lauantai 3. helmikuuta 2018

Lelkkuja, lumisadetta ja haukunestopannat

Koiramamma kävi kyläs,
ja toi, tiätty ku hän ei käy koskaan tyhjin käsin,
meille uusia lelkkuja.
Vanhat onkin jo tyästetty hualella,
ja osa matkannu roskikseenkin.
Mitään ei tunnusteta, eikä myännetä.
Ittekseen ne lelkut tyhjenee ja räjähtelee.
Vai pitäskö syyttää naapurin Mustia?
Joo.

 

Ootettiin joukolla, 
ku Koiramamma raksi lelkuista hintalappuja pois.
Sitten hypittiin intopiukkana,
mut eihän se semmonen peli vetele,
totes Koiramamma,
ja komensi meijät istumaan nätisti.
Joo, istuttiin.
Myrsky otti varaslähdön,
mut onneks jokaiselle oli oma mialuinen lelkku.
Wiimalle piänin.

 

Pihalla oltiin viäl iltamyähälläkin,
kun oli mukavaa palloilla ja peuhata lumisateessa.
Korvia piti välillä ravistella,
ku lunta tuppaantu vääriin paikkoihin.


Joo, äipälläkin on uusi lelkku.
Meille koulutuspannat,
jokka toimii kaukosäätimellä.
Ollaan kyl sitä miältä,
että nää lelkut olis voinu jättää ostamatta.

Äippä: Hyvin koulutuspannat toimivat,
on tarvittu vain pienin värinä,
niin kuono menee suppuun.
Tarkoitukseni on,
että naapureita ja tielläkulkijoita ei haukuta tauotta.
Kaukosäädin on upea juttu,
sillä voin säädellä kumpaa koiraa kiellän värinällä,
sillä isolla pihalla ääneni ei aina tavoita koiraherroja.
Pojista ei ole tarkoitus tehdä täysin hiljaisia,
vain hillitä päätöntä räksytystä.
Myrskyllä ja Tuiskulla on todella kaikuvat äänet
ja hirmuinen vahtivietti.


10 kommenttia:

 1. On teillä upea Koiramamma! Ihana ihminen. Mulla on kummitustätsy, joka eilen kävi iltaa istumassa ja toi mulle hienon pallon. Ja eukko sai lahjakortin viimekuisen vanhanemispäivänsä kunniaksi.
  Onpas kenkulta vaikuttavat pannat teillä. No, ehkä onnistutte muotoilemaan ne värinättömiksi ;) Arvatkaas käykö eukon päässä rattaat isolla vaihteella, kun miettii josko mullakin sellainen panta toimisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuoama, juu, ja Koiramamman lisäks myäs Ensku tua meille usein leluja tai hyvyskää, joten kyl meijän kelpaa olla ja elää. Vaan on sulla mukava kummitätsy, ku tua lahjoja, molemmille, tiätty hyvä seura on viäl parempaa ku lahjat.
   Harmi ku asutaan kaukana toisistamme, muuten voisit testata pantaa. Ei toi panta haittaa nimeksään menoo ulkona, eikä me olla ressaantuneita, meinaan ottaa se jatkuva haukkuminenkin voimille.

   Poista
 2. Kyllähän sen haukun pitäisi mennä poikki, kun työnjohto sanoo ilmoituksen riittävän. Aina voi oppia uutta ja tekniikka on ihmeellistä. Opettavaisia värinöitä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, näinhän se on, ja sisällä se komento vielä toimiikin, mutta ulkona me ei kuunnella tai kuulla, vaik äipällä on kyl hyvinkin kuuluva ääni, mut toisaalta äippä ei haluu karjua pihalla, sitähän ne naapurit varsinkin säikähtää. Juu, ollaan kyl opittu jo olemaan hiljasempaa, saahan kyl ilmottaa, että tultiin pihalle ja haukataa muutamia kertoja muutenkin, mut heti kun mennään rajalle räksyttään tulee värinöitä, kummasti siinä kuono napsataa hämmästyksestä kiinni. Äippä on tyytyväinen ja varmasti koko naapurusto kans.

   Poista
 3. Koeramamma <3 <3 Vae tuommoset pannat...hmmm... kuhavvuan ee saes nyt joku tietty naesimmeenen tuas vaekutteeta. Männöö meekäläeseltähhii sanavvappaas vielä. Vaekkee tiälä peräkylällä kyllä kukkaa vieras niistä haakuista hätkähä. Meellon joka nuapurissa koera ni ovat tottunna :) Ehken seon toesta teellä sielä jos on siinä iha hollilla nuapurit. Hyvähän se kaet on jos ee iha joka rassaasta haakuta :) Joko Wiimalla on ruvenna vahtiviettijä ilimenemmään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, hyvin on oppivainen toi meijän sisko, viksu. Osaa jo haukkua ku ollaan sitä pontevasti opetettu. Ois vissiin pitäny samantein hankkia 3 pantaa. :D

   Poista
 4. Toivottavasti pannat auttavat. Me ei haukuta, mutta kus...n. Maaliskuussa, kun isäntäväellä on loma, kulkuset lähtee. Piste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo ja Vito, se on hyvä, että ootte hiljasia veikkoja. No joo, mitäpä me niillä kulkusilla tehään, ku ei oo joulukaan ympäri vuoden. :)

   Poista
 5. Koiramammat on parhautta!

  Tuollaiset pannat onkin uusi tuttavuus minulle. Meillä on Typylle haukunestopanta, joka suhauttaa jotakin sitruunalinimenttiä, kun haukutaan. Vähälle käytölle se vaan on jäänyt. Luultiin, että remmiräyhääminen loppuisi sen avulla mutta ei... olisikohan tuollainen "kaukopanta" parempi... Hippu kun haukkuu ovikelloa sekä ylipäätään ulko-ovesta sisään saapuvia (ennen kuin hoksaa, että sehän onkin tuttu tyyppi).

  Terkkuja koko teidän laumalle meidän likoilta!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, meillä oli kans semmonen suhutuspanta, mut ei sillä ollut mitään tehoo, sillä Myrsky haukku aina säiliön tyhjäks. :D
   Juu, meilläkin haukutaan ovikelloa ja pojat on opettaneet Wiimankin haukkumaan. Kaukopanta on toiminut mallikkaasti. Muiskuja!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!