maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pyry-pappa, muistoissamme

Moni varmaan tietääkin miksi meidän nimet on Myrsky ja Tuisku? Siksi, koska ennen meitä oli Pyry, jota me emme ole tavanneet, mutta joka elää muistoissa kanssamme. Pyry-pappa. Sarja Tuulisia Poikia.

Tänään muistelemme Pyry-pappaa, koska kaksi vuotta sitten se menehtyi keuhkosyöpään. Pyry oli kuulema aina terve, mitä nyt 10 vuotiaana sille tuli kilpirauhasen vajaatoiminta, johon se sai lääkkeet. Papparaisemme eli melkein 16-vuotiaaksi.

Tässä Pyry-papan pyrähdys tammikuussa, vielä kun oli voimia juosta ja yskä ei haitannut liikaa. Pyry-pappa ei nähnyt enää kunnolla, kun sillä oli kaihi, mutta sekään ei menoa haitannut. Kuulokin oli heikentynyt, mutta ei mekään aina viittitä kuunnella...


  

  

  


Pyry-papan blogista:

Ikäviä uutisia, ei lannistuta silti

Eilen olin taas siellä Yliopistollisessa Eläinsairaalassa. Kyllä siellä on mukavaa henkilökuntaa ja hyvä hoito. Kohteleevat hyvin karvoihin katsomatta.
Ja lähtiväthän ne karvat vatsapuolelta tällä reissulla. Ihan oon klani ja puli.
Sairauskin selvisi. Minulla on keuhkosyöpä. Enkä edes polta! Yritän tässä olla reippaalla mielellä ja veistellä huumoria. Mutta me kaikki tiedämme, että lähtölaskenta on alkanut. Älkää surko, minulla on ja on ollut hyvä ja kiva elämä ja rakastava perhe...

32 kommenttia:

 1. Mä muistankin tuon Pyry-papan Speedy Gonzales -juoksun. Ja ovela veto-, ja papparainen ponnistaa -videot. Kiva kun taas muistelitte pappaa, hän oli hieno mies. Ja sai pitkän ja hyvän elämän vanhempienne luona. Teille, pojat, toivotamme samaa. Eli pitkää ja hyvää elämää!
  T: Elli ja Ellieli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on teillä muistissa Pyryp-papan videot. Äippä on mielissään.

   Poista
 2. Pyry on ollut hurmaava herrasmies. Harmi että emme ehtineet tutustumaan. Hyvää vointia teille pojat, ja äipälle ja iskällekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Pyry oli mäykkyjen aatelia. Pyryn ansiosta mekin nyt pidämme blogia. Hyvää vointia myös sinulle, Koukkuhäntä, ja perheellesi kanssa.

   Poista
 3. Taisi netti pätkiä, yritetääs uudelleen.

  Muistan minäkin tuon pätkän. Pyry tulee vauhdilla ja jatkaa matkaa äipän ohi. Taisi olla kiire sisälle lämpimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirteenä papparainen mennä paukuttaa ja kattoo äippään, että huamaatko, hyvässä kunnossa oon. Voi sitä meijän pappaa.

   Poista
 4. Kyllä Pyry edelleen muistetaan.<3 Lähtemättömät jäljet te pienet rakkaat osaatte aina omistajienne sydämiin tehdä. Muistot elävät ikuisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän ihmisväki on niin samaa sun kanssas. Pyry-pappa eli tosi vanhaksi, me ajateltiin yltää vähintään samaan lukuun.

   Poista
 5. Kuusitoista vuotta on hyvä saavutus mäyräkoiralle. Toivottavasti miehesi on lopettanut sikareiden polton. Minunkin mies polttelee pikkusikareita, josta olen äärettömän ärsyyntynyt. Parvekkeella tai kuistilla tuhoaa terveyttään. Sisällä meillä ei ole poltettu vuoden 1986 jälkeen. Ostimme silloin ensimmäisen oman asuntomme. Tuulipojille terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta: Pyryllä oli tosi hyvä luusto, selkä ja jalat olivat moitteettomassa kunnossa.

   Mieheni polttaa sikareita AINA ulkona ja todella harvoin. Samaa mieltä kanssasi, että voisi hyvinkin lopettaa "harrastuksensa". :)

   Poista
 6. Pyryllä oli hyvä elämä, ja paljon rakkautta! Minäkin tajusin kauhukseni viikonloppuna, että huhtikuussa on Miran syntymäpäivä, ensimmäinen sellainen siis kun neiti ei itse enää ole täällä sitä juhlimassa...jo pelkkä ajatus saa vedet vuotamaan silmistä heti, toivottavasti sitten syntymäpäivänä voi muistella myös niitä iloisempia muistoja yhteisestä ajasta - ikävä on kuitenkin kova edelleen joka päivä. Pyry oli kyllä todella ilmeikäs miekkonen, teidän pappa on kuvista päätellen kaikkien koirien suosikkinukkuma-alusta! Mukavaa viikonjatkoa teille ja pojille, t. Laura ja Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta: Meni pitkään ennen kuin pystyin katsomaan edes kuvia Pyrystä. Ahisti. Oltiin niin kauan yhdessä. Varmasti kuristaa kurkkua Miran syntymäpäivänä...

   Poista
 7. Pyry-pappa etenee korvat läpättäen. Kivoja muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen on papan askel jäykän pomppivaa, mutta hyvin se mennä viipottaa. Meijän Pyry-pappa.

   Poista
 8. Oih - ihana, ihanin Pyrre! ♥

  Muistan tuon postauksen Pyryn blogista. Se oli sydäntä särkevä. Nytkin nousi kyyneleet silmiin.

  Niin se aika kuluu. Kaksi vuotta - jo vai vasta? Samaa mietin, kun ajattelen meidän edesmenneitä. Onneksi, onneksi on tämä uusi sukupolvi. Eihän tästä elämästä muuten tulisi mitään! ;)

  Halipusut sinne teitin koko laumalle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrre Herra, juu.

   Myrsky: Mulle on tulossa synttäri, lauantaina täytän 2 vuotta, joten mahtuu tähän elämään surujen lisäksi ilojakin. Niin teillä kuin meillä ja muilla.

   Muiskut!

   Poista
 9. Nyyh, nyt ei millään tuo video toiminut. Ihanat ovat kuvat ja ihana on lemmikiä muistella. RIP Pyry :)

  VastaaPoista
 10. Uiui, haikee olo tulee auttamatta. Muistan tuon videon, näytin sitä puolelle sukua, että katsokaa nyt, yli 15 vuotias koira juoksee kuin nuori ori. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, eikös vaan Pyry-pappa pingo melkoista haipakkaa. Ilo katsella.

   Poista
 11. Kuinka hurmaavan näköinen koirapappa ♥.
  Hyvää viikkoa teille pojat ja henkilökunnalle myös!

  VastaaPoista
 12. Harmi, ettei ehditty tutustua Pyry-pappaan hänen parhaina vuosinaan. On kuitenkin ilo lukea muisteloitanne. Ja onneksi jatkoitte tuota tuulisten poikien sarjaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Pyry & Myrsky & Tuisku. Olisko vielä tilaa Viimalle?

   Muiskut sulle, Mirkku Murunen!

   Poista
 13. Tuota Pyryn kunniajuoksua en kyllästy koskaan katsomaan uudelleen. Enkä sen harmaantunutta nassua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä liikuttuu joka kerta kun hän katselee tätä vidistä. Kunniajuoksu! Juurikin noin.

   Poista
 14. Voih, itkuhan siitä tuli;( Muistellaan niitä mukaviakin hetkiä, ainahan nämä entiset kaverit on kuitenkin mielessä:)
  Ihanaa viikonjatkoa tuulispojille! Meillä ainakin oli tuulinen päivä;)
  Pitääkin muistaa nuo synttärit....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän voidaan herkistellä...

   Tuulee tosiaan täälläkin, eikä vaan pihalla meijän toimesta. Hrrr, nuttu päällä lenkille vaikka aurinko paistaa ja silti tassuja jäätää. Kurakelejä odotellaan. :D

   Poista
 15. Ihastuttava Pyry... tulee aina niin kovasti meidän Pimu tuosta herrasta mieleen. Pimullakin on kuulo jo heikko, näkö kyllä pelaa. Kuono on melkein yhtä harmaa kuin Pyryllä viimeisinä vuosina. Toivottavasti meidän ikäneito elää ainakin yhtä vanhaksi kuin Pyry. Ja nimet kulkevat meilläkin "sarjana"; Pimu ja Typy. Ehkä joskus Mimmi, Likka, Misu (isäntä sanoi, että tuo viimeinen on kyllä kissan nimi)...

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimulla on kauniisti harmaantunnu kuono, oikein nätti tyttö ja on tietysti Typykin. Hih, toi Misu kyl kuullostaa vähän kissalta.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!