sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Sisustusuutisia


Myrsky: Tulin vaan kertomaan, että meillä sisustetaan. Meillä miehillä ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Äippä määrää kaapin kopan paikan.

Me saatiin tilava muovinen koppa. Meillä oli rottinkinen, äipän mielestä nätti ja Tuiskun mielestä tosi kiva askarteluväline. Arvaatte varmaan kumman tahto voitti. Äipän. Rottinkikoppa on ties missä ja tuota muovikoppaa ei Tuisku ole, vielä, älynnyt nakertaa.

Olis kiva nähdä teidän lempparikoppianne...

Menokasta sunnuntaita teille kaikille!

25 kommenttia:

 1. Siellähän on ollut varsinainen sisustuskilpailu - Tuiskun ja äipän! Hieno kuva, kertoo tarinan selkeästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Äippä on voitolla. Parhaani kyllä yritän...

   Poista
 2. Pennuthan tietenkin nakertaa jotakin koko ajan. Rottinkikoppa oli varmaan ihan koukuttava siihen tarkoitukseen. Etkö itse yhtään kokeillut hampaan tehoa pajuun? Niin, ja kohta on varmasti myös muovikoppa atomeina. Siis, jos Tuiskulta kysytään. Teräksinen olisi varmempi.
  Annetaan me miehet naisten ja erityisesti äippien sisustaa ihan rauhassa. Ja nautiskellaan sitten tuloksista. Kunhan ei sitä teräskoppaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Mä päreytin Pyry-papan rottinkikopan pentuna. Sitä oli kiva nakertaa, mut sitten se hajos kokonaan ja tilalle tuli kangaskoppia.

   Tuisku: Teräskoppa! Mä kyl uskoisin, että mä siihenkin saisin aikaiseksi uusia muotoja. Nakerranhan mä metallivetoketjutkin palasiksi. Vai onks ne vaan niin heikkoo tekoo.

   Poista
 3. Nellillä on kans muovikoppa - reunasta nakerrettu. Ehkä Tuisku vielä kokeilee voiko muovikoppaa muovata hampailla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: En oo vielä kokeillu nakruttaa muovikoppaa, mut onhan tässä aikaa...

   Poista
 4. Teillä käytännöllisyys ajaa kauneuden edelle... Voi harmi. Jospas sitten myöhemmin Tuisku osaa arvostaa luonnonmateriaaleja. Tai mitenkäs olisi pahvilaatikko? Ne eivät maksa paljon ja ovat aika suosittuja kissakodeissa. (Meillä ei kyllä semmoista ole.) Niissä saa hampaat puhdistettua samalla. Hampaita ei sitten tarvitsisi harjata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Arvaa mitä me tehdään pahviloorille? Me tyästetään ne ja tosi nopeesti. Silpuksi. MOT.

   Pahviloota nukkumispaikkana olis tiätysti ekoloogista ja kiärrätysajatuksena viahko, mut ei ne kestä kulutusta. Kovaa kulutusta. Keh heh. Toi muavikoppa on ikuinen. Paitti jos meijän Naskalihammas iskee sen reunoista kiinni.

   Poista
 5. No tossa kopassa mahdutte kyllä molemmat pötköttämään pitkänä, eikä varmana tee tiukkaakaan! Mä katoinkin heti jo ennen kun kuin sun uutiset Myrsky, että hei onkos teillä uusi koppa :-) Maurilla oli pentuna pahvilaatikkoja koppana, ja voit Tuisku varmaan arvata, että niitä uusittiin aika usein...nykyäänhän Mauri-setä nukkuu vaan sohvalla tai sängyssä, tosin emäntä on kyllä pohtinut semmoisen memory foam-koirasängyn ostoa mäyräkoiralle, mutta epäilee vahvasti, että päätyisi vaan nukkumaan sinne itse....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Oikeessa oot, hyvin mahutaan, paitti että varmaan mikään maailman tila ei riitä meijän Tuiskulle, kun sen pitää AINA rojottaa osittain mun päällä tai tiukasti kyljessä. Ehkä siitä on jopa hyätyy talvella, ku on vilposta.

   Vai nukkuu Mauri-setä vaan sohvalla ja sängyssä! Onnen myyrä. Oho, tommonen hiano sänky tekis varmaan hyvää Mauri-sedän kropalle ja miksei emännällekin. :)

   Poista
 6. Heippa poijjaat. Minulla on käytössä kolmannen polven divaani. Siis olen perinyt sen edelliseltä talon koiruliasukkaalta ja se taas edelliseltä. Hyvin on kestänyt, yhtään ei oo hampaiden jälkiä. Äipän puuseppäystävä (ylläripyllärinä lahjoitti) on tehnyt sen puusta, siinä on lyhyet jalat ja se on maalattu valkoiseksi. Äippä on joskus luvannut kirjailla reunaan tassunkuvia ja meidän kaikkien siinä asuneiden nimet, mut aikomukseks sekin on jäänyt. Divaanissa on patja ja sen päällä viltti. Näitä pehmukkeita on kuulemma jouduttu useaankin kertaan uusimaan, kun edeltäjäni ovat olleet enempi siivooja/tuulettajatyyppejä. Mä en kauheesti tykkää olla siinä, joskus lepäilen kun rauha on maassa, muutoinpa en. Mieluummin körnötän äipän viressä lattialla tai sylkyssä nojatuolissa. Yks lempparipaikka on myös keittiön pöydän alla. Siellä on hyvä suojainen paikka seinää vasten. ”Katto” pään päällä ja liinan reunat sen verran alhaalla ettei mua heti huomaa. Sieltä on hyvä tarkkailla eteiseen päin, onko joku lähdössä… pääsenkö mukaan.
  Teijän äippä on aivan selvästi hurahtanut fensuitshiin… joo-o olen kuullut et semmostakin on. Pääasia sisustuksessa kuitenkin on, että teidän uusi koppa on asennettu niin että teillä on siitä helppo tarkkailla talon tapahtumia. Miks et Tuisku askartele puruluilla??? No vitsi vitsi, tiedän että kaikki luvaton on niin paljon mielenkiintoisempaa kuin luvallinen. Terkuin Pipukka. ps. mälsä-sunnuntai, en oo viel ulkoillu ku sataa vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Sulla onkin tunnearvonen perintö divaani. Sitä kantsuukin vaalia eli ei siis järsiä kaikkia jalkoja, kuten Tuisku. Juh.

   Myrsky on kans tommonen tuulettajatyyppi. Hirmee myllinki käy, kun pitää sisustaa äipän laskostamat huavat kopissa ja iglussa. Tää uus koppa on tosiaan keskeisellä paikalla, fensuitsit ja sishut kohillaan. Nähdään ku iskä ja äippä kattoo telliä ja he näkee meidät.

   Tuisku: Kyl mä järsin puruluita ja pöllytän pehmoja, mut ne ei aina riitä tai en viitti lähtee hakeen, vaan jyrsin lähintä kohdetta, kuten koppaa. Ei oo kuule täälkään lämmintä. Tuulee niin että meinaa korvat irrota. Toivotaan, että teillä sade loppuu ja pääset mammas kanssa pinttelemään metsään.

   Poista
 7. Hieno tuo teidän uusi nukkumapaikka. Se olis kyllä vähän liian kova mun makuun.
  Mullahan on se punainen pehmopeti, jossa nukun yöt ja sitten se ruudullinen kissan pehmokoppa, jossa otan päivätorkkuja ja hengailen esimerkiksi luita syödessäni. Emäntä sanoo, että nuo on hyviä sänkyjä, ne kun voi pestä aina tarvittaessa (mun mielestäni ei tartteis pestä ikinä). Ihan sama mulle, kunhan on pehmeä, lämmin ja reunallinen peti. Haluan nääs aina käpertyä reunaa vasten sykkyrälle, siinä on turvallinen olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Juu, reunat pitää kopassa/pedissä/vankkurissa olla ja pehmeetä kans. Tossa muovikopassa on hiano toppapatja, jossa on luun kuvia. Oikein sopiva meikäpoikien varrelle.

   Kato ku sä joudut nukkuun yksin, niin sä tarviit ekstra pehmeyttä. Meillä Tuisku pitää mua tyynynään.

   Poista
  2. Mun pitää sanoo emännälle, että lukee tuon sun kommentin. Ehkä sillä VIIMEINKIN menis sit perille se, että mä tarviin kaverin, joka vois toimia paitsi seurana myös tyynynä.:)

   Poista
 8. Mul ei oo lempparikoppaa, kato ku mul on koko soffa. Siin on kyl makosaa koisii, etenkin, jos joku tulee viekkuun ;) Onneks meillä on noita äippiä, niin ne saa välillä noita "sisustus- yms. kohtauksia, eikä ne ehdi niin paneutua meidän koissujen touhuihin. Pahus vaan, kun äippänne huomas liian aikaisin Tuiskun tuunailut. Ei tainnut poju ehtiä saamaan hommaansa valmiiksi? Kokeile tuunata jotain muuta välillä ja palaa sitten aiheeseen, jos tilaisuus tulee. ;DDD
  T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Niin, sulla on oma sohva, meillä vaan näitä koppia. Ei ees sänkyyn päästä. Tuiskun tuunausnakerrukset jäi pahasti kesken. Nyt koppa keikkuu kaapin päällä odottamassa Tuiskun kasvamista ohi pureskeluajan. Kyl mäkin muistan kuinka kiva oli purra jytyyttää ihan KAIKKEE.

   Poista
 9. Ainoa peti, jota meillä ei hajoitettu, oli sellainen muovinen koppa. Se koppa vaan kävi Ossille liian pieneksi. Aina sojotti joko takajalat tai pää ulkona:) Sitten Ossi päättikin siirtyä yläkerran sohvalle tai vierashuoneen sänkyyn. Sitä väliä se vaelteleekin öisin ja miettii, hmm kumpi mahtaisikaan olla nyt vuorostaan parempi. Aamuisin se löytyy yleensä sohvalta:). Se on hyvä poijjaat, jos on jing ja jang kohdillaan. Vai mitä ne nyt ovat siinä fengshuissa? Meille se sisustaminen ei oikein sopisi. Pitäisi luopua niin paljosta tavarasta:) Voisi mennä mäyriskin vahingossa... Terveisii M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Ei oo hyvä liian piäni koppa, ei. Pitää välillä mahtua kääntämään kylkeekin. Ossilla on makosat oltavat, kun voi vallottaa koko sängyn tai sohvan. Kyllä varmasti uni maittaa.

   Meijän äippä on vähän tarkka, että happi kulkee ja on hyvät fiilikset.

   Poista
 10. Ollilla on rottinkikori, ollut alusta asti eikä ole kertaakaan purtu. Tosin korissa nukutaan vain talvella, leivinuunin vieressä. Kesällä Olli nukkuu sängyssä tai sohvalla. Mikähän tässäkin on se ratkaiseva tekijä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Rottinkikori oli ostetu Pyry-papalle. Sitten kori oli vähän aikaa hyllyn päällä, kun Myrsky meinas sen järsiä päreiks. Sitten järsimisvaihe meni ohi ja kori pääsi käyttöön. Kunnes Tuisku tuli taloon ja koppa on taas jäähyllä.

   Miks ihmeessä tarvii ostaa tommosia koppia? Me vaan kysytään. Olli on lämpöhakunen.

   Poista
 11. Siis, taas niin mainio kuva! Pikkubroidi siellä taustalla kömpii uuteen punkkaan, kun sinä vanhempana, Myrskyliini, tulit raportoimaan meillä uudistuksesta. Ihania olette kumpainenkin! <3 (Muoviset kopat on muuten meilläkin vuosien saatossa syrjäyttäneet melkeinpä täysin pehmeämmät ja kauniimmat. Käytännöllisyys on vieny voiton. ;D)

  Kiitos hei postausideasta. Täytyykin kuvailla joskus tässä tyttöjen makuupaikkoja. Meilläkin on sisustussaralla yksi uutuus, joka yllätti monikäyttöisyydellään emännän täysin. Jokos alkoi jänskättää, että mikä se sellainen on? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Kyl toi Tuisku on kieltämättä symppis ja avuton ja vähän kömpelökin. Siitä on koko meidän porukalle ja blogikamuillekin riemua.

   Äippä ihmettelee miksei hän älynnyt aikaisemmin ostaa muovisia koppia. Ovat käteviä ja varmasti pitkäikäsiä. Petivaaruja vaan vaihtelee ja pesee.

   Kiva, jos viittit postailla typsyköiden pedeistä. Kyllä kuule jänskättää. Mikähän se mahtais olla? Kolmas mäykky?

   Poista
 12. Meillä Äippä on tehny meille vanhasta patjasta omat sängyt, joita me vaihdellaan aina mielialojen mukaan. Se millä makaa on kuitenkin aina huonompi kuin toisella :) Niissä sängyissä on monta monta koiraa meidän kaverina aina nukkumassa, kun ne patjat on päällystetty Marimerkon koirakankaalla :) Ei siis nukuta koskaan yksin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teijän äippä on (siis) kätevä ja osaa kekseliäästi kierrättää, niiku toi patjajuttu. Niin, mikä siinä onkin, että sen kaverin luu tai peti tai mikä tahansa on AINA houkuttelevampi ja PAREMPI kuin oma? Toi Marimekon koirakangas kuulostaa just sopivalta.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!