sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Uusi koti

Heissan hopsan kuamat!

Huamaatteko mitä meijän tassujen alla on?
Joo, asvalttia.
Ollaan kaupungis ja matkalla uuteen kotiin.


Ovi aukii!


Oltiin niiku että täh?
Mikä paikka tää on?
Koti!
Eihän tääl oo ees huanekaluja.
Aikamme nuuskittuamme ja tutkittuamme,
löydettiin meijän pedit ja ruakakipot.
Rauhotuttiin, ku äippäkään ei mihinkään lähteny.
Koti on siäl, mis on rakkautta ja ruakaa.


Täs me ypötetään klasin takana,
sil pihaa ei aluks ollu viäl aidattu.
Joo.
Myännettäköön,
että kyl äippä käytti meitä lenkillä viis kertaa päivittäin,
joten ei tarvinnu kintut ristissä olla tupasessa.
On tää kaupunki jännä paikka maalaismusteille.
Lisää tarinaa tulossa,
pysykäähän kuulolla
ja voikaa hyvin!



18 kommenttia:

  1. On teillä nyt jännää, kun opettelette citykan...koiriksi ;) Uudet tuulet puhaltelee ja hurjasti on tutkittavaa. Sehän piristää kummasti.
    Joo, ihan varmasti ollaan langoilla innolla kurkkimassa mitä kaikkea olette uudessa ympäristössä tehneet ja tekemässä. Mukavaa ja sujuvaa jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Párek ja Palvelijatar, kyä on ollu jännää, mut kyä tähän kaupunkikoiran elämäänkin tottuu. Naapuria ollaan haukuttu, vaik ei tiätty pitäs, tulee kuulema sille sivustalle jotain näköestettä. Pöh. Paljon tääl on reittejä tassutella.

      Poista
  2. Oi, miten ihanaa päästä rakkaan mamman kanssa omaan uuteen kotiin ❤️🧡❤️ Kaikkea hyvää, onnea, rakkautta ja muonaa ihanat tuulten lapset❣️ toivottaa Naukulan Sulon Puolu-täti 🐶

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolu-täti, kyä lämmitti meijän miältä sun toivotukset, tattista ja muiskuja!

      Poista
  3. Hirveesti onnee uuteen kottiin!! :) Kyllä teellä on nyt jännät aejjat ja paekat ku sielä uusissa maesemissa suatta käppäellä! On ihmettä monemmoesta :)
    Ja sehä on selevä että nuapurit pittää haakkuva enstöekseen ja ilimottee kettee on tullunna ni sittä voepi asettuva elelemmään raahassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirveesti kiitoksia, Iivari! Juu, kyä ollaan käyttäydytty ku kelpo mäyräkoirat ikkään eli vahtia pietty ja kaikki tasapualisesti haukuttu. Äippä on hikeentynny jo monta kertaa. :)

      Poista
  4. Paljon onnen ja ilon hetkiä teille kaikille uuteen kotiin toivottaa Hippu, Myttö ja emäntä

    VastaaPoista
  5. Hetkessä se alkaa tuntua kodilta, kun tärkeimmät asiat on paikalla, kuten ruokakipot ;)
    Asettuminen ottaa aikansa, mutta kun meikämäykkykin on kotiutunut jo useampaan kerrostaloon, vaikka maalta lähdinkin liikkeelle, kyllä tekin porukalla sopeudutte pian. Sujuvaa kotiutumista teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruakakipot on tosi tärkeet, Arttu ja Mai, siitä se kotoutuminen lähtee. Täyden vattan kanssa on helpompi sopeutua. Joo. Kiitti!

      Poista
  6. Onnea uuteen kotiin! On se jännä, että koti voi olla ihan eri paikassa kuin missä on tottunut sen olevan, mutta koti se on silti siellä uudessakin paikassa! Siellä on varmasti kaikkea uutta jännää, mihin tutustua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki on uutta ja outoo, Lucy ja Roni. Kyä se tästä elämä taas tasaantuu. Eikä olla eksytty ku vasta kerran, äippä siis.

      Poista
  7. Tultiin taas kurkkimaan Wiiman kuulumisia. Kuvasta hoksattiin, että Wiima onkin pieni poikien rinnalla. No niinpä tietysti, onhan Parek-isäkin pikkiriikkinen.

    Teillä onkin myllerrystä! Uusi alku uudessa kodissa, onnea sille! Uudet polut löytyvät kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Wiima on paljon piäneempi ku pojat, Takku ja Takun matte, niiku oikeen kääpiömäykyn kokonen, pojat on vähän patvinu. Monenlaista polkuu ollaan löydetty ja äippä on ihaillu katuvaloja, ei sit syssyllä tartte ottalampun kans rämpii.

      Poista
  8. Markka-aikaan kun muutimme taajaman ulkopuolelta isoon kaupunkiin, eron huomasi. Ennen käveltiin "sinne ja takaisin" - yhteensä 2 km ellei jatkanut tietä vielä eteenpäin useita kilometrejä tai ehkä neljän kilometrin lenkki. Muuta ei oikein ollut. Kaupunkioloissa on katua, reittiä, kujaa, metsää...sai valita monista vaihtoehdoista fiilikselle ja säälle sopivan. Koiria näkyi varmaan kymmenen kertaa enemmän entiseen verrattuna. Hauhau! Onnea uusiin maisemiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset, Milja, voi joka viikonpäivä mennä pikkasen eri reittiä. Koiriakin on naapurustossa kiitettävästi, yritetään olla haukkumatta, mut pakko on kuiteskin vähintään vastata. Tattista!

      Poista

Kiitti kommentista, kamu!