Me tyydytiin apteekin voiteeseen, mutta näyttäs tääkin tepsivän.

      Poista
  32. Nyt ei sanat riitä, hurjan näköista. Tsemppiä. Yritän kovasti kaivaa aivoistani sitä blogia jossa muistaakseni oli samantyylinen ongelma... lieneekö sitä blogia enää olemassakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyä tää haavauma on jo alkanu paraneen, näin me uskotaan. Äippä kävi apteekista ostamassa uusia haavatyynyjä ja uuden potkupuvun.

      Poista
  33. Voi Tuiskuliinia. Joko selkä voi paremmin? Toivotaan niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täs aukossa on ny kevyt kalvo päällä. Kuhan ei tulis tulehdusta, niin eiköhän tää umpeudu. Voi kyl kestää kauankin, että korjaantuu. Tänään olin jo pirteempi, enkä huutanu niin lujaa suihkussa. Äippä menee mun huudostani ihan veteläksi. :)

      Poista
  34. Pahaltapa näytti selkä! Itse uskon kyllä pihkasalvan apuun, toivottavasti auttaa Tuiskuakin. Olisi mielenkiintoista tietää onko vastaavaa tullut muille, jos lämpöpeitto oli se syyllinen. Mäykyt ovat sitkeitä, koittakaa kestää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhankansan tropit nykysteenkin toimivimmat. On toi pihka vaan palsamia haavoille.

      Äippä laitto mua hoitaneelle lääkärille kuvalinkin ja edelleen lääkäri epäili lämpöpeittoon. Ei siältä kyllä mitenkään ehdoteltu, että saatas jotain kompensaatiota hoidosta... Ihan ollaan täysi raha maksettu kaikesta. Pärjäillään!

      Poista
  35. Sydämestä riipaisi kun näki nuo kuvat! Ihan kauheaa :( Mä yritän epätoivoisesti muistella, että missä ja milloin olen nähnyt just vastaavaa - ja ennen kaikkea mistä oli kyse! Se ei ollut sikaripunkki, vaikka sekin saattaa saada aikaiseksi vähän samanlaista jälkeä, eikä tuo kyllä mun mielestä hot spot'iltakaan näytä...saatan, tietty, olla ihan väärässä, mutta, mutta...vai voisiko tuo olla sikaripunkkia?

    Oli, miten oli, toivottavasti saatte mahdollisimman pian vastauksen ja paraneminen lähtee alkuun! Pieni Tuisku-raasu, miksi sitä noin kovasti koetellaan ;(

    Iso rutistus, kaikille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palovammaksi ell:i tätä epäilee. Pitäis kuulema ottaa näytepala haavasta, mut äippä ei anna mua enää ronkittavaksi. On meillä aika torstai-illaksi, mut jossa kaikki on hyvin, niin me perutaan meno.

      Joo, kyllä mulla on ollu tänä vuonna tapahtumia vaikka muille jakaa. Toivotaan terveyttä meille kaikille!

      Poista

Kiitti kommentista, kamu!