lauantai 21. heinäkuuta 2018

Lampaita äitin oomme kaikki...

Meijän äipän sanavarasto on melko köykänen sekä kaponen.
Hänen suasikkisanansa o EI ja OOTA.
Täs esimerkki, ku oltiin Elonkiarrossa aamusta.

: Hurjan kivoja karvapallukoita tual pellolla.
Onks noi niitä Tanhupallon Karvamatoja?


 Äippä: Oota!


 : Olisin vaan halunnu koklata,
että onks noitten Karvamatojen turkki pehmosta.
Äippä: Ne on lampaita.
: Sulla sitten ei oo yhtään miälikuvitusta.
Tosikko!


18 kommenttia:

 1. Kuule tyttäreni Wiima, meidän on vaan totuteltava naisihmisten tosikkomaisuuteen. Sitkeästi kun pidät pääsi niin jo kahdeksan vuoden päästä siellä on hieman rikkaammalla mielikuvituksella varustettu äippä. Puhun ihan omien huomioideni ja kokemukseni syvällä rintaäänellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pappa, pahaa pelkää, että äipän päähän ei mahu mitään hauskaa, sillä häntähän koulutti ensin Pyry-pappa 16 vuatta ja sen jälkeen Myrsky on kouluttanu 7 vuatta Tuisku-veikan kaa, ja mä jo 9 kuukautta. Ei hyvältä näytä. Joo ei.

   Poista
 2. Nuo taetaa olla kaekkiin äeppiin suosikkisanat. Vuan ompas sielä ollunna mukavannäköstä sakkija! :) Oes tuo kyllä ollunna vähintäännii kohtuullista että oesit piässynnä vähä ies niitä haestelemmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tästä aiheesta on kyl kirjuuteltu monta kertaa, mut ei vaan tahti muutu, Iivari. Olis varmalla ollu pehmoset turkit noilla pörryköillä.

   Poista
 3. ei ne mitään lampaita tai karvamatoja ole, ne on joko kermakakkuja, lakritsikakkuja tai suklaakakkuja riipuen minkä värisiä on. (suom huom. miun kotiseudulla karitsoja sanottiin kakuiksi), ja jossain välissä bää-eläimet muuttuivat erilaisiksi kakuksi, tai jos ne eivät ole kakkuja tai siis laumassa ei ole karitsoja mukana, niin silloin ne ovat pampaita,yksikkömuotoa ei ole vaan vain pampaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ku hauskaa, routa. Teil on miälikuvitusta (toisin kuin eräällä).

   Poista
 4. Meidän emäntä kävi tänään yhdellä keokätköllä ja sinne piti kävellä lammasaitauksen läpi. Siksi me ei päästy mukaan. Aluksi oli ollut ihan rauhallista, mutta sitten oli kuulunut taputaputapu ja emäntä ja sen kaveri oli ollut lammasten ympäröimiä. Kuulemma ihan koiramasia. Nuuskuttelivat ja vähän ehkä näykkivätkin. Oottivat varmaan jotain ruokaa... Että kyllä sinäkin olisit voinut ihan hyvin tehdä vähän lähempää tuttavuutta noiden karvamatojen kanssa. Ainakin nuuskutusetäisyydeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Teijän äippä on rohkee, Hugo ja Vito, meijän äippä olis pelänny ja juassu kirkuen karkuun lammaslaumaa. Mamero. Toki olis ollu päheetä teijän päästä mukaan, nuuskutteleen. Tiäsittekö, että noista karvapallukoiden karvoista tehään villasukkia? Outoo.

   Poista
 5. Joo, niin tuttua. Toi meidän kissamamma on ihan kamala räpätäti, mutta meille se sitten osaa käyttää just paria sanaa: EI ja ODOTA!
  Terveisin, Triolalalat

  VastaaPoista
 6. Lampaat on ihan hauskoja vekkuleita, vaikkei mäyräkoira oikein tiedä, mitä niitten kanssa tehdä. Pitäisikö niitä ajaa vai väistää? Emäntä sanoo, että sen lapsuuden suomenlapinkoiraystävä Oona olisi lenkillä mieluiten vain jäänyt istumaan ja katsomaan rauhallisesti laumassa nyhjääviä lampaita vaikka loppupäiväksi. Paimenkoirilla on oudot mieltymykset...

  VastaaPoista
 7. Meillä tanakasti rähistiin lehmälaumalle, jotka siirtyivät laiduntamaan tulotiemme viereiselle lohkolle. Alun ponnekkaat rähinät loppuivat siinä vaiheessa, kun noin 30 nautaa tuli nauramaan aidan reunalle. Ihan vissisti koiran näkövinkkelistä kantturalauma näytti kuitenkin vaikuttavalle. Pystyssä itsevarmasti sojottanut häntä laski nopeasti, ja haukut loppuivat.

  VastaaPoista
 8. Vai karvamatoja :) Olis varmaan ollu kiva päästä tutustumaan lähemmin :) Minullapa oli lapsuudessa elättinä musta pässi jolla oli valkea otsa ja se puski kaikkia muita muttei minua :)
  Hyvää mutta toivottavasti ei liian helteistä viikkoa :)

  VastaaPoista
 9. Looks like your pup like to watch the sheep! My dog is a huge fan of horses... he goes crazy every time he sees one come across his path. Which is why we have to be super careful walking him through the park. Great photos, hope you had a wonderful weekend.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello! Yes you are right, our puppy loves all animals and always tries to make acquaintance with them.
   Greetings to you all from Wiima and her family

   Poista
 10. Kiva kun pääsit noin lähelle lampaita, äippä oli ehkä oikeassa kun ei päästänyt samaan aitaukseen (siis ehkä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiva noita pörrikkäitä oli kattella, tosin viäl hauskempaa olis ollu päästä kuonotteleen niitä, Liinukka ja Nero, mut aina ei voi onnistua, ei varsinkaan ku hihnan päässä on tommonen mötikkä ku äippä.

   Poista
 11. Voi Wiima! Meidän Eka rakasti myös lampaita. Yritti aina aitaukseen, että olisi päässyt niiden kanssa leikkimään. Mutta nyt me mentiin ristiin, kun mä olin tuolla Elonkierrossa maanantaina. Yritin katsella, että näkyisikö teidän näköisiä koiria ihan vahingossa, mutta eipä ollut. Joku beagle siellä oli haukkumassa lehmiä, mutta kun kaveri lähti tulemaan kohti, niin haukku loppui justiinsa. Oli siellä niin kaunista. Olen laitellut kuvia instagramiin, mutta niissä ei ole koiria. Höh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, olispa ollut veikeetä, ku oltas tavattu, sä olisit tullu sanoon, että ollaan plokista tuttuja koiria. Ou jee! Lampaat oli jo tottuneet ihmisiin ja koiriin, keväällä ne oli säikkyjä.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!