tiistai 19. tammikuuta 2016

Nimi on enne?

Tuiskun ajatelmia:
Joo. Ootteko yhtään miättineet, miks teijän nimi on just se, ku on?
Onks nimi niiku enne?


Mun nimi, Tuisku, kyl pitää paikkansa.
Mä en pelkää pakkasta, lunta enkä tuiskuisia kelejä.

 

Entäs Myrsky sitten.
Hih hih, kyä on kuulkaa senkin nimi enne,
meinaan Myrsky pelkää ukkosta, uutta vuotta ja myrskyisiä säitä.


Kattokaapa tota ylä pualella olevaa kuvaa.
Eiks se kerro kaiken?
Niinpä, eli iskä ja Myrsky on samiksia.


Käytiin sunnuntaina Saaren kansanpuistossa.
Pikkasen oli liikaa pakkasta, 
joten iskä joutu osan aikaa kantaan Myrskyä.


Onko sun, kuamakaveri, nimi enne?

27 kommenttia:

 1. Oottete ihania :) Kaikki kolme ja äiskä! Vai plutkahdit soljuen villaröijystä? Pualulla oli sama onkelma ennen. En ihan jämptisti muista miten sen korjasin. Pienensin villistä, kudoin neljä pientä lyhythihaista punttia vaiko panta vaihtui? Reippaita poika olette paukkupakkasissa. Tota paukkuako Myrsky arkailee? Sää oot Tuisku rohkee veikka kunet väisty viimaa etkä jyskettä :) Möyhät Pualu-tätiltä (jollon puuhkee turkki) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tellis, Pualu-täti ja muu jengi, soon moro! Jep, mä oon tämmönen salakkamainen ja noi röijyt ei taho pysyy mun vauhissa mukana. Oliskohan noi piänet, meijän tapauksessa sentin korkuset, puntit oiva ratkasu siihen etten solahtais ulos nutuistani...

   Pualu-tätillä onkin nätti turkki. Lähetetään tuhansii muiskuja!

   Poista
 2. Jep. Mun nimihän on tullut siitä, kun olen pentueen ensimmäisenä syntynyt eli eka. Ja tietysti mä haluan myös aina lenkillä olla se ensimmäinen, joka menee joka paikkaan, joten selkeästi se nimi on enne. Sulla on hauska lumikirsu tuossa sylikuvassa. Hommat meillä pojilla ilmeisesti on hyvin samanlaisia. Mun ihmisveikka pääsi muuten sinne Forssaan töihin. Asuu nyt vielä mummin luona, mutta alkaa etsiä omaa kämppää, kun koeaika on ohitse. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, jep, sun nimi oli enne ja olisit sä voinu ollu myäs Vörsti (vorsalaisittain). :)

   Toivottavasti sun ihmisveli löytää kivan kämpän.

   Poista
  2. Toi Vörsti olis kyllä ollut hyvä, mutta kun meikä on syntynyt pohjanmaalla niin eihän ne siellä tuollaista tienneet. Onneksi eivät tehneet musta isooo poikaaa.....t. Eka

   Poista
 3. Ei sit mikkän enne ol mun nimi......paitti jos katotaa iha sitä oikiaa eikä vaa tota äitin antama kutsumanime. Mää olenki oikiast Sweet Esmeralda, jonku Disnin vilmien mukka mustalaisrinsessa. Elikkä siis sulone. Äitim miälest just semmone, ainaki välil.
  Talvest en oikke tykkä, ainakaa kovist pakkasist. Kyl kesäpuali o enampi mun juttu. Paitti et lumipalloje heittelyst mää kyl tykkään . Äiti sano et menemmää iha kiarroksil. Se on sit hömppä toi äippä, mää mittän kiarroksii juakse sillo ku erestakasi pallom peräs.
  Terkkussii sinne. toivoo Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi, oot kyl nimes mukanen eli tosi magia niikö sokurpalanen. Hih hih, eestaas ja takasin.

   Poista
 4. Meidän kummankin nimen taustalla on Mestarin ja Paremman Mestarin näkemys asiasta. Lucy-neidin nimi on Mestarin mielestä lyhenne Luciferista, mutta Paremman Mestarin mielestä Lucia-neidosta. Lucy ehkä enemmän on tuollainen valontuoja kuin paholainen, vaikka jonkinlainen pimeä puoli löytyy siitäkin. Roni taas on Paremman Mestarin mielestä Ron Harry Potterista ja Mestarin mielestä nimen taustalla on sana 'ronin', joka tarkoittaa japanilaista samuraita ilman mestaria. Ronissa ehkä yhdistyvät molemmat selitykset: toisaalta hiukan höpsö, uskollinen ystävä, toisaalta itsenäinen oman tiensä kulkija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, teil olikin monipualinen nimiäishistoriikki, oikeen kiinnosta ja hauska.

   Poista
 5. Heh, muistatteko pojat Mauri-sedän "kuin kaksi marjaa"? Myrsky ja iskä menis siihen kategoriaan ;)

  Joo, tohon alkuperäseen kyssäriin. Must olis pitäny tulla Emma, mut tuliki Elli, ko se oli mul jo valmiina. Olis viäl ehtiny vaihtaa sen kirjoihi ja kansiinki, mut porukat tuumi, et' kyl toi hyvä nimi o. En osaa sanoo onk se enne millekkää, mut sen nime mää tunne. Jos sit taas aattelee sitä teen mulle antamaa lempinimee, elikkäs Elli Karamelli, nii kyl mää aika magee mimmi oon ;)
  Älkäähä, pojat, jääryttäkö itteenne!
  -Elli Karamelli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli Karamelli, hyvin muistetaan Mauri-setä, ja Myrsky ja iskä on aina somiksessa ja samiksia. Mä oon enempi äipän vauv... poika. Joo.

   Elli on nätti nimi, ihan sun näkönen. Muiskuja sulle ja pysytään sulina!

   Poista
 6. Onpa sinulla hidas villapaita, kun se ei pysy vauhdissasi mukana. Sitä pitäisi varmaan vähän treenata.

  Meidän nimet eivät ole enteitä. Minusta tuli Aatu, kun rekisterinimeni on Armas Adolf, ja Arska ei käynyt, kun äipällä on joskus ollut Arska-koira. Jiri taas sai tsekkinimen, kun se on sieltä kotoisin. Jiri ei pelaa jääkiekkoa, vaikka sillä on montakin huippupelaajakaimaa. Ollaan paremminkin futismiehiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu Hauva, villapaitareeniä, olis kyl ihan huippua. :D

   Teil on miähekkäät ja jämäkät nimet. Tosi sopviat teille, kuamat.

   Poista
 7. Hahaha...mahtava vaahti ku ee paetakkaa pysy piällä :D :D Minun nimi on semmonen savolaesviännös kennelnimestä Iwan. Oes voenna tietysti olla Iivanahhii vuan onneks viänty kuitennii tuo Iivariin :D Äet olj kyllä sitämieltä että Ilmari oes parempi vuan jootu sittä taepummaan enemmistön tahtoon.Ee nimi miestä pahenna... :)Teellä on kommeet nimet. Justiisa semmoset teejjän näköset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, kyä sulla on ihan sun näkönen nimi, vaikka olis toi Ilmarikin kalskahtannu komialle. Meit aina naurattaa, ku nutut jää mun vauhissa hankeen nakottamaan.

   Poista
 8. Hyvin on teille nimet valittu, Puhurit! Ja toi kuva teistä iskän sylissä on taas ihan kymppi.
  Tehän muistatte, että mun kutsumanimi Párek on tsekin kieltä ja tarkoittaa pikkumakkaraa. Palvelijattaren mielestä se kuvaa just eikä melkein mun ilmiasuani. Nakkeja eikä muitakaan makkaraherkkuja liiemmin ole näkynyt meikäläisen kupissa. Ei sanana eikä nimenäkään párek ole toiminut enteenä. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, no onpa kyllä pientä, jos et saa nimesi mukaisesti pieniä makkaroita. ;D

   Poista
 9. Nero käski lähettää terveisiä että sen nimi on enne mutta ei ole varmaa liittykö keisari Neroon vai muuten vaan neroon :)
  Kivoja kuvia teistä !

  VastaaPoista
 10. Mun syntymänimi oli Armas (kuten Aatu Hauvallaki) ja mua kutsutaan myös välillä Aatuksi. Olen kuulemma aina "armas", eli rakkaista rakkain koira maailmassa. Olihan nimi sitten enne. Kyl kannattaa olla armas, mulle puhutaan ihan höpsöjä ja saan herkkuja ;)

  Täälläki kannatetaan lahkeita, kyllä ne jarruttaa vilkkaampiakin paitoja hiukan :)

  Kyllä on kivat lenkkikyyditykset teillä =D Nauttikaahan ulkoilusta, se on talvi ny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai ja Armas Aatu Arttu, hyvin on sunkin nimesi annettu ja toiminut: herkkuja ja hellityksiä. Parhautta.

   Poista
 11. Kyllä se vaan niin on että nimi on enne.

  VastaaPoista
 12. Typyn ja Hipun nimet eivät taida olla enteitä. Hippu oli hippu vielä kesällä, kun oli niin pikkuinen. Eli hippunen. Ja onhan se toki meidän oma kultahippu! Typy ei ole ainakaan mikään hienohelma, kuten typystä voisi ehkä kuvitella. Mutta hieno tyttö sekin. Nimet eivät juonna edes kennelnimistä, kun ne on niin pitkiä ja vähän erikoisia molemmilla.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, kultahippusia ja tyttösiä, ihan on nimet osuneet kohilleen.

   Poista
 13. Nestorin nimi ei ollut enne jos miettii Nestori Miikkulaista..meidän Nestorilla on 19 jälkeläistä maailmalla..ekasta pentueesta tuli seitsemän veljestä....ja ollaan sitä jo pappakin kun poika sai tytön Minnin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi ja Nestori, kih hih, eipä jääny Nestori peräkammarinpojaksi. Mehän siis ollaan konsulenttejä ja siten jäätiin sukumme viimeisiksi. Terkkuja koko suvulle!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!