torstai 5. lokakuuta 2017

Pulkka

Äippä avautuu: Kyllä taas otti aamulenkki koville.
Kuten kuvasta näätte pojat katselevat kaihoisasti TULOsuuntaan,
eikä mitään kiirettä ole menemiselle.
On kuin vetäis perässään kahta liisteriin takertunutta pulkkaa.

Milloin mäyräkoiran EI tee mieli lähteä ulkoilemaan:
1. kun tulee
2. kun sataa
3. kun tuulee ja sataa
4. kun on kylmää
5. kun on kuumaa
6. kun on pimeää
7. kun pyryttää, tuiskuttaa tai myrskyää
8. kun on liian aikaista
9. kun tähdet eivät ole oikeassa asennossa.

Puhurit: Onks tästä tullu äipän märinäploki?


16 kommenttia:

 1. Kuulu olovan tuttu juttu meelläe. Vaekken mittää myönnä. Äet sano että ompa lohullista että muuvvallahhii männään tuolla konstilla. Yhessähhii pulukassa on kuulema jo nyhtämistä, suati sittä kahessa :) Ja uatellappa jos sielä teellä vaekka kohta on äepällä kolome... Vaekka kyllähän se kolomas panis varmaannii teehinnii vaahtija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, KOLMAS koira? Apua, mitä äippä mahtaa vehkeillä meijän selän takana... ;)
   Meillä Myrsky ravais tasaseen tahtiin, juntturoija on Tuisku (äipän huomautus).

   Poista
 2. Hehe, jollakulla siellä on huumorinhajua! Liisteriin jumittuneeseen pulkkaan vertaa raavaita mäyräkoiria. Täällä yks nainen nyökyttelee yhteisymmärryksen merkiksi niin että niskanikamat paukkuu. Mikä siinä on muka vikana, että tarkkailee mistäpäin ollaan tulossa? Pitäähän sitä takaisin osata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, kuomahyvä. Pitäähän se selusta olla turvattuna. Kotiinpäin mennessä Tuisku menee reipasta hölkkää. Koti on paras paikka.

   Poista
 3. ...kissoilla on kissanpäivät! Ei tarvi mamman mukana mennä, miestenhuoneessa makoillaan tyynyillä ja miespalvelija kiukuttelee kun me kisupojat ei olla myyräjahdissa, kuka sateessa jahtaa - ei kukaan! Pitäkää pintanne pojat t. Sulo ja Nöpö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jehna, oltaspas kissoja, Sulo ja Nöpö. Todellakaan kukaan viisas lähe pihaileen sateessa, eikös ne myyrätkin oo sillon piilossa koloissaan, joo.

   Poista
 4. Miks AINA pitää lähteä lenkille... (Aino Inkeri Ankeinen) Meilläkin kastuu tassut. Tv Hugo ja Vito

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo ja Vito, niin, on se kumma, että JOKAIKINEN päivä pitää ravata pitkin maita ja mantuja, vois joskus ottaa rennosti ja pötköttää koko päivä.

   Poista
 5. Ei aina vaan hotsita, yleensä olette tosi reippaan näköisiä noilla lenkeillä ja vielä hienoissa maisemissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Märällä kelillä ei tosiaankaan hotsita, Liinukka ja Nero, tosin mettäpoluilla ei sadekaan haittaa, joten onkohan toi pulkkamainen ominaisuus sittenkin kiini enemmän paikasta kuin säästä...

   Poista
 6. Kateelliseksi vetää.. meillä kun on toisin päin. Mitä kamalampi keli, sen riemukkaampaa olla lenkillä. Vetojuhdat vetävät pitkin ojien pohjia ja emäntä tempoilee perässä. Sade ei haittaa vaikka emäntä sanoo, että nyt kotiin, kun olette jo likomärkiä. Kyllä ainakin koirapuiston kautta pitää vielä mennä ja viipyä siellä tovi...

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä sekä Tytöt, tuli täs miäleen, että äipän piikelityttö oli kans reippailija, vaik tykkäs kyl vanhemmiten lämmöstä ja pitkistä nokosista. Tytöt on niin nuaria ja menohalusia, että lenkin jälkeen riittää vielä enerkiaa koirapuistoonkin, hiano homma.

   Poista
 7. Meillä alkaa olla vähän samanlaista. Minusta on tullut laiska kävelijä ja äippä arvailee syytä ihmetellen muille koiran ulkoiluttajille. Nuo teidän äipän syyt ovat tietysti mukana ja sitten vielä tuo mun nivelrikkoinen tassuni. Mutta kuka sitä nyt aina viitsii. Ikääkin alkaa jo olla. Eikä näytä metsälle pääsevän, vaikka mitä tekisi. Jäbä lähti nytkin hirvestämään ja linnustamaan, enkä päässyt matkaan. Tekisipä sitten talvella pupustusreissun, niin minäkin lähtisin. t. Eka ps. Eikä olisi yhtään huonoa tai hyvää syytä olla liikkumatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, kipee tassu on täysin hyväksyttävä syy toimia pulkkana, mut eiks oo outoo, että mettässä kaikki vaivat kaikkoo ja voi pintellä kepein kintuin. Toivotaan tosiaan, että tassus vaiva tasaantuu ja pääset pupureissuun.

   Poista
 8. Hihhii! Hyvä, että annatte äipän aivoille jumppaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimmi ja Hupsu, todellakin annetaan jumppaa, käsi- ja aivostojumppaa, tasapualisesti.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!