tiistai 21. toukokuuta 2013

Uudet valjaat

Käytiin valjaskaupoilla.
Eilen Tuisku luiskahti ulos valjaistaan eli siitä tuli irtokoira,
niin äippä päätti hankkia meille uudet vermeet.


Tuiskulle turkoosit ja Myrskylle mustat.
Hianosteltiin kaupungilla ja samalla kyttäiltiin tarkkailtiin dooriksia maisemia.

37 kommenttia:

  1. UPEET valjakset! Mekin halutaan tollaset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näit oli pinkkinäkin. Nää on pehmoset päällä.

      Poista
    2. Pinkkinä!! <3 Onko jotain merkkiä? Mistä ostitte? Nim. PAKKO saada ;D

      Poista
    3. Joo-o, pinkkinä pinkkinä. Nättinä pinkkinä, joten sopis teijän Tytöille. Mustissa ja Mirrissä näitä on. Merkki on rukka ja ovat ihan uutuushottia.

      Poista
  2. Erihienot vermeet! Kyllä niissä voikin maisemia katsella *vink, vink*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja kyllä me kyt... katteltiinkin niitä "maisemia".

      Poista
  3. No nyt teidän kelpaa! Saattaapi olla että tytötkin tykkää;)

    VastaaPoista
  4. On hienot ja mukavan näköiset! Ne "maisemat" meni varmaan ihan sekaisin, kun kaks komeaa mäyräkoiraa keimaili uusissa valjaissaan kaupungilla... Ei varmaan tuu joka päivä vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmisetkin meni sekasin, keh heh, ollaan me semmonen parivaljakko.

      Poista
  5. Hei jätkät, Paavolla on samanlaiset, mustat! Nyt te ootte Paavon kanssa valjastiimi eli valjakko!

    VastaaPoista
  6. Komeat pojat komeissa valjaissa:)
    Tiitukin tarvitsee uudet valjaat, varmaan pitää mennä ostoksille! Onkohan nuo hyvät, semmoiset etteivät hankaa kyynärpäitä ja kainaloita.... Mutta ei pinkkejä, emäntä ei tykkää;)
    Lämmintä viikonjatkoa ja aurinkoisia kelejä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kehuista! Me tykätään ku kauniit tytöt kehuu.

      Jokainen meistä on erikokoinen, -lainen ja -koinen koiruli, joten täytyy sovittaa ja mallata. Nää ei hierrä eikä purista ja on tosi pehmeet.

      Poista
  7. Upeat on valjaat ja pojat. Mulle Palvelijatar tilasi joku aika sitten nappanahkaiset mäykkyvaljaat mittatyönä. Lähetettiin saman valmistajan valjaat korjattavaksi,kuulemma vaihtavat niiden itsestään aukeilevan lukon ja siirtävät oikeaan paikkaan ettei hankaa kainaloa. Jännätään menikö posti perille ja milloin saadaan vanhat ja uuden valjaat. Uudet valjaat on avokadon sisuksen väriset vihreät.
    Teidän valjaat on kyllä tosi mukavan oloiset ja näköiset. Saas nähdä tuleeko meillekin keikka Mustiin ja Mirriin. . .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan mäykkyvaljaat on kans hyvät, mut nää uudet on superkevyet. Katotaan ny pysyyks Tuisku valjaitten sisällä. Valjaat ei tosiaan saa yhtään hiertää kainaloista, nää onkin mitotettu pienille koirille. Käy kuule kuomahyvä sovittelemassa. Ei nää ihan kauheesti ees maksaneet, jotain 16 rahaa.

      Poista
    2. Siis hä? Että alle parikymppiä? Nyt mennään tukka putkella ja häntä suorana Mustiin ja Mirriin! Kiitos vinkistä.

      Poista
  8. Komiat on valjaat, mutta viel komiampia on niiden kantajat - kyl siin on varmana dooristen päät kääntyneet! Mää olin kans melkonen houdini nuarempana, ja matte sai ostaa aika monet valjaat, ennenkö löyty semmoset, mistä mää en päässy silmänräpäykses irti. Toivotaan et teitin matten etsintä on päättyny, ja Tuisku pysyy housuis...eikäkö valjaissaan! T. Mauri-setä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan tosiaan, että nää on Tuiskun pitävät valjaat. :)

      Poista
  9. Upeat valjaat :) Meidänkin pitäisi hankkia uudet. Luin jostain, että on olemassa myös viilentäviä valjaita ?!? Onko kenelläkään kokemusta? Sydänvikainen koiravanhus kaipaa viilennystä näin kesäaikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googleta: koiran viilentävät valjaat, niin saat osumia. Mitään kokemusta ei oo, kun me ei tiedetty tommosia olevankaan. Näyttäävät kuvan perusteella miellyttäviltä.

      Poista
  10. Me käytiin viime viikolla noita samoja valjaita (just niitä ihania pinkkejä) kokeilemassa, mutta ei ne tietenkään olleet mulle sopivia. Mä oon niin pieni, että nuo valjaat oli ihan liian leveät ja hankasivat kainaloista. Niin että ei siis edelleenkään valjaita mulla, pannassa kuljen ja kujeilen. Emäntä sanoo tuossa vieressä, että miten himpskatin pieni sä, Mirkku, oikein ootkaan, kun pojillekin löytyi sopivat vermeet? Kai mä sit oon TOSI pikkanen! Muiskut komeille valjaspojille!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oot Miniatyyri-Mirkku. Voi tosiaan olla vaikeeta valjaita sulle saaha muuta ku mittatilauksena. Muiskut!

      Poista
  11. Karseeta, siis Tuisku on niiiin laihtunu että valjaat ei pysyny päällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuisku: Noh, saatoin mä vähän kiemurrellakin ja venkoilla ja uuups! Mut oon mä kyl hoikistunnukin. Mä en oo enää pötkö, vaan mulla on vyätärö ja oon kasvattanut habaa, kylläkin reisiin. Kölikin mulla on tullu esille, että aika komee oon, joo.

      Poista
  12. Vitsit ku on komeita mäykkyuroita! :) Meillä pidetään valjaita vaan ku tehdään jälkitöitä. Mä meen ihan onnesta sekaisin kun mun omat pinkit unelmat kaivetaan kaapin perältä ja pistetään pinkki jälkiliina vielä perään :) Helmi jäljestää mustilla valjailla, mut ne valjaat on nyt ollu vuoden jäähyllä, kun niistä näkyy jäljellä kuulemma vaan vilahdus puskassa ja sen jälkeen alkaa ryteikkö soimaan... :D Äipän mielestä niissä valjaissa on pakko olla jotakin vikaa, jarru tai joku muu oleellisen tärkeä osa on valuvirheinen tai puuttuu kokonaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista kehuista, kaunottaret!

      Keh heh, vai puuttuu Helmin mustista vermeistä jarru. Saas nähä kuin Myrskylle käy.

      Pinkki tai turkoosi, molemmat värit on söpöi. Myyjä valkkas meille noi värit. Mistähän hän hoksas, että Tuisku on turkoosi.

      Poista
  13. Voi ku hianot. Mul kans tommoset, heti sanon äitil. Kesäl iha mahrottoma keviät varma. Ja jos väreiski piisaa valinta nii kyl iha varmast mulleki löyty. Pinkki ois iha Tiukun ja mul punaset. Ku mää en ol semmone hianostelija ku Tiuku eli kerpsukka. Onnist en tiä, jos se saa nii sit ne o mustat.

    Terkui sinne toivoo Essi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrsky: Essi Söpötär, ilman muuta sun kantsuu käydä kokeilemassa. Nää on mahottoman kevyet ja helppo pukee päälle.

      Tuiskulla olikin semmoset karvaset vauvavaljaat, että ihan hävetti kulkee sen kanssa, mut mihis pääset, ku me joudutaan kulkeen siinä jakohihnassa. :D

      Kerpsukka, kih hih, hiano ilmasu.

      Poista
  14. Hianot on! Toivottavasti on marsujen, lue Jimpsun kokoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, me kyl luullaan ettei oo Jimpsun kokoo, kun ei löytyny valjaita pikkaraiselle Mirkku mäyriksellekään ja Jimpsu on viälä pienee. Kannattaa kuiteskin kysyä, jos vaikka innostuisivat tekeen minikoirien valjassarjan.

      Poista
  15. Komeita kavereita, ootte kyllä kunniaksi mäyräkoirarodulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Waude wau! Kiitti kovasti. Mehän sitten ollaan yhtä komeita ku Ollikka.

      Poista
  16. hianot noi turkoosit, oiskohan niitä kollikokoa ja mallia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljonks sää painat? Oot sä, Myrtti, kyl sen verran paljon komee kolli, että turkoosit valjaat tarttisit. Me kyl epäillään ettei nää istu kissakollille. Oliskohan näitä kissoille?

      Poista
  17. Pipukka:
    Moikka. Waude, komeita ootte, aivan kuin Dresmannin pukumiehet! Meilläkin alkoi suihke käymään. Äipsä otti mittanauhan esille ja mittasi mun kaulan, selän, rinnan ja hännän... ohoh, ei sentään sitä. Yritetään tilata mahdollisimman sopivat pinkit valjaat mulleki, mutta jos eivät sitten sovi, niin lahjoitetaan naapurin mustille. (Meidän naapuriin on oikeesti talvella muuttanut täysin mustan värinen uroskoira, Iisakki nimeltään.) Mä kyl tikahtuisin nauruun jos näkisin sen päällä vaaleanpunaiset valjaat, kih, kih.
    Muuten on mennyt ihan leppoisasti, kun viimeinkin tuli kesä tänne Lappiin. Lämpötila on ollut yli kahdenkymmenen päivällä.
    Mukava tirsailla ulkona nurmikolla. Uinut olen aina kun se on ollut mahdollista, kuralammikoita myöden. Äipsä sanoo, että märkä turkkini imee hiekat ja mä sit karistelen ne sisälle. No enkä karistele, ne varisee ittekseen kuivuttuaan. Joo ja yks aamu pupu istui meijän perunapellon laidalla. Äipsä huomas sen ja huus mut kattomaan ikkunasta. Mä nousin takajaloilleni ja huusin minkä kurkusta lähti: mee pois, mee pois... Ikkunan alaosa oli sen jälkeen kuolassa ja pärskeessä. Mitäs huusi mut kattomaan. Hölläillään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. O-ho, vai näytetään me noin komeelta, Resmänin pukumiehiltä! Kyä sä, Pipukkainen, osaat vetästä just oikeesta kehunarusta. Me tykätään...

      Toivottasti sulle löytyy sopiva pinkki valjas. Olisit viälä nätimpi, jos mahdollista.

      Onpa mukavaa, että teilläkin on ollu lämmintä. Meillä satoi eilen, äippä sano, että tuli tarpeeseen ku maa ihan halkeili kuivuuttaan. Näyttää naapurin viljatkin itäneen sateen voimalla. Vehreetä on.

      Tottakai pupulle pitää karjua. Me karjutaan linnuillekin. Hölläillään!

      Poista

Kiitti kommentista, kamu!