keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Pallottelua

Myrsky: Kaikkihan tietävät, että mä olen pallohullu. Nyt olen saanut Tuiskun viekoiteltua hommaan mukaan. Se mahtuu ahtaisiin koloihin ja auttaa etsimään kadonnutta palloa. On sillä omakin pallo. Ensku, äipän veli, toi Tuiskulle ihan oman keltaisen pallon, jossa on naru päässä. Ja Tuiskuhan tykkää. Jesh!


Äippä: Tässä on tää pallo. Älä sitten heti työnnä sitä semmosiin koloihin, ettet sitä saa sieltä. En millään ehdi, enkä varsinkaan viitti, könytä sun pallos perässä koko ajan.
Myrsky: Juu, en vieritä ja kieritä palloa mihinkään koloseen. Tossa ihan keskellä pihaa vähän pyörittelen. Vannon! Heitä jo.

Hetken kuluttua pihalla tapahtuu seuraavaa:


  

Myrsky: Tuisku, tuu jeesaan. Mä en saa pallooni millään tuolta portaiden alta.
Tuisku: Joo, ans ku mä tuun kattoon. Syvällä on. Ei me tota saada.

Pojat: Äippäää! Tuu auttamaan!

32 kommenttia:

  1. Pojat, aloitte sitten heti kyykyttämään teidän äippää:D

    VastaaPoista
  2. Pallot on ihan parhaita!:D Emo väittää, et mä tungen pallot tahallani sohvien tai lipastojen alle, jos mun kans ei kukaan leiki, niin sillain mä saan sit muut mukaan pallottelemaan. Heh heh, en tunnusta...;)

    Menipäs teen pallo pahaan paikkaan! Saiks teen äippä sen pois? Eihän se nyt tonne mahdu, jos ei kerran Tuiskukaan...;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrsky: Tiäkkö kuule, kuomaseni, minkä haljun tempun meijän iskä teki? Ku meijän väki joutu JATKUVASTI konttaamaan, niitä mun VAHINGOSSA menneitä palloja, ja poishakemaan, niin iskä teki kirjahyllyn, ison kaapin ja äipän kirjakaapin sokkeleiden eteen laudasta esteet. Aattele ESTEET! Vitsit, ei oo yhtään niin hauskaa leikkiä sisällä pallon kanssa, kun osallistujia on niin vähän. Pöh!

      Äippä ton pallon koukkimaan portaiden alta, kun ei ees Tuisku sinne mahtunnu. Täytyy kyl sanoo, että Tuiskusta on moneksi ja se on hurjan oppivainen. Mulla on oma palloapupoika. Pallotellaan!

      Poista
  3. Hihii kuinka tuttua! Mun sisäpallo menee heti lipaston alle, mami väittää nähneensä että ihan tahallani sen sinne mukamas työnnän(on sillä hurja mielikuvitus).
    Joka tapauksessa ei me sitä Tällin kanssa sieltä pois saada ilman mamin apua...ja sinne se taas sitten uudestaan vierähtää...oisko lattiassa kaatoa lipastoon päin tai jotain...

    Terkuin Älli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älliseni, sinäpä sen sanoit. Meidän kaikkien pallopoikien huusholleissa on lipaston alle viettävät lattiat. Ei sitä pallon vierintää muuten selitä. ;D

      Poista
  4. Kyllä te olette mainio parivaljakko :)
    Terveisiä syksyisestä pohjoisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vai valjakko. Eihän meillä oo rekeekään. ;) Paitti saadaan me tota äippää usein vetää perässämme, oikee kivireki, noin niilu kuvainnoillisesti. Sataaks pojoisessa?

      Poista
  5. Åippä on palveluammatissa - ammattina on palvella mäyräkoira. Kaikki muu on harrastamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just noin. Ihmiset saavat olla ylpeitä ja vähän nöyriäkin (kontata lattialla pallojen perässä), kun ovat meijät saaneet.

      Ollikka, sulle paranemisia!

      Poista
  6. Hauska kuvasarja :-) Olkaas pojat varovaisia tai teidän äippä ostaa kohta semmosen jumppapallon teille leikittäväksi - sellasen kanssa joutuukin sit miettiin vähän enempi, miten sen sais talon tai huonekalun alle. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, ei, ei tommosia ideoita meijän äipälle. ;D

      Kato kun hänkin pysyy virkeenä könytessään pallon perässä.

      Poista
  7. Hih, kuulostaa NIIIIN tutulta :) Helmi sai kans uuden pinkin jalkapallon <3 Nyt se on jo littana ku pannukakku (josta muuten tuli myös hyvää), mutta ei se haittaa. Littanalla jalkapallolla on helpompi leikkiä hippaa ja pallonryöstöä! :) Taika on ryöstelyssä jo tosi proo :D Toivottavasti teidän äippä ei oo niin fiksu et lukis näitä muiden vinkkejä pallon luonnollisen vetovoiman estämisestä ja lipaston villakoirien suojelemisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai on Helmi ja Taika kehitelleet tommosen leikin. On varmaan huisi meno päällä ja tanner tömisee. Hienoa tytöt!

      Poista
  8. Semmoinen jumppapallo voisi olla aika hauska juttu mäyrikselle. Tartteekin täyttää tuolta jonkun kaapin pohjalta minun jumppapallo:) Älkää poijjaat menkö liian ahtaisiin koloihin. Just oli tään päivän netti-iltalehdessä juttua kahden metsästyskoiran pelastusoperaatiosta. Toivottavasti saadaan ne tytöt ylös sieltä kaivannosta. Ainakin toinen on mäyris. Toisen rotua en nyt muista. Terveisii M-L ja Ossi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jumppapallo! Se oliskin pähee pyöriteltävä ja ehkä vähän pelottavakin aluksi. Ei me mennä ahtaisiin koloihin, ku äippä vahtaa meitä kuin haukka ja panee koloihin esteitä tai korjaa ne turvallisiksi. Metsästyskoirille sattuu havereita, toivottavasti tytöt saaaan pelastettua. Palloillaan!

      Poista
  9. Tuiskukaan ei mahtunut portaiden alle ja äippä tuli apuun - hmmmmm..... äippä mahtui portaiden alle?

    (Joo kyl mä luin että koukkimaan mut en mä voinut tolle lauseelle mitään, se vaati päästä kirjoitetuksi.)

    VastaaPoista
  10. Pipukka;
    Keh, keh… Voih Teitä ihanat vekkkulit veljekset.
    Mun äippä on siin mielessä outo tapaus, että sitä ei haittaa, että pallo saattaa vahingossa mennä jonnekin alle, kun mä en oikeesti sitä tahallaan…. ;) no tietty asiaan vaikuttaa sekin, etten juurikaan leiki pallolla, näin ollen sitä ei juurikaan tartte kömytä soffan alta. MUTTA kuulkaas tätä; meillä äippä käyttää palloa äänenvaimentimena. Joo-o oikeesti. Silloin joskus (toosi harvoin) kun mulle tulee puheripuli ja alan pälpättää (ihmiset sanoo sitä haukkumiseksi) raivoisasti asioitani äipälle, nih äippä heittää mun pallon ja mä meen ottamaan sen suuhuni, no mites sitten enää puliset, kun suu on täynnä palloa. Eiks toi Teidänkin mielestä oo sananvapauden riistoo. Mut kiva, että Te olette löytänyt mukavan yhteisen harrastuksen, jatkakaa vaan samaan tahtiin, ja ihmiset saa edelleenkin hakee, mitä tekevät sellaisia pallon mentäviä rakennelmia, nih.
    Kiitos muuten, että olette lisänneet noita ”vanhoja” kuvia tänne uuteen blogiin. Niitä on mukava katsella. Ne herkistää, naurattaa ja saa mielen iloiseksi. Aivan ihania. Vaikea niitä on laittaa parhausjärjetykseen, mutta jos on ihan pakko niin Myrskyn kuva talvisesta juoksusta (lennosta) on meidän molempien mielestä paras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit, kuulehan Pipukka, nythän mä vasta tajusin, että miks äippä nakkaa mulle pallon, kun mä hauk... puhelen naapureille. Hän haluu mut hiljaseks! Ja mä polonen poika oon menny halpaan joka kerta. Vitsit!

      Siis todellakin on sananvapauden riistoa toi sun äippäs toiminta ja meijän äipän toiminta kanssa on yhtä tuomittavaa. ;D

      Kiva, kun tykkäät noista lisätyistä kuvista. Me tykättiin, että kun ne kuvat on jo valmiina, niin pannaan takas näytille. Juoksukuva on kyl kieltämättä hiano.

      Poista
  11. Pallo on paras! Eiks niin kaverit? ;)

    VastaaPoista
  12. Meidän edesmennyt Ines oli myös todellinen pallofani. Vieläkin pihalta löytyy pallojemmoja milloin mistäkin. :D

    Voi, Tuisku-Muiskunen, kun sinä kasvat kovaa vauhtia. Melkein näyttää, että saat velipojan kohta kiinni. Vaikka kyllä kai kanina jäät sentään vähän pienemmäksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pallojemmoja! Olispa hienoa, kun meiltäkin löytyis.

      Tuisku: Joo, mun nimihän on Monster, joten en mä taida ihan pikkaseksi jäädä. En kuule tiä vaikka ohittaisin kohta Myrskyn, kih hih.

      Poista
  13. Meillä ei jakseta välittää palloista yhtään.. Mites teillä on vinkulelujen laita ? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa että tykätäänkö vinkuleluista!!! Todellakin ja niiden vinguttaminen onkin kivaa. Jep, jep.

      Poista
  14. Ihanat kuvat! Selkeästi oikea tulkinta myös :D

    VastaaPoista
  15. Paavolla on samanlainen vaaleansininen pallo ja se joutuu aina VAHINGOSSA piirongin alle. Ostin samanlaisen mutta isomman pallon, mutta sehän ei ole ollenkaan niin hyvä. Mistähän se johtuu, että pallot ja myös luut pitää tunkea aina ahtaimpaan mahdolliseen paikkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrsky: Tuo vaaleansininen pallo on just sopiva suuhun ja myös pehemän kestävä. Miten niin tunke? Puhdas vahinko se on, että luut ja pallot luiskatava piironkien alle. Tai sitten me ajatellaan teijän ihmisten terveyttä ja pidetään teidän notkeina. ;)

      Poista
  16. Hei te pikku pölheröiset! Hyvää jumppaa järkkäätte äipälle! Just noin pitääkin tehdä. Mökin vieritän pallon lipaston alle tai johonkin puskaan. Sieltä sit etsitään sitä yhdessä emännän kanssa. Me ollaan jumppareita me mäyräkoirat!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pölheröiset, hih hih. Kaikkee sä keksitkin.

      Just niin, ollaan samaa mieltä sun kanssas, mäyrikset ovat tehojmuppareita. Toimimme ihmiskunnan parhaaksi yms.

      Poista

Kiitti kommentista, kamu!