sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Toivo

Tuisku: Meille tuli kyläileen Toivo, 4,5 kk.
Toivo on samanmoinen raitaturkki ku mä.
Mut, voi gaumeeta, ku se oli arka.

Sit viäl Myrsky höykytti sitä.
Myrsky pantiin arestiin.
Mä aattelin, että täytyyhän kamuu jeesaa, ja totesin,
että mennääks Toivo ulos pelaan palloo.
No, Toivo totes, että mennään vaan.
Ja niin me sit mentiin.


Toivo ei kyl gaumeen hyvin osannu viäl pelata,
mut kyl se jo pääsi juanesta kiinni.
Seuraavalla kerralla pelit sujuu varmalla paremmin.
Joo.
Tuuhan Toivo toistekin!

24 kommenttia:

 1. Täällä on ollu aika väsy poika :) Mutta kyllä Toivo tulee ens kerralla ja toivottavasti vielä rohkeammin mielin. Minoon vähän arkajalka vielä. Äiti kovasti mua sosiaalistaa, mutta ku mä oon niin piäni ja muut tuntuu niin isoilta ja kovaäänisiltä. Väkisin tulee pupu pöksyyn. Mutta ihania kuvia. Mä en vaan milllään pysyny Tuiskun perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivo, sä oot tosiaan pikkarainen, mut kyl sä siitä kasvat. Seuraavalla kerralla harkataan lisää pelaamista ja ollaan hyvääpataa. Joo.

   Poista
 2. Hei, toi on hiano kun nuo kuvat vaihtuvat tolleen! Mekin haluttais!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta: Tämmösen gif-animaation teko on todella helppoa.

   Lataa ilmainen PhotoScape-ohjelma ja siellä on animaatio mahdollisuus. Valitset kuvat, ehkä niitä pitää vähän muokata, ja vedät ne ohjelmaan ja siinäpä se sitten. Muutat kuvien vaihtumisnopeutta ja myös siirron tehostetta voi muuttaa.

   Poista
 3. Olipa herttaista, että Tuisku oli Toivolle turvallisena roolimallina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän oon ittekin arka, joten mä ymmärrän toisia arkajalkoja. Hyvin me tultiin Toivon kaa juttuihin.

   Poista
 4. Vai meinasi Myrsky alkaa isottelemaan! Onneksi Tuisku otti suojelukseen. Toivo on kiva nimi. Onkos Toivolla lempinimikin? Topi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiä mikä Myrskyyn meni, mut se rupes kurmottaan Toivoo ja Toivo huus niiku hengen hädäs. Äippä ei kestänny kattella, vaan laitto Myrskyn jäähylle.

   Toivolla ei oo lempinimee, Toivo on Toivo. Toivon mäyrisveljen nimi on Esko ja mähän tulin toimeen myös Eskon kaa. Esko ja Myrsky ei sopinu samaan tilaan. Gaumee uhoominen alko heti.

   Poista
 5. Kyllä toi Toivo varmaan rohkastuu, ku te annatte tommosta reipasta esimerkkiä!
  Ja pitää vielä erikseen mainita, et teijän äippä on tosi taitava tekemään tommosia erikoiskuvajuttuja. Oispa mun emäntäkin...
  Muiskut teille, touhottajat!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, reipastumista varten Toivo meillä olikin. Saatiin leikkiä sisällä ja ulkona, paitti sisällä Toivo veteli enimmäkseen hirsiä, se kun on viälä pentu. Hyvää nää koirakaverit tekee mullekin, en sitten oo ittekään niin arka. Myrsky, joka tulee ihmisten kanssa upeesti toimeen, ei oo ny pärjänny näitten poikakoirakavereiden kans toivotulla tavalla. Huh huh.

   Tommonen animaatio on helppo tekasta. Katto meijän äipän ohje tuolta Snabelbacka-kommentista. Tarvittaessa äippä voi laatii kuvallisenkin ohjeen. Ilmottele.

   Poista
 6. Kunhan Toivo käy teillä kylässä, niin kyllä hänestä kunnon pallopoika tulee!

  VastaaPoista
 7. Onpa hyvä että oot neuvonut Toivoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän sitä kamua jeesata. Mä olin ittekin melkein yhtä arka. Kyllä Toivosta tulee vielä reipas koira.

   Poista
 8. On se mukava, että teillä käy kaverivieraita. Meillä ei käy.....Yksi yritti, mutta mä en oikein tykännyt siitä. Tai sitten vaan yritin suojata kotiani. Sitä se Myrskykin varmaan tekee. Ulkona mä kyllä olisin kaikkien kaveri ja moni taluttaja on ihmetellyt, että heidän koiransa päästävät mut lähelle vaikka yleensä eivät päästä ketään. Taidan olla lälly.....huom! haukkuvat mäyriksetkin mä haluan yleensä käydä moikkaamassa. Tiedän, että ne haukkuu vaan äippää suojatakseen ja näyttääkseen isoilta ja pelottavilta! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Eka, joo, me mäykyt ollaan vissiin ylisuojelevia tai sitten meil on semmoset omistajat, jokka ei osaa meitä kouluttaa hiljasiks. :D

   Hiano piirre tommonen, että kodin ulkopuolella kaveeraa kaikkien kanssa. Me ei osata. Mulla ei oo vissiin suojeluviettiä, niiku Myrskyllä, ja siks hyväksyn uudet leikkikamut. Siitä kivaa, että on riamuisaa juasta niitten kanssa pihalla.

   Poista
 9. Pipukka:
  Ihana pikku Toivo. Kyl oli viisasta aloittaa rauhallisesti tutustuminen ja kaveeraaminen, ettei Toivo luule että aina on 110 lasissa. (vaik onki)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kuule Pipukka, ei tää Toivo oo yhtään toivotan tapaus. Tosta ku se vähän vankistuu ja reipastuu, niin siitä tulee oiva pallopoika. :)

   Poista
 10. Superii että Toivo sai opastusta kaveeraamiseen ja peliin. Myrsky ajatteli, että kun too Tuisku kaveeraa vieraiden kanssa on jonkun talossa pakko ottaa isännän elkeet käyttöön. Joku roti sitä on oltava pentujenkin kanssa ; )
  Vallan hieno kuvasarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Myrsky on Herra talossa, sen sai keväällä Toivon isoveikka Eskokin kokee. Mä kyl leikin Eskon kanssa, juastiin ihan villinä pitkin pihaa. Esko käy mettästämässä, se on rohkee, mut tää Toivo oli kyl vähän reppana. Me kyl uskotaan, että kasvaessaan Toivo reipastuu ja mä autan leikkimällä sen kaa.

   Poista
 11. Hyvä et sää tuisku sentäs leikit Toivo-poitsun kanssa. Meilläkin vois poikavieraat (aika pienetkii) saada vähän kyytii. Valitettavasti. Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mialuusti leikin Toivon kaa, mä näin siinä itteni, ku tommonen arastelija mäkin olin piänenä ja oon vähän viäläkin. Myrskyn käytös oli tosi murheellista ja yllättävää, ku se on muuten niin lempee kaveri. Morot Ossille!

   Poista
 12. Hieno homma, Tuisku, että aloit kaveeraamaan Toivon kanssa. Jospa se Myrskykin olisi ensi kerralla vähän laupeammalla päällä... Hauskoja talvisia leikkihetkiä teille!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivo on kiva pikkukaveri. Toivotaan tosiaan, että Myrsky tulee järkiinsä, meinaan ei oo kivaa nököttää tuvassa, kun muut riamuittee pihalla. Muiskut Typylle!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!