maanantai 15. kesäkuuta 2015

Punahäntäinen koira ja muita tarinoita

Kyä taas tänään tuli todistettua,
että se nainen, joka asuu täällä äippä,
on pikkusialunen ihminen.

Jaa miks?
Mepä kerrotaan.
Äippä maalas vajaansa sisäpualelta, punasella värillä,
ulkopuolella sataaripsutteli vähän päästä.
Me pelattiin palloo.
Tiätty!

Ja tehän tiiätte meijän pallot,
jos ne ei plumsahda lampeen,
niin ne lirvahtaa koloihin ja
tässä tapauksessa vajan alle.
Tiätty!

Äippä jumppas kiitettävästi ja kapus tikkailtansa alas 
koukkimaan sitä juupelin (äipän ilmaus) palloo siältä vajan alta.
Ehkä noin kymmenen kertaa.
Joo.
Sitten äippä hyyty.


Äippä vaan seiso siällä tikkaittensa yläpäässä
maalipytty ja sivellin kädessä ja
kiältäyty auttamasta.
Me sit itte hyäkättiin sutena pallon kimppuun,
älämölö päällä.

Lopulta äippä armahti meijät ja
koukki pallon esille.

Punahäntäinen koira?
Jep.
Se oli Tuisku.


(Tää on 500. postaus.)

24 kommenttia:

 1. Hieno tarina, voi teitä veijareita ! :)
  Kesän trendiväri tuo punainen, niin seinällä kuin koirulin ahterissa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, taijetaan me olla melkomoisia veliveikkoja. Onneks väri lähti ahterista. :)

   Poista
 2. Siis voi hyvä tavaton...! Kyllä teidän äippä on kilttiä sorttia ja te osaatte olla kyllä aika vaativaisia. Mutta niinhän se on, että jos punahäntäiselle (ja ruskeähäntäiselle) koiralle antaa pikkusormen, se vie koko käden. Niinh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elvis ja Hugo, täytyy myäntää, että yllättävän paljon, niiku vanhaks ihmiseks, äippä jaksaa meijän kanssa vehata. Hän taitaa tykätä meistä ja kyl muistakin eläimistä.

   Poista
 3. Ihan mahtava video! Hyvin on äippä koulutettu, oikein oiva palvelijatar. Aika lähelle minäkin olen päässyt tuohon samaan Palvelijattaren kanssa. Pysyy nainen notkeana, kun Sille järjestää liikuntaa ;)
  Hyvältä punainen väri näyttää mäyräkoirassakin, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, tänks! Me kun ollaan, ihan niiku säkin, tämmösiä kuvauksellisia, niin tottahantoki myäs liikettä ja ääntäkin löytyy. Komeesti jodlattiin, eiks jeh! Joka tarvii kuntojumppaa kantsii hankkii mäyris. Keh heh.

   Poista
 4. Ootte kyllä mainioita velikultia:) Juu... kyllähän palvelijat liikuntaa tarvii....tietty ;)
  Mukavaa juhannuksen oottelua ja palloiluja muiskujen kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa ja Tiitu, muiskuja teille kumpasellekin! Äippä valittaa polvia, ovat muka kippiit siitä konttaamisesta ja pallon perässä könyämisestä. Katin kontit, liikunta on terveellistä ja varsinkin palloilu. ;D

   Poista
 5. No kyllä on minummielestä hyvästi koolutettu immeenen tuo teejjän äeppä. Enkä nyt tarkota vuan sitä insnyörj-tutkintoo :D Kyllä ee meejjä äet ruppees iha nuin montoo kertoo palloja konttoomaan aetan alta. Eekä tuo könttyrä kyllä ies piäsiskää :)
  Vuan hieno olj tuo vitejo. Ja kommee seon määräkoera punahäntäsenähhii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, ollaan kyllä parhaamme tehty, ja vällein jouvuttu oikeen ponnistelemaan, että ollaan koulittu tosta äipästä miäleisemme. Joo. Melkonen könä se on meijän(kin) äippä, mutta kummasti hän vielä polvilleen pääsee lyykähtämään ja sielät vielä pystyyn kampeemaan. Onneks ei oo häntä pörrönen, luulisivat vielä ketuksi. Kih hih.

   Poista
 6. Voi poijjat, minkä teitte! Santtu kuunteli ihmeissään, että mistä se ääni kuuluu, kun laitoin videon päälle. Ja olipa muuten tutuntuntuiset äänet.... Samanlaista vinkumista ja ulvontaa kuuluu joskus (lue: usein) täällä meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Santtu (ja Mustikkakummun Anna)! Se on komiata ku koirat laulaa. ;D

   Poista
 7. Punainen hännänpää on komee, ei olekaan joka koiralla! Arvaatkaapa, mitä yksi koulupoika sanoi Wupesta, että "sillä on lyhyet jalat ja saparohäntä"!
  Toivottavasti väri on pysyvää laatua eikä mitään vesiliukoista. Olisit Suomen ja ehkä koko maailman ainoa punahäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, värjäähän ihmisetkin turkk... eiku tukkaansa, miks ei siis koira, Hanne ja Wuppe. Eivaiskaan! Mennään luomulla, ku äippäkin on luamuharmaa. Hih, sanopa poika hauskasti. Punahäntä oli vaan hetken huumaa, jouduin nääs pesupaljuun ja väri lähti. :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, juurikin näin, eli jos ei naapurin Musti niin sitten Pirkka. ;D

   Poista
 9. Mainio TIkkurilan maalilinja =D

  VastaaPoista
 10. Hieno video! Kyllä te olette hauskoja vekkuleita. Eikä maalitahrat mäykkyherraa pahenna.

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn emäntä, Typy ja Hippu, mukavaa ku tykkäsitte vidiksestä. Aikamoista joikaamista me kyl pidettiin. Muiskuja!

   Poista
 11. Kyllä teillä on taas ollut touhua. Ihan punahäntäinen tuli Tuiskusta tuossa pallon haku -operaatiossa. Äippä on ollut niin kiireinen, ettei ole ehtinyt mua auttamaan tässä kommentoinnissa, mutta kiitos tsempeistä, joita sain muutama päivä sitten. Minä olen edelleen punakaulainen koira, kun kaulan haava ei umpeudu. Aina kun ollaan kävelemässä se alkaa vuotaa. Varmasti mulla on liikaa vauhtia ja panta painaa sitä haavaa. Neljästä haavasta yksi on ihan kokonaan ummessa. Ne toisen koiran omistajat kävi meillä kylässä maanantaina. Oli ihan mukavaa, vaikka se emäntä yrittikin väittää että heidänkin koiralla oli verijälkiä. No, kait mä sain sitä vähän tassuilla raavittua siinä pureskeltavana ollessa. Ja toi ne mulle leluja ja herkun. Ihan jees juttu siis! Äipän pitäisi nyt varmaan soitella eläinlääkärille, että mitä tehdään, kun mun piti jo tänään saada se pahuksen kuuppa pois päästä. Mutta pojat; oikein hauskaa juhannusta! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, kovasti ollaan lähetetty sulle ilmateitse tervehtymisiä. Ota rennosti ja tuu pian terveeks. Auttasko valjaiden pito siihen kaulahaavaan? Naapuri varmaan mielellään maksaa ne valjaat. Joo, ja parempi laiha sopu ku lihava riita. Iloista juhannusta!

   Poista
 12. Tuisku ? Eik se Pirkka ollukka. hahahaaahaaa....vaik ei kyl kannata naureksii ku meil kans äippä meinaa maalata jottan. Mut se maalaa valkosel ja mustal. Et aikalail o samat färit ko mullaki. Enkyl meina mennä likikää niit purkei. Eri asia onki sit jos ne kaks ku nyt EI ol tääl, on taas sit sillo tääl. Voi olla ettei äiti maalamiset onnistu senkkä verta. Tiuku o kuanos kans joka paikas ja Onni vaa muuton hölmö.
  Oikke hyvä juhannust vaa sinne. Teil o ihan karehrittavat pihat sial. Lääni o vaik mimmosel laumal. Kyl kelppa. Terveissi täält lounaast ja halei pususii toivoo Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liftari ja Essi, vai on se teijän Onni hölmö, mut hei, me miäskoirat usein ollaan, ainaskin meijän äipän miälestä. Joo, musta ja valkonen sointuu sun turkkiis, siin on hyvä värikartta. Meijän äipällä ei oo yhtään värisilmää ja siks hän hankkii aina kaikkee kukertavia maaleja, jokka varmalla näkyy kaikkien turkista. Yäk. ;D

   Muiskusii ja terkkusii!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!