maanantai 24. syyskuuta 2012

Myrsky ja Tuisku sähkömiehinä

Muistaako kukaan elokuvaa Pekkä ja Pätkä sammakkomiehinä? Me mukailtiin meijän postausotsikko myätäileen Pekkaa ja Pätkää. Me ku kuulema ollaan ku Pekka ja Pätkä tai Majakka ja Perävaunu. Ei me ny osata sanoo, että onks noi arvonimet arvonnousua vai sitten ei.


Meillä meni uuni riks ja poks ja äippä osti uuden. Meijän vakkarisähkömiäs tuli asentaan sitä uutta uunia. Mehän heti tietysti rynnättiin apupojiksi. Ja täytyy kyllä myäntää, että hyvin me se uuni saatiin kytkettyä. Ollaan me niin eteviä!

35 kommenttia:

 1. Olette te kyllä aika taitavia poikia. Taatusti on ollut kovasti apua sähkömiehelle ja ihan selvästi tuossa kuvassa neuvotte häntä jossakin hyvin tärkeässä asentamiseen liittyvässä yksityiskohdassa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan, ollaan ja monitaitosia kanssa. Semmosia jokapaikanhöyliä. Ollaan mukana kaikessa vaikkei pyydettäskään. Onneks tolla meijän vakkarisähikäisellä on omakin koira, niin hän ei koskaan herppaa meihin.

   Poista
 2. Elokuvan nimi muistuu mieleen kyllä, vaikken tiedä olenko sitä koskaan nähnytkään. Tunnelma taitaa välittyä kuvasta!

  VastaaPoista
 3. Mäkin oon mielelläni kaikessa apuna. Paitsi jos kuuluu kovia ääniä. Etteks te pelkää poraamisen ääntä tai muita sähkömiehen aiheuttamia meluhaittoja?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, me mäyriäiset ollaan tosi auttavaisia luonteeltaan. Vaivaks asti, sanoo äippä. Pelättäs, jos porattas, mut ny sähikäinen oli hiljanenviljanen. Joo,

   Poista
 4. Ainaki komeet oli pyllistykset :D Mut kyllä pari neuvoo antavaa pitää joka sähkömiehellä aina olla :)

  VastaaPoista
 5. Melkoisia moniosaajia tekin olette! Kiva että teidän apu kelpasi. Täytyyhän sähkärillä appari tai kaksi olla:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosta vois kehitellä slouganin: Sähkärillä appari tai pari, niin...

   Poista
 6. Muistakaa olla sitt erittäin varovaisia - varsinkin noissa sähköisissä asennushommissa! Tuli mieleen se Myrskyn sähköinen kokemus...
  Edelleen sateet jatkuu ainakin täälläpäin, ja vapaaehtoisia lenkkeilijöitä ei oo näkyny:)
  Vauhdikasta syyskuun vikaa viikkoa kuitenkin:)
  Tiitulta pusuja pojille;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: En oo sen gaumeen säkärin jälkeen kyllä nakerrellu sähköjohtoja. Mut arvaas mitä! Tuisku on hanakka sähköjohtojen perään. Se on jo nakertannu kuulokkeiden sähköjohdon poikki ja tulostimen piuhan. Ny on kaikki johdot nostettu seinälle ja loput voideltu Tabascolla. Tuisku kerjää ittelleen vaikeuksia...

   Vettä täälläkin sattaa lottuuttaa. Ei paljon houkuttelu lenkuroille. Eipä. Terkkuja Tiitulle!

   Poista
 7. Voi pojat, te taidattekin olla semmosia renessanssi-koiria, kun taidatte oikeestaan ihan mitä vaan? Virkaintoisuushan se on ehta mäyräkoiran tunnusmerkki, erityisesti työnvalvojan roolissa, joten on se hianoo nähdä kaksi innokasta virkailijaa työssään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Renesanssi-koiria! Kuulostaa just meiltä. ;)

   Meikämäykyt kunnostautuu työnvalvojina, olipa tehtävä mikä hyvänsä, vaikka meidän piällysmiässavolainen äippämme sanoo, että yks työnjohtaja riittää joka perheessä. Ei me olla yhtään samaa mieltä hänen kanssaan, mutta antaa olla luulossaan.

   Poista
 8. Myrsky on tutustunut sähköön henkilökohtaisesti ja sillä on siksi sähkötyönjohtajaoikeudet. Tuisku on vielä harjoitteluvaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Joo, näin pääs käymään. ;) Toivottavasti Tuisku ei nakertele enempää noita johtoja, on meinan semmonen sokkikokemus se sähköisku. Siinä ripaska lentää. Hyhy hyh.

   Poista
 9. Meitin kommentointiyritys taisi lentää bittiavaruuteen:( Uusi yritys.
  Ilman muuta hyväkin sähkömies tarvitsee kunnon piällysmiehen, tai vaikka kaksi. Hyvä, kun olette valppaina, että menee piuhat oikein päin!
  Onneksi teitä ei voi sanoa Ohukaiseksi ja Paksukaiseksi! Kumpi on Pätkä?
  Meikäpoika ei juuri välitä sähköhommista, kun ne johdot haisevat ei-ruualta. Mutta tuo tabasco on hyvä kikka, jos se meidän pikkuveli sattuisi olemaan sähkömiesainesta. Pikkuveli kasvaa siellä Tsekissä, sen nimeksi taitaa tulla Ball Boy Androis. Hyviä ehdotuksia kutsumanimeksi otetaan vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja onneks meijän sähkömies osas arvostaa meijän työnjohdollisia taipmuisiamme.

   Tuisku on Pätkä tai Tumppi pikemminkin.

   Ball Boy Anrdois! Mistä näitä nimiä oikeen tulee. Aatun kanssa sopii Beetu.

   Poista
 10. Niin hauska kuva taas kerran! Kolme poikaa vierekkäin byllyt bystyssä, hihhihhihhih! :D:D

  Kuvasta tuli mieleen tapaus, joka sattui kauan sitten meidän asuessa Helsingin keskustassa kerrostalossa, kun Rosa oli vielä nuori tyttönen. Tulimme lenkiltä Rosan kanssa, kun tapasimme rappukäytävässä minulle tuntemattoman miehen raksavaatteissa. Hän kyykistyi rapsuttelemaan Rosaa ja sanoi, että minulla on mukava ja tosi avulias koira. Olin ihan kysymysmerkkinä, kunnes mies selitti olleensa edellisellä viikolla päiväsaikaan meillä korjaamsaa vuotavaa hanaa. Rosa oli kuulemma tervehtinyt hänet ensin ylitsevuotavasti ja osallistunut myös korjaushommiin innokkaasti. Tervetuloa vaan varkaat, tai jotain.. ;D Kerrostaloissahan on monasti sellainen systeemi, että huoltomiehet yms. käyvät asunnoissa tekemässä korjauksia, vaikka asukkaat eivät olisi kotona. Mitenköhän Peppi Lotta käyttäytyisi vastaavassa tilanteessa.. ;D

  Tutvallisia asennuspuuhia sinne teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän me byllyiltiin ja valmista tuli. Ny voidaan taas paistella uunissa vuokaruokia ja lihaa. Namsku.

   Peppi Lotta antais asentajalle kyytiä, niinkun kyllä mekin, jos oma väki ei oo kotona. Turha on rapistella ovella, me kyl ollaan valppaina ja kuulolla. Eiks jeh, Peppi?

   Poista
 11. Kyllä toi ihmisväki olisi aivan pulassa ilman mäyräkoiria. Olisi meilläkin jäänyt varastot ja autotallit rakentamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollikka, sä oot kyl mestarirakennuttaja, tai siis... Onks siilii näkyny?

   Poista
  2. Eilen illalla olin iltapissalla ja ISO siili meni tien yli. En nähnyt sitä, kun oli niin pimeää, mutta makiat tuoksut siilistä tuli. Äijä piti hihnan tiukalla, etten päässyt ihan lähelle. Pahus.

   Poista
 12. Pikku apulaiset työn touhussa... hauskaa ja sähkömieskin oli varmaan mielissään apujoukoista. Minullakin on usein beaglekaksikko apureina, etenkin ruuanlaittohommissa ja tiskikoneen täyttämisessä.

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Pimu ja Typy tietävät missä on kodin parhaat apajat. ;)

   Poista
 13. Harmitus sitä äipän uunia, mutta toisaalta - saihan hän sitten uuden, entistä ehomman tilalle. Mukavaa kun olitte auttamassa sen paikoilleenlaitossa. Myrskyllä ainakin on kokemusta noista sähköhommista ;) Oli siinä varmaan sähkäri innoissaan kun oli kaksin kappalein innokkaita apumiehiä auttamassa.
  Makoisia leivonta- ja ruoanlaittohetkiä uuden uunin parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä oli riemuissaan, kun sai/joutui ostamaan uuden uunin, ku entinen oli melko pintynny. Ei me ymmärretä, että kuinka. Onks meijän äippä vähän laiskanpulska?

   Sähkäri kyl meistä tykkää. Aina ensin rapusttelee meitä ja sitten alkaa reippaasti tekeen töitä.

   Joo, kiitti! Toivottavasti siält uunista putkahtaa jotain meijänkin ahnei... eikun suihin. :D

   Poista
 14. enpä ollut tuntea itseäni noin komeiden herrojen seasta... t:sähkäri

  VastaaPoista
 15. Vitsi,ois pitänykkin palkata teidät tonne systerin uuteen kotoon kun siällä tarvitaan sähkömiähii. Siis ihan totaalista respektii. Tehän osaatte vaiks mitä.
  En oo ihan varma ketkä ne semmoset pitkät ja pätkät tai majakat on, mut kyl te ootte munst semmosii supermiähii ennemminki
  terveisin Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, Essi, respekteistä. Tarttisko meijän perustaa myös joku sähköalanyrityskin? Meillähän on jo se Puutarhapojat Oy. Tarvii miättiä, että revetääks me niin moneen paikkaan, ku tiätysti ihan kaikki meijät haluaa. ;)

   Poista
 16. Myrskyn, sinulla on näköjään saman näköinen kaveri kuin itsekin olet, miten teitä erottaa ollenkaan toisistaan.

  Sade päivänä aloin kerään takaisin blogeja mitä aina seurasin enenen vuodatuksen ogelmia. No,niin nyt on osote ylhäällä ja saan seurata teidän puuhia jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Ei meitä enää oikein erotakaan. Tuisku on niin kovasti kasvannu. Me ollaan muuten saman värisiä, mutta Tuiskussa on mustia juovia niiku tiikerissä.

   Kiva ku löysit takas meijän seuraamme!

   Poista
 17. Noinhan ne hommat sujuu paljon nopeemmin, ja sitä myöten halvemmin.;) Mäkin tykkään olla mukana avustamassa, mut sit mä lähen kauemmas, jos käytetään jotain mölyäviä vempaimia. Niistä mä en tykkää ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa noin, me ollaan tämmönen kokonaisedullisuuspaketti. ;) Ei mekään tykätä melukapistuksista. Gaumeita.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!